Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olibia9

W czym śpią Wasze 2-3 latki w taką pogodę jak np. dziś - Mazowieckie

Polecane posty

Gość TakaSobieMama;)
No i pidzamka ma krotkie spodenki :)

moja córcia (prawie 3l) śpi albo w samym bodziaku, dzisiaj spała tylko w samej koszulce, bez majtek - przykrywam ją takim cinutkim specjalnym prześcieradełkiem - tak tylko jako osłonkę na komary bo starsznie ją gady lubią a ona i tak się odkrywa dziś to chyba jak Bozia stworzyła...i okna mam pootwierane

Gość moja śpi w
koszulce na ramiączkach i majteczkach jak tak duszno

Gość frembo
Upał upałem, ale żeby kłaść dziecko prawie nago i bez przykrycia to przesada moim zdaniem. Jednak jak człowiek całą noc leży to się wychładza, nawet, jak jest ciepło w pokoju, Ja sama śpię w koszulce na ramiączkach i krótkich spodenkach i przykrywam się cienszą kołdrą, nie wyobrażam sobie spać odkryta nago. Nieważne jaka jest pogoda, jakieś okrycie każdy powinien mieć w nocy, odpowiednie do temperatury. Mój synek 2-letni śpi w koszulce z krótkim rękawem i w krótkich spodenkach lub majtkach i na to cienki letni śpiworek, bo z wszelkich prześcieradeł i kocy się wykopuje - nie jest spocony. Okno uchylone bądź mocno rozszczelnione i jest mu w sam raz. Według mnie dziecko nie powinno spać tyle godzin całkiem odkryte czy rozkopane z koca.

Gość frembo
Dodam, że my kołder czy kocyków praktycznie nie używamy, synek ma kilka śpiworków do spania na rożne pory roku, na zimę , na wiosnę i jesień i na lato i tylko i wyłącznie śpiworek.Jak ma się cieniutki śpiworek letni, dziecko się nie poci w nim, wystarczy leciutko ubrać pod spód.