Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna marianna

przenoszona ciaza - jak dlugo jeszcze?

Polecane posty

Gość panna marianna

Sluchajcie, problem dotyczy mojej znajomej. Miala ona termin na 20 czerwca. Dzis bylam z corka na placu zabaw i patrze sie, a tu ona jeszcze z brzuchem. Bylam pewna, ze ona juz urodzila. Czy to normalne trzymac tyle ciaze? Ja moja tez przenosilam (to bylo dwa lata temu), ale pamietam, ze po uplywie tygodnia od daty porodu bylam juz w szpitalu na wywolaniu: termin mialam na 22 marca, 1 kwietnia polozyli mnie a 3 urodzila sie corka. U znajomej minely juz dwa tygodnie a ona nic. Troche zaczynam sie bac o nia. Co Wy o tym sadzicie? Ile mozna jeszcze czekac?

Rozmawiałaś z nią? Trzeba było jej zapytać. Może miała 2 różne terminy? Mi termin z USG wychodził 2 tyg wcześniejszy niż z ostatniej miesiączki i lekarz twierdził, że na pewno się pomyliłam a urodziłam właśnie w tym drugim, o 2 tyg późniejszym terminie.

Gość panna marianna
Rozmawialam z nia wczesniej (jeszcze przed terminem) i mowila, ze termin ma na 20 czerwca. Dzis krotko z nia gadalam bo ona byla w towarzystwie kolezanek a mnie corka ciagnela w druga strone. Spytalam sie tylko jak tam i kiedy do szpitala bo z tego co wiem termin minal. ona odpowiedziala, ze na razie robia jej codziennie KTG i tyle.

PODOBNO przenoszone ciaze maja dobry wplyw na dziecko, w sensie ze bedzie mądre, ponoc einstein byl przenoszony i wielu innych madrych ludzi... tzn nie wiem czy to prawda bo wydaje sie smieszne, ale kto wie.... :)

nie bardzo z tym przenoszeniem, bo wydolność łożyska się zmniejsza i wzrasta ryzyko uduszenia dziecka, 17 dni to za długo - domagałabym się już wywołania...

Mieszkam w Uk u tutaj zdrowa ciaza liczona jest miedzy 38-42 rygodniem i tak tez ja wywoluja,ja mialam miec zel zaaplikowany w 13 dniu po terminie,ale urodzilam zdrowego chlopca 12 dni po ;)

Gość smierc
z reguły dziecko samo wie kiedy ma wyjsc. Jak jest zdrowe to i w 42 tygodniu wyjdzie, w czym problem? na ciaze zawsze trzeba brac poprawde bo dokladnego terminu zaplodnienia nie wie nikt. Nie boj sie o znajoma, jak sie dobrze czue i z dzieckiem wszystko ok, to czemu maja jej ciaze wywolywac??

Gość smierc
w ogole sam niezdrowy termin "przenoszona" jest błędny. Bo tak naprawde nie wiadomo czy jest przenoszona a pan ginekolog od siedmiu bolesci moze sobie swoje obliczenia w buty schować. Ciąza jest po prostu lub jej juz nie ma. Sama wie kiedy ma sie skonczyc lepiej od lekarza...:O