Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrant 28

Polska jest na garnuszku emigrantów, utrzymujemy was

Polecane posty

Gość emigrant 28

Przez ostatnie 17 lat Polacy pracujący za granicą przesłali do kraju 160 mld zł. Przez lata od emigrantów dostawaliśmy więcej pieniędzy niż wynoszą unijne dotacje - wynika z raportu "Wpływ przepływów pieniężnych na polską gospodarkę" przygotowanego przez Western Union oraz Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych. Według dokumentu gdyby nie pieniądze z zagranicy nasz wzrost gospodarczy byłby o wiele niższy. Szacuje się, że przez ostatnie 17 lat stanowiły one nawet 1,7 proc. polskiego PKB. http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Polscy-emigranci-sie-postarali-Do-kraju-przyslali-160-mld-zl,wid,14736292,wiadomosc.html W tym temacie możecie składać podziękowania emigrantom ktorzy utrzymują ten kraj i jakby nie my to już dawno łajba pod nazwą RP poszłaby na dno.

Gość debilizm nie ma granic
I co w związku z tym??? Utrzymujecie swoje rodziny a nie nas!!! przez to wasze "utrzymywanie" płacimy większe odsetki, ponieważ RPP stwierdziła że PKB wyższe więc trzeba podnieść! co my jako naród mamy z was emigrantów? wielkie gówno, więc nie myślcie sobie że robicie coś dla polski!!!! sedźcie sobie cichutko za granicą, bo my was tutaj już nie potrzebujemy, sami sobie poradzimy!

Gość kto rozdeptał slimaczka
zgadzam się wy utrzymujecie nas bo ryża dziwka za nasze pieniadze utrzymuje krewnych i znajomych króliczka

Gość GHAH Mr. God aka Pan Bóg 666
BLANDUNDIN KADUK? MANUM ZAPITIM bBRONQUENTE SAMORI NADORGNIDON ZAPROBOSZCZUJ MORSZCZUKU!

Gość Napisze krótko
Dziękujemy ci emigrancie ze nas utrzymujesz. A teraz idź do pracy a ja tu jeszcze poleze w łóżku

Gość BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Chyba poszedł do pracy bo go tu nie ma, a my sobie poleżymy jeszcze:)

Gość emigrant 28
ja osobiscie dorabiam swiadczac uslugi seksualne Hindusom by wysylac biedakom w Polsce zapomogi

Gość nie zagladaj nikomu do kieszen
szlag trafia,ze emigranci zyja poza granicami Polski? jedz i zarabiaj,zobaczysz co to jest emigracja wiele takich osob z kraju zazdrosci emigrantom,tylko czego? ciezkiej pracy? chcesz zarobic? jedz i nie narzekaj jesli masz dobra prace, pracuj tu i nie zazdorsc tym ktorzy wyemigrowali masz okazje wyjazdu? wyjedz i zarabiaj,a przy okazji nie bedziesz zazdroscic innym ,ze dorobili sie

Gość Emigrantka nie spi
Dziękujemy ci emigrancie ze nas utrzymujesz. A teraz idź do pracy a ja tu jeszcze poleze w łóżku :D No, i kurde, taka sprawiedliwsc! :)

Gość mojaradajesttaka
Kurde ... dziwne. Do tej pory myslalem ze utrzymuje sie sam, wykonuje prace dla mojego szefa, a ten mi placi. Ale skoro jest jak piszesz autorze tematu ... to chyba nie mam racji.

Gość mojaradajestinna
Dziwne nie jest :) 160 miliardów zostało wpuszczone do polskiej gospodarki, za te pieniądze ludzie kupują chlebek dając prace piekarzom, kupują benzynę, kupują ubrania, kupuja, kupują, kupują, remontują mieksznia itd i polscy przedsiębiorcy mają komu sprzedawać. Od sprzedanych towarów (też usługi) płaci sie podatki, firmy płacą VAT, są podatki ukryte np. akcyza więc skarb państwa też wiele uszczknąl z tych 160 miliardów, za to powstały drogi, za to służba zdrowia ma na leczenie itd tak więc ludzie czapki z głów przed emigracją bez nich naprawdę byłoby w Polsce ciężko.

Gość upsss upssss
Może jak by było bez nich ciężko, to rząd by musiał coś zrobić ku temu a nie podnosić podatki i zusy, wymyślać co chwilę nowe zobowiązania. Jak by było ciężko jeszcze bardziej niż teraz to w końcu może ludzie by wyszli na ulice!!!!