Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAKIE ZABEZPIECZENIE?

TABLETKI ANTY + GUMKA CZY TYLKO TABLETKI ???

Polecane posty

Jakie zabezpieczenie polecacie? Bardzo nie chcę być w ciąży. Stosuje tabletki. Ale ilość relacji na kafe o osobach które podobno zaszły w ciążę mimo prawidłowego stosowania tabsów sprawia że myślę czy nie zabezpieczać się dodatkowo gumką. Czy stosując tabletki dla komfortu dodatkowo stosujecie gumkę?

Trudno powiedzieć... Według mnie bez sensu stosować gumki przy tabletkach. I tak żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności i musicie być tego świadomi. Według mnie tylko tabletki.

Niby żadne nie daje 100% i niby to się nie sumuje, jednak prezerwatywa jeśli zawiedzie to zostaje jeszcze skuteczność tabletek i odwrotnie. Więc myślę że to większe zabezpieczenie. Też sądziłam że tabletki to wystarczające zabezpieczenie. Ale tak czytam to kafe i te relacje że niby tyle osób zachodzi mimo tabsów i się przeraziłam :O

Trudno ocenić czy osoby, które piszą na forum mówią prawdę czy tylko chcą kogoś przestraszyć. Zwykle jak czytałam na ten temat to koleżanka mojej koleżanki albo jakaś znajoma zaszła w ciążę przy stosowaniu tabletek. Powiem Ci, że ja sama nie mogłam nabrać przekonania do tabletek ale odważyłam się już po paru dniach. Minęły trzy miesiące i wszystko jest ok, okres mam jak w zegarku, co mnie cieszy bo wcześniej był co 2-3 miesiące :) Może się po zakończeniu zażywania tabletek ureguluje. To od Ciebie zależy czy będziesz się dodatkowo zabezpieczać. Wiadome, że stosując gumkę prawdopodobieństwo jest mniejsze, ale po coś się trujemy tymi pigułkami. Jest o wiele lepiej ;)

Gość kasienka_kasienka
jeżeli tabletki zażywasz zgodnie z instrukcją, pilnujesz godzin, nie zdarzają Ci się wymioty/biegunki itp to tabletka będzie działać bez zarzutów. Oczywiście nie dają 100% pewności, ale gumka też nie ;) A po to się trujesz tabsami żeby mieć większą przyjemność :)

Gość !wka.
Prawda jest taka że duża większość relacji typu moja koleżanka/koleżanka mojej koleżanki może być prawdziwa tylko że te dziewczyny to pewnie takie osoby które może i brały tabletki, ale co powiedzą przed kimś znajomym że się zapiły i wyrzygały? Inne to pewnie takie co w ogóle się nie zabezpieczały to powiedziały kumpelom że niby brały tabsy ale ich zawiodły, albo pękły im gumki ale powiedzieć jest się w ciązy przez pękniętą gume jakoś gorzej niż że przez zawodzenie pigułek. Reszta wpisów to poprosu wpisy żeby nastraszyć kaferianki, albo osoby które jednak miały sytuacje że działanie pigułki było osłabione, a nie pamietają o tym albo nie chcą pamietac i moze 0,01-0,02 relacji jest prawdziwa (czyli tyle co skuteczność tab.anty :D )

Gość !wka.
Oczywiście w ( ) miało być tyle co NIE skuteczność tab.anty** , a nie "skuteczność" ;)

!wka., racja, zgadzam się. To, że wpadły podczas pigułek to napiszą, a to, że nie brały tabletek zgodnie z instrukcją to już nie powiedzą, ale straszą innych ;)

Ze dwa dni temu w innym dziale, temat o tym, że u dziewczyny pojawiły się plamienia. Tabletki brała od 4 lat. Napisała, że dwukrotnie podczas opakowania pojawiły się wymioty (w tym raz praktycznie od razu po przyjęciu tabletki). Pytam czy po tych wymiotach wzięła kolejną tabletkę. A ona, że tak następnego dnia o normalnej porze. :D I taka potem powie, że wpadła przy tabletkach. 😴

No i w takich sytuacjach biorą się wpadki :D i wielkie zdziwienie jak to sie stało, przecież dobrze przyjmowałam :D

Gość antygumkowa
ja np. biorę tabletki ładnych parę lat i działają... żeby nie zapominać mam ustawiony alarm w telefonie więc zapomnieć nie mam szans.. jeśli kochasz się tylko ze swoim facetem to gumki już raczej nie są potrzebne... chyba że lubisz poszaleć z partnerami to lepiej się wtedy gumką zabezpieczać żeby jakiegoś choróbska nie złapać... osobiście jeśli chodzi o gumki to jestem jak facet bo w gumkach nie lubię... przeżyję, ale bez jest zdecydowaaaanieee lepiej:D

Tez mam alarm ustawiony w telefonie i nie zapominam. Również nienawidzę gumek, tak jak mój facet, nie ma przy nich takiej przyjemności jak teraz...

Gość Ewelaaa88
Dlatego moim zdaniem od tabletek o wiele lepszym rozwiązaniem jest krążek Nuvaring. Skuteczność taka sama jak przy tabletkach, a nie trzeba o nim pamietać codziennie. Wkładam i 3 tygodnie mam z głowy. Dla mnie bomba! :D

Nie bardzo wiem jak ten Nuvaring działa. Ja osobiście nie wyobrażam sobie plastrów. Widać to, bałabym się kąpać, że się uszkodzi. Plastrom bym nie zaufała...

Gość dsgwseg
ja tam wole tabsy+gume dla swietego spokoju

Gość Ja zaszłam
W ciążę przy braniu tabletek i nikt mi nie wmówi że nie brałam regularnie albo wyrzygałam bo brałam tak jak trzeba i wszystko było jak należy, a jednak zaszłam. Możecie myśleć co chcecie ale wiem że błędu nie popełniłam. Dlatego jestem za tabletkami ale dodatkowo gumki

Gość Albo jesteś 0,01% albo...
...mogłaś mieć biegunkę o której nawet nie pamiętasz bo byłaś rozkojarzona jakimś wydarzeniem czy czynnością w międzyczasie, a akurat ci się zdarzył "rzadki" stolec niedługo po zażyciu tabletki, może paliłaś papierosy, może piłaś dziurawca, albo brałaś lek który ma go w składzie (np uspakajający)...

Gość egwgwe
Ja zaszłam , pewnie paliłaś papierosy... PALENIE TEŻ OBNIŻA SKUTECZNOŚĆ. PISZE CHYBA Z RESZTĄ NA ULOTKACH.

Gość Ja zaszłam
Nie pale papierosów i nie pije alkoholu i wiem co obniża skuteczność działania tabletek. Poprostu zaszłam i tyle. Nie ma 100%metody, nie wiecie o tym? To się poprostu zdarza, bardzo rzadko fakt ale zdarza się co z tego że w minimalnej części procenta ale żadna z nas nie wie czy jest w tym minimum dopuki nie wpadnie. Dlatego jestem za tym żeby dodatkowo stosować gumki. Wcześniej też myślałam że tabletka wystarczy...

Gość dsfgds
ja bralam mialam ant i gum tylko dlatego ze wlasnie anty mialam stosowac na przerwanie krwawien nie wiadomoego pochodzenia [ tzn plamien przez caly miesiac bez zadnych nadżerek itp] a pomoglo na 3 mieisace, pozniej plamienia wrocily i juz nie ryzykowalam. tabletki byly tyloko do mojej wiadomosci / do mojeg 'zaleczenia sie' .