Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ballotinka

jaki prezent na wesele koleżanki?

Polecane posty

Gość ballotinka

Witam, Wybieram się na wesele koleżanki z podstawówki, pierwszy raz (wcześniej tylko do rodziny albo jako osoba towarzysząca) i w związku z tym mam pytanie za jaką sumę powinnam kupić prezent i co by to ewentualnie mogło być? a może lepiej samą kasę? Idę z chlopakiem, wesele jest w małopolskim, jestem studentką.

Gość uważam że kasę
najlepiej pieniądze, prezenty często są nietrafione...

Gość ballotinka
też się w sumie ku temu skłaniam, bo sama bym chyba tak wolała zamiast dostawać np. 5 kompletów pościeli. Tylko tutaj się pojawia pytanie, ile powinnam "włożyć do koperty"? :) i jeszcze, koleżanka zaznaczyła delikatnie przy zapraszaniu, że raczej nie chce kwiatów - więc co? butelka wina zamiast?

Gość uważam że kasę
butelka wina, czekoladki też mogą być. Ile dać to trudne pytanie. Ja ostatnio byłam na weselu i dawałam 500 zł, no ale to już zależy na ile Cię stać...

Gość sdfghjkl
to zalezy czy jestes biedna studentka czy bogata i ile wiesz o kolezance.Ja ostatnio kupiłam mojej kolezance co prawda na urodziny ale na okrągłe pościel 3D, i do tego pod kolor koszulke nocna,bo nie lubi piżam. i jest b zadowolona,powiedziała ze to był najlepszy prezent jaki dostała na te urodziny.Ale my znamy sie jak łyse konie i wiem co lubi,jakie kolory,jaka ma sypialnie i wymiary kołdry.

Gość ballotinka
z kasą u mnie szału nie ma, jak to na studiach. z koleżanką byłyśmy blisko, ale w podstawówce, teraz nam kontakt się pogorszył i raczej nie mam pomysłu z czego by się tak bardzo ucieszyła.

Gość ballotinka
400 pln będzie ok? albo 300 i dobre wino?

Gość nioki
w czerwcu była na weselu koleżanki, która mieszkała wcześniej z chłopakiem kilka lat i praktycznie wszystko mieli stwierdziła się ze dam im kase ale... niestety nie zarabiam kokosów a wiadomo sukienka fryzjer kosmetyczka tez kosztuje:D:D|:D heheh No kasy musiałabym conajmniej dac ze 400 albo 500 złotych bo tak się daja w naszych stronach i z kim bym nie pogadala... więc wybrałam się do pobliskiego spa i wykupiłam karnety dla Niej i dla Niego. była tam chyba ze 2 seanse sauny jakieś masaze i zabiegi pielęgnacyjne... wyniosło mnie to około 300 zł i byli bardzo zadowoleni. Po prostu coś innego Polecam:)

Gość ballotinka
dobry pomysł z tym SPA, ale dla koleżanki. Jej przyszły mąż raczej by się nie ucieszył... (na ile go znam);p

Gość ballotinka
up

Gość takie jest moje zdanie
Daj pieniądze w kopercie. Wykorzysta je na co będzie potrzebowała. Ja od mojej najbliższej koleżanki nic nie dostałam na ślub bo (jak stwierdziła) to był tylko ślub cywilny...

Gość ballotinka
ok, tylko włąśnie pytanie ile? 400 pln to takie minimum czy 300 też będzie ok? Ostatnio z chlopakiem bylismy na weselu jego kolegi ze studiow i razem z wieksza grupa ludzi skladalismy sie na gramofon - wyszlo po 150 od osoby.

Gość ballotinka
up!

Gość ballotinka
up?