Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka_tulipan

UPŁAWY

Polecane posty

Gość stokrotka_tulipan

Hej, piszę do Was drogie kobietki z zapytaniem jak u was ze sprawami intymnymi w lecie.. a mianowicie chodzi mi o upały takie jak teraz. W tym okresie mam duże upławy, pojawiają mi się nawet tuż po okresie... czy to normalne ? wasz organizm też jakoś reaguje w cieple czy ze mną jest jakiś problem.... ? aaa no i dodam, że odczuwam jajniki... bolą mnie czasem, zimą czy jesienią tak raczej nie mam...

Gość stokrotka_tulipan
? :)

Gość torcik urodzinowy:)
to wszystko zalezy jakie to uplawy, bo nie wszystkie swiadcza zaraz o infekcji, na tej stronce moesz poczytac keidy nalezy martwic sie uplawami, a kiedy sa nie grozne: http://www.lactovaginal.pl/kiedy-uplawy-sa-sygnalem-infekcji, osobiscie ja podczas upalow odczowam wieksze pocenie sie , nawet w tych miejscach intymnych, ale uplawow nie zauwazylam

Gość lady bronka
jeśli nic cię nie swędzi i nie piecze, a upławy nie mają niepokojącego koloru albo konsystencji nie ma sie chyba czym martwić. dla pewności możesz sobie zrobić parodniową kurację lactovaginalem, to probiotyk dopochwowy, który zaleca sie stosować przy występowaniu upławów właśnie.

Gość nyna90
Witam Cię :) słuchaj, mam tak - okres mi się skończył i mam upławy. Szczerze przejęłam się (bo kochałam się z prezerwatywą na szczęście podczas okresu) ale na szczęście wszystko gra... Bo upławy są przeźroczyste i bezwonne :) więc mam tak jak Ty :)

W takich sytuacjach warto zaaplikować sobie probiotyk dopochwowy np. invag, wtedy chronimy się przed rozwojem infekcji, gdyż wzmacniamy swoją mikroflorę. Osobiście probiotyk ten zakładam zawsze po okresie, ale także po skorzystaniu z basenu, czy też w podróży. Warto przeczytać ten artykuł, wiele wyjaśnia http://seksguru.pl/prawdy-i-mity-zwiazane-z-seksem

Gość tOŚKA11
latem organizm kobiety jest bardziej narażony na infekcje czy grzybicę - sprzyja temu i wysoka temperatura i pocenie się, a także np. wizyta na basenach. Trzeba pamiętać, żeby latem nosić tylko bawełnianą bieliznę, używać dobrych kosmetyków do higieny intymnej (ja mam żel lacibios femina protecta, a w torebce zawsze noszę chusteczki do higieny intymnej), probiotyki też są bardzo ważne.