Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaori11

ksiazeczki kocham czytac

Polecane posty

Gość kaori11

hej dziewczyny czy te ksiazeczki kocham czytac i slucham i ucze sie mowic,ktore poleca pani Jagoda Cieszynska naprawde rozwijaja mowe.Stosowala je ktoras z was,czy to tylko pieniadze wyrzucone w bloto?Pytam bo moja dwulatka nie mowi i chcialabym zakupic te ksiazeczki

Witam! Jestem logopedą i od lat stosuję metodę J.Cieszyńskiej, w której wykorzystuje się książeczki serii "Kocham czytać". W książeczkach zebrane są głoski, onomatopeje i sylaby (ułożone wg rozwoju mowy dziecka) oraz na końcu każdej jest zilustrowanych kilka słów złożonych z danych sylab. Pozycje te są ładne, kolorowe, dzieci chętnie je oglądają ale na rynku księgarniczym jest mnóstwo pięknie ilustrowanych książek. Jeśli chcesz przy okazji uczyć dziecko wczesnego czytania to polecam. Jeśli chcesz wykorzystywać je do rozwoju mowy to myślę, że mogłabyś poczytać na czym polega ta metoda i stosować odpowiednie ćwiczenia w oparciu o zabawki i książeczki, które macie w domu. Często nudzą się one szybko dzieciom....

Gość gość
Kocham czytać, tak w te książeczki zaopatrzyłam się dawno temu w matrasie jak tylko zaczęłam czytać swojej córeczce. Teraz ona ma 6 lat umie czytać juz sama i często po nie sięga.