Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghg1974

2 pierścionki zaręczynowe - przesada?

Polecane posty

Gość ghg1974

Jeśli kobieta nie przepada za zlotem i uczulona jest na białe, średnio lubi też diamenty - co myślicie o tym, by kupić 2 pierścionki zaręczynowe? Jeden z małymi diamentami i jakimś większym kamieniem, ze złota i srebrny np. ze szmaragdem? Wszyscy których pytałem o zdanie, twierdzą, że na zaręczyny koniecznie musi być złoto i diament. Aha. Platyny i tytanu tez nie cierpi.

nie przepada za złotem a Ty chcesz kupić złoty pierścionek?

Gość ghg1974
Dlatego chcę kupić dwa.

Złota i platyny nie cierpi. Na biale złoto jest uczulona. Za złotem nie przepada. Z tych trzech rzeczy chyba powinienes wybrac złoto. Na zareczyny daje sie jeden pierscionek bo jest on najwazniejszy i długo pamietany. Musisz wybrac taki ktory spodoba sie twojej dziewczynie. Ale z tego co napisałeś to chyba najlepiej zniosła by żółte złoto nie koniecznie z diamentem bo moze byc z cyrkonią jedną lub kilkoma, jest tego teraz masa u jubilerów.

Gość ghg1974
Tak. Nie lubi złota, bo jest żółte. Białe ma domieszkę niklu, a ona ma uczulenie na nikiel. Nie lubi odcienia platyny i tytanu. Nie znosi sztucznych kamieni (cyrkonie odpadają bardziej niż brylanty). Nosi srebro, ale ono jest miękkie i bardzo się rysuje...

Mnie też złoto nie zachwyca ale dla pierścionka zaręczynowego i obrączki można zrobić wyjątek. Obrączki z czego będziecie mieć? Z drutu mosiężnego? :P

Gość ghg1974
Nie wiem, jeszcze sie nawet nie zaręczyłem.

Gość ghg1974
To wtedy z nią pogadam. Zresztą możemy mieć różne.

Gość ffgfdg
gowno prawda teraz JST ZABRONIONY NIKIEL W ZLOCIE!!!! wiec gowno a nie ma uczulenie....

Gość ghg1974
to wtedy już z nią pogadam. możemy mieć różne

Gość ffgfdggfghghf
gowno prawda!!! TERAZ JEST ZABRONIONY NIKIEL W ZLOCIE!! wiec na pewno nie bedzie uczulał!!!!!!!

Gość ghg1974
Uczulenie ma. Białego złota nie nosiła, jak wygooglałem skład - jest nikiel jak byk

Gość ffgfdggfghghf
KURWA!!! ALE MOZE PATRZYSZ W STARE JAKIES INFORMACJE!!!!! NIKIEL JEST ZABRONIONY WIEM BO PRACUJE W SKLEPIE JUBILERSKIM

Gość ghg1974
Od kiedy i skąd mam pewnośc ze nie trafie na nikiel?

Gość a jamyślęże
w złocie białym nie ma niklu. mam pierścionek zaręczynowy z białym złotem i nie uczula mnie mimo, ze od niklu od razu puchnę. więc spokojnie możesz kupić białe złoto - jak nie lubi diamentów to może być szmaragd lub ametyst, równie pięknie wyglądają (byle nie cyrkonia, bo po 2 latach będzie matowa i brzydka) 2 pierścionki to zdecydowanie zły pomysł.

Gość a jamyślęże
skąd masz pewność? nie kupuj na bazarze w tylko u autoryzowanego jubilera... tudzież w Aparcie czy Kruku...

Gość ghg1974
Nie podobają mi się wzory z Apartu i Kruka - są oklepane. Wszyscy tam kupują...

Gość ffgfdggfghghf
zanim kupisz to zapytaj sie w sklepie!!!!! NIE KUPUJ NA BAZARACH PRZEZ ALLEGRO... ZAWSZE SIE PYTAJ CZY JEST SKLAD NIKLU!!!!! ja pracuje w aparcie i nie ma niklu!!!

Gość a jamyślęże
no to napisałam - u autoryzowanego jubilera.

Gość CDFEFRF
NAJLEPSZY JEST KAPSEL Z TYMBARKU :)

Gość ffgfdggfghghf
to kup w Yes. tam tez maja ladne pierscionki zareczynowe!! tez tam pracowalam!! tez niemaja domieszek niklu!

Gość ghg1974
Co sadzicie o lisiewski. com? A tak z ciekawości, co zrobiliście z bizuterią ze złotem zawartością niklu, która nie sprzedała się?

Gość ghg1974
A właśnie, ta trzecia firma - Yes. Wszystkie laski u mnie w pracy mają pierścionki z Apartu, Kruka albo Yes, większość ma białe złoto, jeden diament albo cyrkonię w kolorze białym. Tak na marginesie, jakiej czystości powinien być diament? Czy bez różnicy? (Jeśli wybiorę diament)

Gość takakala
moja siostra dostala 2 pierscionki ale tylko dlatego ze on sam wybral (naprawde cudowny) ale jego rodzince nie byli zadowoleni i kazali mu kupic taki jaki oni chca i oswiadczyc sie jeszcze raz, wiec pod presja rodzicow tak zrobil. ten pierwszy pierscionek jest fajniejszy bo od serca a ten drugi to niewiadomo co jakies wzorki kwiatuszki i nie wiadomo co jeszcze.

Gość ffgfdggfghghf
Najlepiej czystosc SI a barwa H :) to jest najczesciej wybierany pierscionek te j czystosci i barwie:)

Gość treteretrwewer
matko jaka wybredna to nie tamto nie to nie kupuj zadnego i juz