Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marina.....

Technik hotelarstwa-opłaca się?

Polecane posty

Zapisałam się do takiego właśnie technikum ale mam małe wątpliwości czy zrobiłam dobrze...jest tutaj moze ktoś kto zma sie w tym temacie?

Gość wredniucha
w tym kraju nic się nie opłaca

Gość hhhhh
dziecko nie wklejaj swojej foty bo cię jakiś pedofil dorwie a jak znasz język to i prace w tym zawodzie znajdziesz jak nie to gówno

Gość Beerenika92
Skończyłam takie technikum i myślę, że to dobry kierunek. Pracy jeszcze nie mam, dopiero skończyłam i czekam na wynik egzaminu zawodowego :).

Gość hduhfiurs
ja skończyłam rok temu, były 2 klasy tylko jedna z tych dwóch klas pracuje w hotelu..reszta albo studiuje całkowicie inny kierunek albo zapierdziela na produkcji.. ja żałuję, że nie przepisałam się do liceum, potem studia i praca w hotelu na normalnym stanowsku a tak rok w dupe mam. nikt po technikum do dobrego hotelu nie przyjmie cię wyżej niż na pokojówkę..wiem po roku poszukiwań

Jeżeli chcesz kończyć jakieś tam durne studium by być sprzątaczką, albo inną recepcjonistką zmuszoną włazić w tyłek pierwszemu lepszemu klientowi hotelu - wybrałaś dobry kierunek.

Gość hotelara2013
Skończyłam technikum hotelarskie kilka miesięcy temu. W chwili obecnej własnie jestem w pracy , załapałam się na recepcję w małym hoteliku. Powiem szczerze , że nie szukałam pracy długo , zarobki również nie są złe jak na początki , ale nie jest to praca tak ciekawa jak się wydaje. Moje nocne zmiany polegają tak naprawde na sprzataniu hotelu.

Uważam, że jest to odpowiedni wybór, jezeli znasz dobrze język chociaz angielski. Bez tego w hotelarstwie nie masz co robić. I nie gadzam się, że nie jest to taka ciekawa praca jak by sie mogła wydawać. W dobrych hotelach recepcjoniści nie są od sprzatania, tylko w jakis marnych motelikach. I tam , rzeczywiscie nie jest ciekawie.

Gość gość
moim zdaniem oplaca sie , ale zalezy co sie zrobi w tym kierunku np studia tu www.wshig.pl duzo daja...