Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Precioza

NALESNIKI Z NADZIENIEM SZPINAKOWO-MASCARPONE... JAK ZROBIĆ ???

Polecane posty

Gość Precioza

Właśnie,przez diety jestem zrażona do szpinaku... jednak chę przełamać tą niechęć bo wiem,że szpinak jest zdrowy a mam małe dziecko i warto by było skorzystać z dobrodziejstw tego... trawska ;). Zatem kupiłam dziś szpinak i ser mascarpone..ale co jeszcze trzeba ? Prosze o radę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do szpinaku musi byc czosnek
no i duzo pieprzu. Posolic tez musisz, bo mascarpone nie jest slony. Jesli robisz z serem feta to solic nie trzeba, bo jest slony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lajla90
Ja kiedys dodalam jeszcze innych serów (feta,gouda, cammambert i lazura), podobno były bardzo smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do szpinaku musi byc czosnek
ja dodaje jeszcze podsmazona cebule i ziola prowansalskie i oregano. Na koniec zdejmuje z palnika i jak jest lekko wystudzone to dodaje jajka). Mieszam dokladnie i znowu podgrzewam. Masa jest wtedy dosc zwarta, nie taka ciapaowata:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Precioza
czyli nie dajecie więcej dodatków do tego szpinakowego nadzienia : )?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Precioza
zrobiłam!! wyszły przepyszne !!! :D a moje 1,5 roczne dziecko jedząc powtarzało ,,mniam mniam ,, :D moje szczeście nie miało granic! Może ciut mniej soli powinnam była dać,ale to na przyszłość ;).Ciasto na nalesniki znalazłam w sieci i tka samo baaaaaaardzo fajne,usmazyłam nalesniki bez tłuszczu na teflonowej :).Chyba zakochałam się w szpinaku :D. Pytanie do czego jeszcze można użyć taki szpinak ? pozdrawiam!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogarka...
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem. Polecam zrobić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 6na9
Precioza to podaj dokładnie jak zrobiłaś ten farsz, bo ja daję ser typu feta, z mascarpone pomyślałabym, że bedą mdłe, ale się może mylę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
e tam mascarpone, daj jakiś słony ser typu feta albo coś koło tego :) przesmaż jedną cebulę na oleju lub maśle, dodaj szpinak - koniecznie liście!, duż aż się dobrze odparuje, dodaj soli, pieprzu, czosnku, trochę gałki muszkatołowej i tego sera. i tym nadziej naleśniki :) ja osobiście najbardziej lubę taki szpinak (ze słonym serem lub słodką śmietanka zamiast niego) z makaronem, posypany parmezanem :) mniaaam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szpinak kupuje zawsze mrożony, rozdrobniony, rozmrażam go i wrzucam na patelnie na ktrej wczesniej zeszkliłam cebule, doprawiam vegetą, pieprzem i czosnkeim granulowanym. Taki farsz jest idealny do naleśników, piersi z kurczaka (roladki), pierogów pieczonych( z tego przepisu winiary ciasto na pierogi wychodzi pycha http://www.winiary.pl/przepis.aspx/8977/pierogi-pieczone-ze-szpinakiem-i-feta) Mozna tez rozsmarować szpinak na kumnym cieście francuskim, zwinąć ciasno w rolade i kroic na około 2 cm kawałki, lekko spłaszczyć i na blache- wychodzą ślimaczki :D Do szpinaku można dodać fetę lub ser pleśniowy, dobrze smakuje też z suszonymi pomidorami (alenie tymi ze słoika Ole!- są niedobre)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Precioza
Hej ja baaardzo lubie fetę,ale pomyslałam,że w połączeniu ze szpinakiem będzie to bardzo słone...więc widząc przepis na nalesniki ze szpinakiem i mascarpone to zrobiłam,i też się bałam ,że będą mdłe,tym bardziej ,że do wczoraj nie pałałam miłościa do szpinaku :P. Zatem jako takiego przepisu na nadzienie nie mam... zrobiłam bazując na Waszych radach szpinak świeży na patelnie,jak puscił soki,to dodałam czosnek i połączyłam z serkiem mascarpone(połowa opakowania) za Wasza rada duzo pieprzu i soli i szczypta imbiru... owszem.. było to ,,maziaste,, :P dlatego podsmazyłam filet z kurczaka pokrojony w kostkę i dodałam do farszu szpinakowego i bardzo fajnie sie to zgrało i nalesniki były bardziej syte i smaczne :).Bez cudów! Może kiedyś zrobię z fetą.Dodam,że jak się dosoli to mascarpone to nic mu nie brakuje :). A pomysłu na obiad dziś znowu nie mam :D.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z tym szpinakiem to jest
nieprawda bo zelazo z niego wchlania sie tylko 2% , zeby bylo zdrowo trzeba jesc czerwone mieso :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×