Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniaaa3

lek Kontracept jak działa i cena

Polecane posty

Gość Moniaaa3

Hej : ) Jak już wspomniałam w temacie ciekawi mnie jak działają tabletki Kontracept ? Czytałam też, że dziewczyny kupują je w granicach od 17-25 zł , a ja za nie dałam 27 :/ Można wiedzieć w jakich aptekach kupujecie ?

Gość Moniaaa3
Ale to jest oferta przez internet a mi chodziło bardziej o aptekę . Tzn w jakiej aptece po ile ? I chciałabym zapytać też, czy do tego stosować prezerwatywę ?

Gość Moniaaa3
O już wiem jaka apteka : ) Na początku nie zauważyłam :D Dziękuje :)

"I chciałabym zapytać też, czy do tego stosować prezerwatywę ?" A po co?

Gość Moniaaa3
Żeby było bezpieczniej ? Same tabletki wystarczą ? I czy w ten sam dzień zażycia tabletki mogę uprawiać seks bez prezerwatywy ?

Przeczytaj ulotkę. Jeśli pierwszą tabletkę przyjmujesz pierwszego dnia miesiączki to jesteś zabezpieczona od razu. Jeśli między 2. a 5. dniem to po przyjęciu siedmiu tabletek. Jeśli później, czego się nie zaleca, to dopiero od drugiego opakowania.

Gość Moniaaa3
Czyli jak zażyje pierwszego dnia okresu to mogę to bez stresu robić bez zabezpieczenia ? I nie zajdę w ciążę ? Nawet chłopak może skończyć w środku ? Przepraszam za te pytania ale 4 miesiące temu miałam wpadkę i od tej pory jestem bezpieczniejsza. A no i mi koleżanka powiedziała , ze mam dopiero zacząć po 3 miesiącach bez prezerwatywy tak żeby było bezpieczniej.

"A no i mi koleżanka powiedziała , ze mam dopiero zacząć po 3 miesiącach bez prezerwatywy tak żeby było bezpieczniej. " A koleżanka skąd czerpie swoją wiedzę? Jakieś konkretne medyczne argumenty na poparcie takiej rady?

Gość Moniaaa3
Sama sobie takie coś wymyśliła :D I mi poradziła. Ale widzę , ze Twoje rady sa o wiele lepsze :) Czyli jak zażyje pierwszego dnia okresu to mogę to bez stresu robić bez zabezpieczenia ? I nie zajdę w ciążę ? Nawet chłopak może skończyć w środku ?

Tak na zaś i dla wszystkiego proponuję następujące zabezpieczenie: 1. Jednocześnie stosować tabletki antykoncepcyjne, plastry antykoncepcyjne i krążek dopochwowy. W końcu co trzy dawki hormonów to nie jedna. 2. Stosowanie prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym i niech pod żadnym pozorem chłopak nie kończy w środku. 3. Obliczanie dni płodnych, które przecież notorycznie występują podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej i całkowita abstynencja seksualna podczas tych dni. 4. Stosowanie globulek plemnikobójczych. 5. Nie zapominajmy też o mądrościach ludowych i medycynie niekonwencjonalnej - łykaj żywe osy i kijanki, pij wywar z jąder muła. 😴

"Czyli jak zażyje pierwszego dnia okresu to mogę to bez stresu robić bez zabezpieczenia ? I nie zajdę w ciążę ? Nawet chłopak może skończyć w środku ? " 3 x tak.

Gość Moniaaa3
Teraz się pogubiłam . Napisałaś , że może w środku i bez dodatkowego zabezpieczenia a w tych 3 punktach powyżej jest napisane co innego .

Gość klcha
ja bralam przez bodajze miesiace, nie bylo zle ale otem strasznie sutki mnie bolaly a placilam chyba zl

Gość Moniaaa3
Właśnie dużo się czyta o tym, że piersi bolą :/ Ile płaciłaś ?

