Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam warunki

Endometrioza??????

Polecane posty

Gość mam warunki

jestem po cesarce, pierwszy okres dostałam i masakra ból że się ruszyć nie mogłam, byłam u gina stwierdził na usg kolkę nerkową i zastój w moczowodzie. Następny miesiąc okres i to samo ból jak cholera byłam po okresie u urologa zrobił usg i nic nie wykrył. Kolejny miesiąc okres i znowu ból tym razem słabszy i tak przez 6 miesięcy do dzisiaj. Boli mnie tylko podczas okresu czy to może być endometrioza? możliwe żeby jakaś cysta czy coś mogła mi uciskać na ten moczowód i dlatego tak boli? gdyby to był jakiś kamień to nie sądzę żeby schodził tylko podczas okresu i to co miesiąc. Może ma ktoś tą chorobę?? Proszę o radę bo idę do gina i chciałabym wspomnieć o endo i się nie wygłupić ww.

Gość niussa
Ja co prawda endometriozy nie mam ale z tego co czytałam to właśnie objawia się takim bólem podczas okresu. Miałam kolkę nerkową i bolało mnie zupełnie niezależnie od okresu, ba nawet w ciąży. Poczytaj sobie o endometriozie bo to mi właśnie na to wygląda.

Gość ahsaff
niech Ci zrobi laparoskopię

Gość mam warunki
Dzięki za odp troszkę czytałam o tym i sama nie wiem ale wole opinie kogoś kto miał styczność, ciekawa jestem kto wykonuje laparoskopie i gdzie bo raczej w zwykłym gabinecie odpada. niussa ja podejrzewam że ta kolka mogła być u mnie za pierwszym razem co najwyżej a nie tak jak teraz co miesiąc boli w tym samym miejscu, tym bardziej że kamieni nie mam.

Gość co tu robić??
też bym chciała to wiedzieć.

Gość niussa
Mnie przy kolce nerkowej bolały najbardziej plecy -gdzieś tak na wysokości krzyża. Raz się zdarzyło że promieniowało jednostronnie do podbrzusza. A u ciebie jak jest usytuowany ten ból?

Gość mam warunki
przy pierwszym bólu miałam ewidentnie taki atak kolki bo bolało po prawej stronie brzucha za raz koło biodra tak że każdy ruch był masakrycznie bolesny po jakimś czasie mijał gdy poszłam do wc ale teraz boli w tym samym miejscu troche łagodniej i tylko przy okresie, a nie promieniuje ten ból nigdzie, wcześniej czułam mocne kłucie w tym miejscu i leki nie przynosiły ulgi, teraz nawet nic nie zażywam bo wiem że nie pomaga a funkcjonuję normalnie i nie muszę leżeć z bólu, nawet ledwo chodzić się dało kiedyś teraz jest ok ale martwi mnie że tyle to już trwa.