Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwadwadwawad

chomiki ...

Polecane posty

Gość dwadwadwawad

witam. wczoraj urodzilo mi sie 6 chomiczkow ... lecz po tym samiec ciagle dobiera sie do samicy ... wiec przedzielilem klatke na pol aby nie mialy stycznosci chwilowo ze soba. co ile chomiki maja male ? bo jak o tak jest ze urodzi i znow sie zapladnia to ja dziekuje ... mozna male do zoologicznego oddac ?

Gość dwadwadwawad
dodam ze to sa miniaturkowe chomiki nie te duze

Gość asses
lepiej nie dotykaj małych bo samica moze je zjeść .. Bedzie czuła obcy zapach na chomiku i potraktuje to jako zagrożenie . A Poza tym chomiki to kanibale i zjadają młode .

Gość dwadwadwawad
nie dotykalem ich, wiem czytalem ze po 3 tyg lepiej zabrac male a co do reszty pytan ?

Gość asses
http://zapytaj.onet.pl/Category/010,005/2,11449560,Dlaczego_urodzily_mi_sie_male_i_chomiki_mi_je_zjadaja_.html a poza tym lepiej nie zblizaj sie zbyt czesto do klatki , bo samica pod wpływem stresu moze zjesc małe .

Gość asses
jak masz 6 chomikow to przynajmniej 4 musisz oddac inaczej bedzie im za ciasno w klatce jak będą większe .

Gość Kingagagaga
Do zoologa bez problemu raczej można oddać, ja prowadzę taki sklep ,i młode zawsze przyjmuję ;) , jakąś karmę w zamian nawet daję czy coś ...

Gość dwadwadwawad
aaaaa po jakim czasie moge oddac do sklepu male ?