Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superosin

Ostatnia tabletkA - POMOCY!!! :(

Polecane posty

Gość superosin

30 czerwca wzięłam ostatnią tabletkę z blistra. Po ok. 3, godzinach wymiotowałam. Przestraszyłam się i nie wiedziałam jak zinterpretować ulotkę... :( Po upływie 11 godzin od wymiotowania, wzięłam zapasową, ostatnią tabletkę z zapasowego blistra. Następnie zrobiłam przerwę. 2 dni później kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, skończył we mnie. Wczoraj rano powinnam dostać miesiączki, nie ma nic, ani bólu, ani krwi, dosłownie nic! Okropnie się martwię :( Na internecie ludzie różnie piszą, że na pewno jestem w ciąży, albo, że nic to nie szkodzi... Następną tabletkę chcę wziąć normalnie, po 7dniowej przerwie, ale nie mam okresu! ;( Może jeszcze przyjdzie? Proszę niech ktoś odpowie :(

Gość kkoollaa
a ile jużdni czekasz?

Gość superosin
Na okres? Odkąd przyjmuje tabletki, nie pominęłam nigdy żadnej i zawsze był regularny - powinnam go dostać wczoraj :( Ostatnią tabletkę wzięłam 30 czerwca, a kochałam się 2 dni później, tak jak pisałam... :(

Gość superosin
Proszę, czy ktokolwiek mógłby coś napisać? ;( Rozmawiałam z koleżanką, mówi' że to i tak są dni niepłodne... Nadal martwię się tym okresem :(

Ulotka naprawdę nie gryzie! A na dostanie krwawienia masz całe 7 dni.

No kolejna rewelacja- jakie dni płodne czy niepłodne przy tabletkach? No jakie się pytam?

Gość superosin
Hej, ja po prostu się martwię, piszę tylko co koleżanka mi powiedziała... :( Czyli mam jeszcze 1 dzień... ;(

Nie wiem, jakie bierzesz tabletki, ale nie rozumiem jak można źle zinterpretować ulotkę. Ja mam tak, że kesli zapomnę tabsa w 3 tygodniu to: - albo od razu robic przerwę 7 dniową - albo wziąć zapomnianą ( zwymiotowana to jak zapomniana) jak najszybciej i nie robic przerwy tylko od razu nastepne opakowanie

Gość superosin
A jeśli wzięłam tę "zapomnianą" po 11 godzinach, a nie zaczęłam następnego opakowania to...? :/ Dziś jest 6 dzień przerwy... :(

Gość wwrrr
Twoj organizm pewnie zinterpretowal te tabletke wzieta po 11 godzinach jako dodatkowy dzien cyklu i troche 'zwariowal'. Nie mialas w ulotce napisane, ze jesli zapomnisz ostatniej tabletki, masz nie robic przerwy? Mnie mowiono tez, ze jesli zapomne ostatniej, moge po prostu przesunac przerwe o jeden dzien, czyli jeden cykl miec na 27 tabletek. Ja uwazam, ze nie masz sie co martwic.

Gość superosin
Dzięki wielkie! :) To jedne z pierwszych pozytywnych słów... :) Głównie martwi mnie ten okres, a co dopiero mojego chłopaka, na początku, też tak to tłumaczył, ale jednak nadal jest okropny strach :/

Gość wwrrr
A co konkretnie mowi twoja ulotka w sprawie zapomnienia ostatniej talbetki (tabletki z czwartego tygodnia)?

Gość superosin
To co większość :( 1. Nie robić nic. W takiej sytuacji aby ryzyko ciąży nie było zwiększone powinna Pani rozpocząć nowe opakowanie dzień wcześniej niż zwykle (pierwszy dzień przerwy wypadnie w dniu nie przyjęcia tabletki, a przerwy nie wolno wydłużyć powyżej 7 dni) 2. Przyjąć jak najszybciej pominiętą tabletkę ORAZ rozpocząć nowe opakowanie bez robienia przerwy. Tak w skrócie, żeby nie przepisywać... Zrobiłam tylko " pierwszą część" 2 sposobu... To też mnie cholernie martwi :/

To na pewno nie ciąża, myślę,że nie zwymiotowałaś tej 1 tabletki, bo po 3 godzinach już jej w żołądku nie było, wzięłaś drugą po 11 godzinach- do 12h jest tolerancja. Myślę,że przez podwójna dawkę krwawienie się opóźnia. Może nie wystapić w ogóle.

Gość kasienka_kasienka
Powiedz czy tak trudno jest dac sobie na wstrzymanie lub użyć gumki? Przecież decydując się na sex miałas świadomosć tego co się stało, to dlaczego nie zareagowałaś?

Gość wwrrr
No to sie popisalas. Zamiast wybrac jeden ze sposobow wyraznie opisanych, ty sobie zrobilas swoj wlasny. Ech.

Gość superosin
Noctua, to jest najbardziej optymistyczne pole widzenia, chciałabym, żeby tak było... :) Kasienka, przez alkohol i możliwość, których jest okropnie mało bo nie możemy spotykać się z chłopakiem często... wwrr, co myślisz o konsekwencjach mojego sposobu? :/

Gość Perw mobilna
Noctua ma racje, jej słuchaj.

Gość superosin
Dzięki, troszkę mi lepiej :)