Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mohito83

Pieczenie chleba w domu

Polecane posty

Gość Ania811
Piekłam chleb w piekarniku przez prawie rok. Przy mojej 4 osobowej rodzinie, pieklam minimum 4 razy w tygodniu (nie robilam hurtowo i nie zamrażałam). Nie narzekalam, cieszyłam się, że jemy zdrowo. Ale jak mój mąż kupił mi wypiekacz z morphy richards to dopiero doceniłam taki sprzet i czas, który moge poświecic rodzinie i sobie zamiast wyrabiac ciasto i czatować nad piekarnikiem. W tym wypiekaczu nawet ciasta robie. Naprawde uwierz mi, takie urzadzenie jest potrzebne jesli chcesz sama robic chleb!

Gość gość
Mamie marzy się maszynka do pieczenia chleba, teraz próbuje sił w piekarniku, ale to długo się robi, a taka maszyna raz dwa i chlebek jest. Na avans.pl widziałam je, chyba sie skusze jej na święta kupić.

Gość gość
My z siostra kupujemy tutaj gotowe mieszanki na chleb sa pycha.. dodaje sie tylko drożdże i wode . Można zrobic w piekarniku albo w automacie.. sklep internetowy upieczchleb.pl polecam dużo smakow do wyboru

ja bym nie wytrzymała z ręcznym "miętoleniem" ciasta :D Mam robota kuchennego starej daty, ale zastanawiam się nad zainwestowaniem w coś nowszego, wybór na razie padł na Kenwooda (to ich strona: http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/titanium chodzi o ten typ robota) Ktoś miał z nimi styczność? Warto?

Gość Łucja

Ja nie mam cierpliwości, żeby samej piec chleb. Mam super piekarnię obok- piekarnie Rąba , w której zawsze dostanę smaczny, pełnowartościowy chleb 🙂

W obecnej sytuacji wolę piec sama, przynajmniej nie musimy wychodzić z domu. Kupuję mąki z lubelli, sprawdzone, dobrze rosną i zakwas zawsze się udaje.