Kontracept to tabletki dwuskładnikowe. Cytat z wikipedii: "Preparaty dwuskładnikowe Zawarty w tych preparatach estragenowo-gestagenowych etynyloestradiol hamuje wydzielanie FSH, uniemożliwiając dojrzewanie pęcherzyków Graffa i tym samym komórek jajowych. Natomiast gestageny (również obecne w tabletkach) hamują owulację, czyli uwolnienie komórki jajowej. Zmieniają też śluz szyjki macicy, utrudniając wnikanie plemników do dróg rodnych kobiety. W ten sposób hormonalne środki antykoncepcyjne uniemożliwiają zapłodnienie i powstanie zarodka. Dodatkowo, nawet jeśli by doszło do zapłodnienia, to składniki tabletek antykoncepcyjnych, działając razem, mogą uniemożliwić zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy i spowodować obumarcie zarodka."

Ja bralam je tylko miesiac i je odstawilam, bylam po nich bardzo senna a do tego bardzo zaczelam po nich tyc.Wzielam tylko jedno opakowanie i nastepne lezy w domu... byly tanie ok 15 zł w aptece

Gość klcha
3 miesiace, 15 zł ***

Gość Moniaaa3
Perwersja to już mniej więcej wiem :) Tylko po co te 3 punkty wyżej ? Kitty2 i kicha - w jakiej aptece kupowałyście ten lek ?

Gość Moniaaa3
kicha dalej je stosujesz ?

Gość klcha
Bydgoszcz - vital, ale na to nie ma reguły musisz popytac zadzwonic gdzie najtaniej ale 15 zl to taka srednia. Apteki Alba są tanie

Gość Moniaaa3
U mnie nie ma takich aptek ale już wiem , gdzie kupię :)

Gość klcha
nie kicha tylko klcha :P odstawiłam je bo nie dosc przez cały tydzien bolały mnie sutki i to nie tylko przy dotyku to jeszcze non stop mi sterczały :P Teraz biore od kwietnia daylette i poki co jest oki

Gość Moniaaa3
Mój monitor jest niewyraźny dlatego przeczytałam kicha :D wybacz :) A , gdy stosowałaś Kontracept to zabezpieczałaś się dodatkowo prezerwatywa ?

Gość moj tez woli tylek i nogi
tak ale to dlatego, ze jestem panikara :P ale jak bralam cilest rzy ktorym jest mnostwo wpadek kilka razy chlopak we mnie skonczyl i nie zaszlam. Ale na takie szalenstwo pozwalamy sobie raz na jakis czas :) chce po prostu zmniejszyc ryzyko bo po prostu ciaza byla by dla mnie katastrofa w tym wieku (jestem pelnoletnia). Acha no i teraz nie robimy to z gumka tylko konczy mi na brzuchu :)

Gość klcha
moj tez woli tylek i nogi - to ja zapomialam nick zmienic :)

Gość Moniaaa3
Ja właśnie też jestem panikarą , więc rozumiem :D Dla mnie właśnie też by była katastrofą (tez jestem pełnoletnia) ale kiedyś zaliczyłam wpadkę i to właśnie przez to taka jestem :) A teraz też stosujesz prezerwatywę ?

Gość Moniaaa3
domyśliłam się :D

Gość klcha
nie bo mnie obciera i chyba bysmy zbankrutowali :P jak pisalam wczesniej raz kiedys konczy we mnie mniej wiecej 2/3 razy w miesiacu bez gumki , a tak to tryska mi na brzuch, wycieram sie i po wszystkim, a wlasciwie to w ostatniej chwili wyskakuje ze mnie, łapie go reka za penisa i go masuje i po chwili tryska, mowi, ze przez to ma mocniejszy orgazm...zreszta to widac :D

Gość Moniaaa3
A no okej :) Hi :) Dziękuję za rady , bo bardzo się przydały :) Ja zrobię tak, że przez pierwszy miesiąc będę to robić z gumką, a później bez i chłopak będzie kończył np. na brzuchu , bo tak najlepiej chyba :D CO Ty na to ? :)