Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprosze o pomoc

Mięso na krokiety, problem........zaglądnij i pomóż jak możesz

Polecane posty

Gość poprosze o pomoc

zrobiłam wczoraj farsz do krokietów. Mięso mielone przysmażyłam z cebulką, i czosnkiem. Oczywiście jak to mięso mielone zbiło sie w większe grudki, ale ja je warzechą rozdrobniłam. W efekcie teraz mięso jest bardzo sypkie i obawiam sie, że poprostu po ukrojeniu krokieta będzie się "wysypywać " z niego. Czy moge cos dodać, żeby to skleic, spoić w jedną mase?czy zostawić????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
dodaj roztrzepane widelcem surowe białko i dokładnie wszystko wymieszaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurnikovaa
jajko wbij

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaję bulion i podgrzewam do poządanej konsystencji, mięso nie jest suche i się nie wysypuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto rozdeptał slimaczka
wez szklanke soczewicy, ugotuj bez soli z zmiel wszystko, razem z tym miesem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja daje jajko zawsze
akurat przy smnazeniu krokieta sie zetnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poprosze o pomoc
Dziekuje kochane, dodam jajko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poprosze o pomoc
nie mam maszynki do mielenia, gdybym miała, to sama zmieliłabym mięsko plus warzywa do farszu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blenderem można i mniej mycia niż z maszynką =] ja tak ostatnio zrobiłam z mięsem i warzywami z rosołu. Żeby za suche nie było to dolałam łychę tego rosołu. Wcisnęłam do tego czocha, doprawiłam, pozawijałam w kwadraty z ciasta francuskiego i do piekarnika na kwadransik. Bardzo było dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z kapustką
kiszoną, podgotowaną, trzeba zmielić razem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość puł tajny polkownik a jakie
mięso zmieliłaś blenderem?? kurczaka czy co??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×