Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz juz mnie

Salmonella....

Polecane posty

Gość juz juz mnie

Od dwóch dni boli mnie żołądek chce mi się wymiotować,ale jakoś nie mogę ciągle czuję że muszę na wc a nie mogę się załatwić ....gorączki nie mam.... czy to może być to?

Gość jablova
jakby to była salmonella, to nie byłbyś w stanie tutaj siedzieć i pisać. wiem, bo przechodziłam i nie życzę największemu wrogowi... temperatura pod 40, o rewelacjach żołądkowo-jelitowych nie wspominam. ostre objawy około 7 dni, w efekcie 'zgubiłam' jakieś 10 kilo.

Gość gość
salmonella to gwałtowne wymioty i biegunka, gorączka, omdlenia - miałam to. U Ciebie zapewne jest co innego.

Gość gość
Wydaje mi się, ze wszystko zalezy konkretnie od osoby. U jednej choroba przebiega o wiele bardziej gwałtownie, u drugiej osoby już lżej. Salmonella to typ bakterii odpowiedzialnych za schorzenia żołądkowo-jelitowe. Pałeczki salmonelli mogą doprowadzić nawet do duru brzusznego. Dlatego odpowiednie leczenie jest wazne i w wielu przypadkach trafia się do szpitala. Polecam zajrzeć sobie tutaj: https://salmonella.net.pl/ Na stronie wszystko jest dokładnie opisane.