Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodko-gorzkaaaaaaaaaaaaaa

Samotna mama,gotowanie dla dziecka i dieta mamy ? jak to ogarnąć ??

Polecane posty

Jestem samotną mamą.Wdrażam się w gotowanie.Jakoś do czasu ciązy pasowo mi średnio zdrowe jedzenie,teraz dziecko zajada wszystko i staram się jak umiem urozmaicać dziecku posiłki.Niestety nie potrafię codziennie wymodzić dietetycznego obiadu,dużo rzeczy smażę,ale na małej ilości tłuszczu.Chcę podjąc drastyczna diete(może post?) bądz dietę na lemoniadzie z chili,jednak chodzi o to,że nie wyobrażam sobie gotowania dla dziecka w tym czasie.. dziecko róznie jada.. czasami zje cąły posiłek ,czasami nie itp.no i ja zazwyczja dojadam po dziecku ,będac na poscie czy diecie lemoniadowej nie mogę podjadac tylko same płyny ,a nie chciałabym wyrzucac jedzenia nie zjedzonego przez dziecko.Nie ma kot inny ugotowac dziecku.Jak zorganizować sobie to gotowanie dla maluszka??

Gość samozycie___
słoiczki i z głowy... tylko po otwarciu wyrzuć, albo odpowiednio przechowaj.... ot

Gość awer8177
na sloiczkach?????????? haaha

:O wiecie to by się sprawdziło gdyby dziecko było mniejsze... teraz ma 15 miesięcy i zaczyna wybrzydzać :O .ZUPKAMI ze słoiczka pluje od dawna więc dzięki za rady!.

Gość weac
A to co myślisz że jak my mamy mężów to oni gotują a my sie odchudzamy. Co to to nie nie ma lekko trzeba ugotowć dla całej rodzinki a ja dodatkowo jeszcze pracuje przy jedzeniu. Trzeba sobie postawić ultimatum nie preóbowaać i dalej do przodu:)

Chodzi o to,że nie umiem na oko doprawić dziecku jedzenia.Po drugie jak chyba wspominałam dziecko czasami nie je tego co zrobię a czasami zje wszystko..nigdy nie rpzewidzę,czy dane danie w dany dzien podpasuje smykowi :) więc jak nie zje to mam wyrzucac jedzenie w kosz tak?? :O

Gość 989221323
sory, ale piszesz jak upośledzona... i jeszcze ta dieta, lepiej jej nie rób, bo będziesz wazyc dwa razy tyle

Gość jakajataja
Gotuj dziecku zupy, w miarę jałowe, przy okazji sama je jedz i schudniesz raz-dwa. Rosół, pomidorowa, krupnik, warzywna..i tak na zmianę. Jedz mało. Efekty szybkie i trwałe. Mięso gotowane. Kolacji zero.