Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laaampartik

Zmęczenie oczu

Polecane posty

Gość Łzawa
Powiem szczerze, że ostatnio dość często dokuczało mi zmęczenie oczu, ale przeczytałam, że może to być spowodowane "suchością" oczu (za mało wydzieliny gruczołów łzowych). Zastosowałam się do rad zawartych w znalezionym artykule (dla zainteresowanych, podaję link: http://www.superstyler.pl/zdrowie/za-malo-lez-czyli-suche-oko-suche-oczy/) i - o dziwo - dolegliwości zaczęły się zmniejszać. Nie jest jeszcze idealnie, ale czuję znaczną ulgę i wyraźną poprawę.

Gość gość
Też tak czasami miewam, wystarczają krople do oczu "Świetlik" lub sól fizjologiczna do oczu, efekty są już tego samego, lub następnego dnia. Ból oczu może być spowodowany: - złej jakości monitorem - dobrej jakości monitorem, ale nieprawidłowo ustawionym, bądź źle ustawionymi parametrami jasności i kontrastu - zbyt silnym oświetleniem dobiegającym zza monitora - monitorem ustawionym w rogu lub przy ścianie, gdzie wzrok musimy cały czas koncentrować na bliskich odległościach, u mnie momentami to powodowało astygmatyzm Monitor najlepiej ustawić tak żeby za nim było dużo przestrzeni, wtedy odrywając co kilka chwil wzrok od monitora zmieniamy skupienie oczu, przez co tak mocno się nie przemęczają. W razie piachu w oku spowodowanej przesuszeniem oka wystarczy nawet zwykła sól fizjologiczna do oczu, która w aptece kosztuje kilkadzisiąt groszy.

Gość Miśśśka558
ja słyszałam o suplementacji... dużo osób poleca lutax amd, chyba tego spróbuję. jakoś już wolę zażywać tabletki niż krople więc dla mnie jest to lepsze rozwiązanie

Gość Halhala
ja może nie zmęczone, ale często mam strasznie suche oczy. to od soczewek. ostatnio bardzo mi to dokuczało więc sięgnęłam po krople. spróbowałam lakroftu, już nie pamiętam dlaczego, ktoś mi je chyba polecił, no ale w każdym razie zadziałały i obecnie ich używam i bardzo mi pomagają

Gość Hankaa00aa
ja stosuję suplementację. bardzo sobie chwalę lutax amd plus. wzmocnił mój wzrok, naprawdę odczułam zmianę - oczywiście zmianę na lepsze. mogę polecić :)

Gość Maxiiia
ja zawsze przy sobie mam buteleczkę kropli lakroft i to mnie wybawia w chwilach gdy moje oczy się buntują i pieką, szczypią i robią z siebie pustynię

Gość gość
Żelowa maseczka Dermiki pod oczy i na powieki Fresh&Go jest doskonała. Znakomicie usuwa oznaki zmęczenia. Doskonała po zarwanej nocy, albo długiej pracy przy komputerze,.

Gość gość
polecam dobry monitor. kupilem niedawno Dell U2412M ze swietna matryca IPS. od razu mega ulga - brak zmeczonych oczu. do tego krople jakis zuma swietlik czy cos podobnego.

Gość kiciaa_kiciaa
hej :) mnie bardzo pomagają krople ocutears. ktoś mi je polecił, już nawet nie pamiętam. ale super działają, znaczy, ja ****ardzo lubię, dla mnie bomba. mogę spokojnie polecić :)

Gość konieczsuchymokiem
dla mnie świetne są krople cationorm. idealne dla mnie, ponieważ mogę je stosować na soczewki kontaktowe. to jedyne krople jakie znam które można używać na soczewki. ale oczywiście osobom bez soczewek oraz bez okularów też bardzo pomogą, polecam

Gość Kasiunia_55
krople lub okłady - skuteczne i mają natychmiastowe działanie, od razu przynoszą ulgę. ale jeśli Twoje oczy są stale przemęczone, zdarza się to nagminnie, myślę że warto spróbować suplementacji. wspomniany lutax amd może być całkiem dobrym pomysłem

Gość sucheokoprecz
przy długich godzinach przed komputerem robię sobie przerwy na ćwiczenia oczu, ale nawet to nie pomaga w pełni. wspomagam się jeszcze kropelkami. krople+ćwiczenia to już coś. używam ocutears. pani w aptece bardzo je chwaliła, a teraz mogę powiedzieć że miała absolutną rację :)

Gość michalina009
ja ostatnio kupiłam te krople cationorm za 32 zł w aptece i muszę przyznać że rzeczywiście są warte swojej ceny. przekonał mnie znajomy i pani w aptece też powiedziała, że są to bardzo dobre krople, więc się skusiłam. nie żałuję ani trochę :)

