Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowa Herbata

6tygodniowy maluszek na plaży

Polecane posty

Gość Malinowa Herbata

Postanowiliśmy dziś pojechać nad morze jest gorąco można wystawić chociaż na troche nogi. Maluszkowi chyba też się nic nie stanie kupiliśmy namiocik. Nie wiem tylko czy kupić mu coś do smarowania ? Jak tak to co ?

Gość moniaaaaa82
Nsmaruj go oliwką to szybciej się opali Bosh...

Gość kajsdj
mam nadzieje, że mówisz o swoich nogach!!!!!

Gość oboje z facetem macie zryte
w takim namiocie dziecko sie udusi :o chyba zwariowalaś :o

Gość no tak wiatr od morza
sypiący w oczka piaseczek, to niepowtarzalne wrażenia i atrakcje dla noworodka

Gość Malinowa Herbata
Chyba można się domyślić, że o swoich. Chodzi mi o to, że nawet z wiatrem można się opalić przynajmniej niektórzy tak twierdzą

Gość niussa
Na plaży słońce działa o wiele mocniej niż gdzie indziej -piasek i woda odbijaja promienie słoneczne zwiększając ich siłę.

Gość ojihff
widzicie same, jak dobrze, że jest kafe! może się matka opamięta i nie dziecko nie dostanie udaru

nie przesadzajcie dziewczyny namiot jest otwraty i nie musi na słoncu go wystawiac ale wy nie macie wyobrazni moja kolezaanka wzieła 5 tygodniowe malenstwo i był namiot i cien a było 35 i wiecie co????? ZYJE nasmaruj go sa kremy dla dzieci 50 plus hustka lub czapka na głowe i najlepiej z rana a w poludnie zeby nie wystawiac na najgorszzy upał nie przejmuj sie jak ktos nie wie to tak pieprzy

Gość Mama Leonka :)
Kobiety nie przeginajcie! Traktujecie swoje dzieci jak jajka! Ja rodziłam w Kaliforni, po 3 tyg od porodu bywałam na plaży ( w czerwcu) nikogo to nie szokowało bo jest to całkiem normalne. Nie chodzi o zalegniecie na piasku i opalanie się, a przyjemne wyjście w godzinach 9-11, lub 16-20. Dziecko smarowałam kremem do pielegnacji od 1 dnia życia- miał on filtr 8. Pozdrawiam

Gość kajsdj
co nie zmienia postaci rzeczy ze wystawianie na plaze 6tyg dziecka jest skrajna nieodpowiedzialnością... uwielbiam takie nawiedzone mamuśki... najpierw w ciazy leza i sie wachluja BO SA W CIAŻY i nie będa się przemeczac.. nie piją nie palą zdrowo się odzywiaja, a potem dziecko myk na słoneczko do namiotu gdzie temperatura bedzie z 40 st. Co nagle przestało na dziecku zalezec ? Hipokryzja w najgorszym wydaniu..

Gość okjhg
plaża z 40-stopniowym upałem to najlepsze miejsce dla 6-tygodniowego dziecka!

Gość okjhg
Wprost nie rozumiem, dlaczego pediatrzy zakazują wychodzienie z niemowlętami w największe upały z domu :-0

Gość powiało kulturą
kobieto ty chcesz wystawic noworodka na ten upal??? i sama 6 tygodni po porodzie tez sie chcesz narazac???? sprawdzilas juz ceny trumny dla siebie i dziecka????? popukaj sie troche w swoj łeb , a moze upal ci zaszkodzil?

Tak tak, szykuj już trumne :classic_cool: co za nawiedzone idiotki ;) ja nie wiem, wy żartujecie czy jesteście upśledzone?

Gość gdrhtht
a co maja powiedziec noworodki w afryce ? tez jakos ludzie tam dorastaja w upale najlepiej ubrac dziecko w kozuch i kisic w domu

Słabo mi się robi gdy widze mamusie które robią z siebie męczennice, póżniej twierdzą że dziecko zrujnowało ich świat- bo ani nigdzie wyjść, pojechać- no bo jak, gdy z dzieckiem to trzeba w domu siedzieć, bo jak nie to trumny szukać :classic_cool:

Gość powiało kulturą
racz zauwazyc ze polska nie lezy w afryce i polacy od prawiekow są przystosowani do zycia w klimacie umiarkowanym, a takie upaly jakie mamy latem są szkodliwe nawet dla doroslych, tyle w mediach sie mowi zeby unikac slonca, nie wychodzic z domu w trakcie tych gorączek, a wy chcecie noworodki usmazyc zywcem???? zejdzcie na ziemie.

