Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyktostakmiał

Problemy z odbytem panicznie się boję proszę odpiszcie

Polecane posty

Gość czyktostakmiał

Otóż nigdy nie miałam problemów z oddawaniem stolca, zazwyczaj miałam normalne stolce tylko przed okresem zaparcia. Ostatnio bardzo zle się czułam dostałam biegunki, w pewnym momencie zauwazyłam ze robienie oddawanie stolca podczas biegunki (wodnistej sprawiło mi ból w pewnym momencie. Pomyślałąm sobie e normalne po tylu razach ilu bylam w łazience norma. Ale szokiem było dla mnie to ze gdy zaczełam sobie podceirac pupe poczułam ze cos mam przy odbycie, tak jakby wyskoczyła mi napompowana bańcza zaczerwieniona, boląca cos wilekosci duuuej fasoli. Przeraziło mnie to bonie mogłam nawet tego dotknąc. Pomyslalam sobie ze to jakies hemoroidy, wiec z bolem robiłam kope. Odrazu siadłam na neta i znalazłam ze na to mogą mi pomoc zimne okladny lub mycie w zimniej wodzie pupy, smarowanie miodem itp. oczywiscie wszystko to pomagało w niewielkim stopniu. koncu po dwoch dniach leczeni domowymi sposobami wybrałam sie do apteki. Tam pani poleciał mi masc proktohemolan no i smaruje ja sobie od poneidziałku, niby sie chowa. Ale dalje przy oddawaniu stolca wychodzi, a dzisiaj nawet miałam taki problem ze tak jakby schowałam to cos cale do srodka, ale przez to nie mogłam sie wyproznic tak jakby ujescie odbytu mi sie zwezyło. Juz sama nie wiem co sie dzieje wiem ze powinnam pojsc do lekarza, ale panicznie sie boje. I tak mam ten miesiac przerabany bo moje dziecko bedzie miało operacje. Na czas operacji malego chce byc przy nim.

Gość prawdopodonbnie, jak sama
zauwazylas, masz hemoridy. Wiecej ruchu, mniej kompa.

Gość tajbezjaj
smaruj ta mascia ja dodatkopwo mialam czopiki jeszcze staraj sie jesc zdrowiej zebys nie miala zatwardzen,moze pij activie.

Gość czyktostakmiał
ok tylko wiecie co dzisiaj po raz pierwszy posmarowałam sobie ta mascia głebiej odbyt i mam wrazenie ze mi zatkało całe wyjscie ze nie moge sie treaz załatwic , czuje ze nawet palca nie moge wsadzic. Nie wiem czy powinnam stosowac ta masc dopuki stosowałam na zewnatrz powoli dochodziło wszytsko do normy dzisiaj zaaplikowałam głebiej i masakra nie moge sie zalatwic. Mam wrazenie ze tam mi wszytsko spuchło i sie zapchało

Gość dieta błonnikowa
na zaparcia kiszona kapustka albo sok z niej, ja zaparcia miałam przez cholerne kupne ciasteczka, herbatniki, jak odstawiłam odrazu lepiej :D

Gość powinnaś się zgłosić
do lekarza na badanie pupy taki lek nazywa sie proktolog nie miłe badanie bo wkłada w tyłek swoje paluchy :p wartało by też zrobić kolonoskopie nie bój się , tak od razu nie biorą do szpitala także bądź spokojna póki co smaruj się maścią i jedz łagodne rzeczy jak nie możesz się załatwić to spróbuj owoce suszone zjeść albo gotowane jabłka jedz też jogurty aktiwia to widać na to ze masz hemoroidy ja tez je mam czasem boli tyłek piecze i swędzi czasem leci krew okropność . ...też mam przy odbycie hemoroida wielkości fasolki czasem pęka i jest źle .. :(

Gość o matko :O :(
aż się przestraszyłam, okropnie to brzmi :( muszę przeczytać o przyczynach powstawania hemoroidów. a co powiecie na mój problem? na odbycie (wyłącznie (?) po zewnętrznej stronie) zrobiły mi się jakieś wypryski, jak wągry, przy myciu je czuję i mnie to denerwuje, poza tym wydaje się takie nieestetyczne :o a jak na siłę (właśnie przy myciu) chcę je wycisnąć to się nie da, więc je zdrapuję, bardzo potem krwawię, jak przy okresie :P i wychodzi normalnie takie jakby wągier, taka kuleczka, dość twarda. od czego to się mogło zrobić? :o z higieną nie mam problemów, ta możliwość odpada. może od golenia miejsc intymnych? :o

Gość zandiii
ejjjj wypada ci odbytnica!!! nie żartuje wpisz w google. to sie zdarza i trzeba leczyć. koniecznie do lekarza idź i sie nie wstydź!!!

Gość do lekarza bez wstydu
obecnie są nowoczesne metody leczenia hemoroidów tzw metoda Barrona, zakłada się na guzek gumkę która odcina dopływ krwi, guzek samoistnie obumiera przy bardziej zaawansowanych hemoroidach leczy się chirurgicznie

Gość gość
to nie musi byc problem z hemoroidami, w moim przypadku skonczylo sie tak ze mialam takie problemy i wyladowalam w szpitalu z zapaleniem sciany zoladka lepiej idz z tym do lekarza

Gość Jaktocotojest
Kurcze ja Mam też coś podobne od x czasu juz ....bylam u gina przepisal masci na hemoroidy ale do tej pory to mi wychodzi jakby śluzowka z wewnatrz tak na boku mi wychodzi jak np chce oddac solec...ale dodam ze nie krwawi ani nie boli ,jedyne co to tez mam zaparcia mega

Gość OlciaFifolcia
Do proktologa z tym a nie do ginekologa. Da coś na recepte, powie jak się wypróżniac żeby jak najmniej bolało. Ja dostałam czopki robione w aptece i szybko poczułam ulgę

Gość gość
jak masz biegunki to najlepsze na to jest gorzka czekolada i rumianek nie katuj sie lekami bo pozniej zoladek jest jeszcze w gorszym stanie