Gość misiamisiamisia
ja na zmęczenie i przeciwko schorzeniu amd (warto o tym poczytać i zrobić sobie test Amslera) zażywam tabletki lutax amd plus. polecam. mi te witaminy bardzo pomogły. dowiedziałam się o tym preparacie przez przypadek, babka przede mną w kolejce w aptece się pytała o ten lek, coś mnie tknęło i też postanowiłam spróbować. no i proszę jak dobrze na tym wyszłam

Gość Weronika009
polecam krople. mnie pomaga, moim znajomym też, nie znam nikogo, u kogo by się nie sprawdziły. ja osobiście używam ocutears, ale co do tego jakie krople to już wiadomo, każdy sam wybiera :)

Gość Agacia847
na piasek pod powiekami to krople, natomiast na ogólne zmęczenie i osłabienie wzroku to suplementy (ew odpowiednia dieta, ale to chyba jest trudniejsze do wykonania, moim zdaniem), np ten lutax amd plus

Gość julia__00
dziś w radiu usłyszałam, że odpowiednia dieta może nawet mieć wpływ na rzucanie palenia! także dieta jest bardzo ważna. ja osobiście dość dużo o tym czytam, bardzo mnie to interesuje. i właśnie składniki wspomagające oczy też staram się jeść, np borówki, które uwielbiam! ale oprócz tego ostatnio stosuję też suplementację. postanowiłam spróbować, bo trąbią tyle o tym i jestem ciekawa jak to się spisuje. kupiłam sobie lutax amd plus i biorę od tygodnia codziennie, zobaczymy co z tego będzie

Gość gość
Jak tak mocno o czyms trabia to nie to trzeba o tym zapomniec,smaruj oczy olejkiem rycynowym

Gość julia_00
olejkiem rycynowym? oczy? ja tego używałam na rzęsy, ale było to bardzo lepkie i niewygodne. nie wyobrażam nakładać tego na oczy... te tabletki muszę przyznać że się sprawdzają. jak pisałam dwa posty wyżej, zaczęłam stosować lutax amd plus. pierwsza poprawa już jest. myślę że jak dłużej będę stosować te tabletki to moje oczy będą w super kondycji. sama jestem zaskoczona, że to przynosi takie efekty

Gość Anielka007
ja używam komputera z najmniejszym możliwym ustawieniem jasności, a i tak wieczorami moje oczy cierpią. wtedy krople to dal nich jedyna rada. próbuję przymykać na chwilę oczy, tak jakby przedłużam mrugnięcie, ale to niewiele daje, potem tylko jak otworzę oko to mam wrażenie że jeszcze szybciej i jeszcze bardziej się wysusza. dlatego sięgam po krople. używam cationormu, ponieważ silnie nawilża. dla mnie jest odpowiedni

Gość gość
Na zmęczone oczy najlepsze są krople starazolin hydrobalance, bo super nawilżają oczy i likwidują uczucie suchości i pieczenia. Polecam.

Gość george225
Mi po strazolinie było jeszcze gorzej dlatego się przerzuciłem na hialeye free i jest znacznie lepiej. Praktycznie chwilke po wlaniu nadchodzi ulga duzo pracuje przy komputerze wiec potrzebne mi sa najlepsze kropelki a hialeye z pewnoscia takie sa ;)

Gość moriss23
Ja oprócz kropli, które mi pomagają biorę także Lutezan bogaty w omega3 i luteine ktore bardzo dobrze chronia nasze oczy profilaktycznie stosuje 1 tabletke dziennie ale przynajmniej wiem, ze nic mi nie grozi jesli chodzi o wzrok a na pewno wiem, ze sie nie pogorszy :)

Gość marviula
suplement diety Lutezan faktycznie sie sprawdza sama przyjmuje regularnie od dluzszego czasu i dzieki temu jestem spokojna. Wiem, ze moje oczy sa dobrze chronione. Kazdy powinien w ten sposob dbac o wzrok, ale wiekszosc osob ma to generalnie gdzies, a szkoda...

Gość Agata94
jeżeli to jest tak jak w moim przypadku, czyli dużo pracujesz przy komputerze to profilaktycznie krople do oczu. Od środka też warto zmierzyć się z problemem. Luteina Pro z doz-u jest świetna i w dobrej cenie.

Gość ewa2333

Polecam szkła okularowe LED Control.
Są one odpowiednie dla osob w każdym wieku, bezpieczne oraz pasujące do każdej oprawy okularowej.
Dla mnie to najlepszy wybór który odkryłam dokładnie tutaj http://szajna.pl/. Mój optyk na szczescie ma je u siebie w salonie.