Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawionamamam

Czy uwazacie ze dobro/zlo dane komus wraca????

Polecane posty

Gość zaciekawionamamam

Tak sie zastanawiam czy kiedys moja morlanosc zostanie nagrodzona czy dalej bede zbierac baty od zycia :)

Jest takie powiedzenie "jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą dupę" ale i tak mam nadzieję, że dobro kiedyś do mnie wróci :)

Gość maryja sklodowska
Moze tak ogolnie tak,jesli robisz cos dobrego dlatego,ze chcesz. Jesli jestes ofiara i nie umiesz powiedziec NIE i stad ta twoja dobroc,to raczej nie,nie wroci. a na pewno nie w takim stopniu,w jakim bys sobie zyczyla

Bardzo wątpię żeby dobro wracało :) ale jak komuś zrobisz na złość wiadomo że prędzej czy później się odwdzięczy :p

dobro nie zawsze wraca a może często tego nie dostrzegamy bo łatwiej zawsze zauważyć co nam ktoś złego zrobił niż dobrego... ale zło wraca:P mówi się że jak rzucisz gówno za siebie to dwa znajdziesz przed sobą:P

Gość powiedz mi coWas powstrzymało
mowi sie tez ze Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy

Gość zonaKraka
Tak, wierzę, ale w pewnej mierze wynika to z podejścia do życia... Sama widzę że np. ludzie przeważnie przepuszczają mnie z wózkiem na chodniku, nieraz w kolejce chcą przepuścić jak jestem z małym, że się uśmiechają do nas jak idę zadowolona, w aptece ostatnio- nie do wiary- przepuściły mnie do okienka schorowane staruszki, z własnej inicjatywy bo widziały że ledwie stoję... Ale ja wierzę że ludzie są dobrzy, cieszę się jak dziecko jak ktoś to odwzajemnia, staram się widzieć pozytywy i szczerze mówiąc- trafiam na kupę przemiłych, pomocnych ludzi, zabawnych sytuacji... Ale fakt, kilka razy się zdarzyło że się przejechałam na kimś i tylko z niedowierzaniem mówiłam "jak tak można?", bo mi chamstwo się w głowie nie mieści... Jak ktoś jest negatywnie nastawiony do świata, widzi samo zło i raczej też nic pozytywnego nie daje od siebie.