Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cafe Atlantico

Czy znacie jakiś związek w którym jedna osoba jest niewidoma???

Polecane posty

Zastanawia mnie czy dużo takich osób jest samotnych, czy też świetnie sobie radzą i miłości im nie brakuje. Kiedyś spotkałem dziewczynę niewidomą, (zorientowałem się dopiero później o jej przypadłości) wydawała się bardzo sympatyczną osobą i była bardzo ładną dziewczyną :)

Gość kiiixx
Tak, znałam. To bardzo smutna historia. "Kiedyś spotkałem dziewczynę niewidomą, (zorientowałem się dopiero później o jej przypadłości)" Nie rozumiem. Spotykałeś się z nią i dopiero później zauważyłeś że jest niewidoma? Jakie miała oczy? Osoby od dawna niewidome mają zapadnięte gałki, wyblakłe tęczówki, czasami oczopląs (oczy "drgają") i wygląda to - nie ukrywajmy - strasznie, dla widzącego człowieka.

Heh nie dosłownie spotkałem....Siedziałem na peronie czekając na pociąg, spoglądałem sobie na nią ale była odwrócona tyłem, potem zauważyłem że to jakaś wycieczka dla niepełnosprawnych, ale dalej nie wiedziałem co z nią...potem usiadła koło mnie, chwilę rozmawialismy...nie patrzyłem jej tak bardzo w oczy ale faktycznie było widać wyblakłe tęczówki.

Gość kulaaaa
hej, pamietacie tego niewidomego pawła ejzenberga z 3 edycji mam talent? moja kuzyka z nim chodzila, ona widziala, on nie, i nie wyszlo im ale sa super przyjaciolmi. teraz widzialam go niedawno z inna takze z widząca

Gość zbysiu ziom
to jest szansa dla prawików albo facetów z kompleksami swojego ciała.

Gość Preferencja :)
Mam niedowidzącą kuzynkę, w praktyce nie widzi prawie nic, bardzo słabo same zarysy. Jeszcze kilka lat temu mogła czytać, niestety mimo młodego wieku choroba postępuje. Chociaż jest śliczną dwudziestolatką, ślepota rujnuje jej życie. Bardzo mi smutno z tego powodu - sama często mówi, że wolałaby być brzydka, ale normalnie widzieć. Nie dziwie się jej...

Gość Stiff Stiv
Moja koleżanka musi być niewidoma. Jej chłopak to tłusta, śmierdząca świnia, a ona nadal go kocha. Ohyda!

Gość arabka123456789
Znam taki związek.Są szczęśliwą parą