Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SLUB SLUB PREDKO

CIĄŻA ,Jak NAJSZYBCIEJ zorganizować ślub kościelny?

Polecane posty

Gość SLUB SLUB PREDKO

jak najszybciej wam sie to udalo zoragizować?

Gość jkhnuirp
jezeli tylko ciąza jest powodem tego slubu,to moze lepiej go nie bierz:) ale miesiąc minimium

Gość gucio w pasiaku
ewangelicki weź

no tak.. dziecko w drodze to ślub musowo bo co ludzie powiedzą..:)

Gość Livia_900
Dajcie spokój! Jeżeli ludzie się kochają i już wcześniej planowali ślub to nie widzę nic złego w tym, żeby teraz szybko go zorganizować. Jednak ślub tylko ze względu na ciążę to faktycznie głupota.

Gość SLUB SLUB PREDKO
Własnie o to chodzi dziewczyny ze ja NIE chce brać ślubu koscielnego w ciazy, ale zadałam tu takie pytanie bo musimy jakos do tego przekonac rodziców którzy innej opcji nie wezma pod uwagę:-( Nie wiem jak ich przekonac ze my slubu koscielnego teraz nie chcemy

jakby ślubu nie można wziąć po urodzeniu..

Gość SLUB SLUB PREDKO
Ktos mi mowił ze minimum 6 miesiecy wiec wtedy łatwo by bylo ich rpzekonac ze z wielkim brzuchem ja nie chce slubu, ale jesli mowicie ze w miesiac to już gorzej z tym argumentem:-(

Gość SLUB SLUB PREDKO
nie87 ja chce ewnetyualnie po lub wcale ale chodzi tu o ropdziców, którzy są bardzo wierzący i praktykujący:-(

też jestem w ciąży, i nie chce ślubu brać w ciąży z kilu powodów np. takiego,że wolę dojść do formy po porodzie, wszystko na spokojnie zorganizować. dla rodziców to ciężka wiadomość fakt żyli trochę w innych czasach. ale to Ty, Wy macie być szczęśliwi, to Wasze życie . Nie ma co się przejmować ludzkim gadaniem

jesteś wystarczająco dorosła żeby mieć dziecko, to stań na wysokości zadania bo to ma być twój ślub, a nie rodziców mam nadzieję, że przynajmniej macie za co się utrzymać, bo chyba nie będziecie na garnuszku rodziców :O

Gość SLUB SLUB PREDKO
oni jeszcze nie widzą o ciąży ale wiem że jak sie dowiedzą to ich pierwsze pytanie bedzie >>to kiedy ślub:-(

Gość kasiasiaisa
NO to idź do księdza,powiedz że chcecie się pobrac.Wybierzcie termin i już a załatwianie zaświadczeń to już w miedzy czasie,innej opcji nie widze

Gość SLUB SLUB PREDKO
nie87 i jak to rodzice przyjeli?jakih arumentów uzyliście? ja nie chce slubu wogole a juz z pewnoscia kościelnego. Bedzie miedzy nami super po urodzeniu dziecka to moge pomysleć o slubie, ale my nawet nie mieszkalismy ze soba jeszcze.

Gość SLUB SLUB PREDKO
kasia ale ja nie chce zadnego slubu przeczytaj uwaznie

jestem w podobnej sytuacji, dla mnie to normalne, dla rodziców już gorzej ten fakt zaakceptować. a rozmawialiście z rodzicami tak na spokojnie..?

Gość SLUB SLUB PREDKO
nie87 nie było jeszcze rozmowy na ten temat, oni nie wiedza o ciazy ale chce sie przygotować na ich ataki na nas i pretensje odnosnie slubu kościelnego.

Jak nie chcesz brać ślubu to go nie bierz. Jesteś dorosła więc chyba sama podejmujesz decyzje, a nie z pomocą rodziców

Gość SLUB SLUB PREDKO
nie a wy jak przekonaliscie rodziców?

u mnie też pierwsze pytanie było-kiesdy slub? więc my im na spokojnie,że po urodzeniu dziecka, jak ja wrócę do formy, poza tym ślub nie jest najważniejszy bo jeśli mamy być razem to i tak będziemy. Zaakceptowali to mimo,że nie bylo im łatwo. Ja powtarzałam kilkakrotnie,że jestem szczęśliwa ,że nigdy nie marzyłam o wystawnym ślubie, i że po prostu takiego ślubu nie chce. owszem weźmiemy ślub ale bardzo skromny, bo taki zawsze chciałam, bez pompy i rozglosu. Mieszkaliśmy przed ciążą już razem, oboje pracujemy, więc sytuacje finansową mamy stabilną to rodziców też uspokoiło. Poza tym nie jesteśmy dziećmi tylko dorosłymi ludźmi. A w którym jesteś miesiącu..?

a może martwisz sie na zapas..? może rodzice przyjmą to spokojnie i zaakceptują sytuację..?

Gość SLUB SLUB PREDKO
Ja jestem w 2 miesiącu. jeszcze o moich rodziców sie nie obawiam ale jego rodzice to tacy katolicy ze codzień do kościółka chodzą:-( Będę wykleta przez ich rodzinkę:-(

sciemniaj ze sie tragicznie czujesz, a chcesz zeby slub byl wyjatkowy i ze bierzecie go po porodzie i koniec wasze zycie, wasze sprawy, wasz slub, olejcie rodzicow

szczera rozmowa to podstawa autorko, wiem z doświadczenia:)

może łatwo mi to mówić bo już mam to za sobą, ale też ogromnie martwiłam się ,że rodzice tego nie zaakceptują. Jesteś dorosła, Twój partner też, cieszycie się z dziecka ,jesteście szczęśliwi więc to najważniejsze być powinno. Moi rodzice, i jego też zwariowali na wieść o wnuku, i teraz (już 7 miesiąc) nie ma pytań kiedy ślub ,ale najważniejszy jest ten mały człowieczek w brzuchu:)

autorku, a jeszcze powiedz,że rodzice są z małej miejscowości..? presja otoczenia jest ogromna, znam to..

Gość SLUB SLUB PREDKO
nie87 Watpie ze przyjmą to ze spokojem. Moj facet tez nie chce slubu a sam się boi reakcji swoich rodziców, zreszta on juz od dawna naciskali na ślub a my bylismy niewzuszeni:-( Moimi rodzicami sie nie martwie ale reakcja jego rodziców mnie przeraża:-(

nie pozostaje mi nic innego jak trzymać za Was kciuki:) nasi rodzice trochę w innych czasach żyli, inaczej to wyglądało, a my bojkotujemy ich poglądy :)) ale pamiętaj, to Wasze wspólne życie, napewno się wszystko ułoży. Tego Wam serdecznie życze:)))