Przecież autorka nigdzie nie pisze że ma zamiar iść na plaże w godzinach największego upału.

MAMA LEONKA BEZ PRZESADY Z TRUMNAMI BEDZIE WYJEZDZAC NIE SŁUCHA I NIE CZYTA W KTORYCH GODZINACH SIE WYBRAC NA PLAZE WTEDY SIE NIE USMAZY I JEST JESCZE CIEN CHYBA NIGDY NIE BYŁA NAD MORZEM HEHEHEHEEH NIE CH SIE NIE WYPOWIADAJA TE OSOBY KTORE Z MAŁYMI DZIECMI NIE BYŁY JA BYŁAM Z 1 MIESIECZNYM JAK SIE DOBRZE WIE CO I JAK TO DZIECKO SIE CZUUJE JAK W DOMU MAM PROSBE GŁUPOT PROSZE NIE PISAC NIE WIECIE JAK JEST TO SIE NIE ODZYWAJCIE

Gość do matek dziwaczek
A czy ktos chce dziecko wystawic na slonce ? No dla mnie to tez chore troche siedziec w domu wiecznie tylko matka i dziecko jeszcze maz w odstawke najlepiej nigdzie z nim pojsc nie mozna ani nic a pozniej sie dziwic ze zdradzaja jak maja male dzieci bo matka nawiedzona. Trzeba jakos zyc ludzie !!!!!!

Gość Czarownica84_
Czy wy jestescie normalne? Przeciez nie wystawi dziecka na slonce a podejrzewam ze bedzie w cieniu w przewiewnym miejscu a nie na patelni. Kiedy urdzoilam corke mieszkalam we Wloszech. Z corka na plaze wyszlam jak miala skonczony miesiac. Oczywscie dziecko nie lezalo na sloncu - ale to logiczne tylko bylo w cieniu, od wody wiał wiatr i bylo o niebo lepiej niz na spacerze w miescie gdzie nie bylo przewiewu albo w domu, gdzie jest upal a klimy nie właczysz przy maluchu. Takze opamietajcie sie i pomyslcie troche a nie kisicie sie w domu, gdzie jest zaduch i zero przewiewu. Autorko oczywiscie ze jedz tylko wybierz obowiazkowo miejsce w cieniu, wyjmij dziecko w wozka bo sie ugotuje w nim, oslon glowke, posmaruj cialo filtrem i juz.

mama leonka zebys zrozumiała ze popieram twoje opinie tak mi sie zle napisało na poczatku

Gość Tylko nie wkładaj go
przypadkiem do wózka z budą i nie przykrywaj jej wlotu żadnym ręcznikiem, ani niczym żeby nie ograniczać dostępu powietrza, bo kila lat temu było parę przypadków zgonów niemowląt na plażach właśnie przez tę bezmyślność rodziców, który z chcieli je osłonić przed słońcem i zacienić, a w efekcie dzieci się podusiły.

POWIĄŁO KULTURA TY SIE POPUKAJ ZE WSZEDZIE DZIECI W UPAŁACH TO NIE DZIWI TYLKO U NAS TAKIE MATKI POLKI SRACZKI W DU[PIE WAM SIE POPRZEWRACAŁO JAK UWAZASZ ZE CAŁY DZIEN W DOMU BO JUZ 30 STOPNI A ZA GRANICA JEST 40 I POLKI UMIEJA ZADBAC O DZIECKO I NIE BOJA SIE WYJSC A WY O 100 LAT DO TYŁU LEPIEJ IDZ SIE LECZYC CIEKAWE CZY WE WSZYTSKIM TAKA NADOPIEKUNCZA JESTES NIE WIE NIE BYŁA A MOWI

Ja z maluchem bywałam naplaży w 3 tyg jego zycia. Dziecko, żyje, jest zdrowe, nie poparzyło sie nie odwodniło, nie dostało udaru. Wiadomo że o tak małe dziecko należy dbać w sposób szczególny, ale dbanie to nie zamykanie sie w domu. Wyjście na plaże go nie zabije. Są tu matki które myslą o trumnie gdy powie się plaża i dziecko, ale problemem dla nich nie jest wyjazd do sklepu w taki upał i kiszenie malucha w samochodzie :)

Gość Tylko nie wkładaj go
Po kij dziecku chustka albo czapka jak ma byś w cieniu?! Żeby się zapociło? Niektóre z was są zboczone. :o

Gość powiało kulturą
po pierwsze wylącz caps looka bo sie zle czyta, a po drugie , poczytaj troche o szkodliwosci slonca no i po trzecie ja nic ie mowilam o niewychodzeniu przez cale dnie z domu ja wyraznie napisalam o niesmażeniu dzieci w sloncu,