Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ObiadowaMama-

Co dziś jecie na obiad?

Polecane posty

Gość ObiadowaMama-

Lub jeśli już zjedliście to co to za pyszności były?

Gość Niuniulkai
pierś z kurczaka pieczona ( na ostro) ziemniaczki surówka z młodej kapusty i barszcz czerwony :D

Gość a co na to ojczym??
ja ide na latwizne bo jest za goraco. zupy nie bedzie a na drugie smazone paluszki rybne, mlode ziemniaki z koperkiem i pyszna slodka surowka z kapusty pekinskiej. a do tego zimny browar:D

Gość Zaraz zaraz...
Mniam pychotka! -Poprosze o przepis!

Gość Zaraz zaraz...
Niuniulkai oczywiście byłoby miło gdybyś ten przepis zostawiła :)

Gość Zaraz zaraz...
Łatwizna też jest super-gorąco faktycznie,chałupka od wczoraj nie może się schłodzić U mnie 26,5stopnia w domku.

Gość MamaIzona84
Barszcz ukrainski.

Gość Zaraz zaraz...
Tak sobię myśłe że ja na łatwiznę tez chodzę bo jak gotuję rosołek to bulionik w słoiki do lodówy a w tyg,szybka zupka -bywa że z mrożonki i z głowy 1danie.

Gość a co na to ojczym??
moj termometr pokazuje teraz 35,3st wiec jest strasznie. wentylator nic nie daje, balagan w domu, a ja na nic nie mam sily i siedze na kafee...

Gość Zaraz zaraz...
A może podzielicie się przepisami jak wy to wszystko przyżądzacie -chętnie skorzystam :)

Gość a co na to ojczym??
a moze ma ktos pomysl na danie szybkie, nie wymagajace duzej ilosci pracy, zdrowe i w miare pozywne? ja moge miesa nie ruszac ale moj facet po powrocie z pracy od razu pyta czy jest mieso...

Gość ja dzisiaj prosto
i zdrowo ale nawet jesc sie nie chce. kefir z otrębami, lnem mielonym i bananem :)

Gość a co na to ojczym??
podalabym przepis na surowke ale nie wiem ile czego trzeba dodawac bo wszystko przyprawiam na oko:)

Gość ja dziś zrobilaam
pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo -śmietanowym do tego brokuły i ziemniaczki z koperkiem ,najadłam sie i nie mam na nic siły

Gość Zaraz zaraz...
No to faktycznie takiej temp.to nawet nie chce sobie wyobrażać! Ja porządki wczoraj odbębniłam ale wczoraj udało mi sie obronic tem.25.5 było 25 ale mąż pootwierał okna i się zrobiło 25.5 a wieczorem nawet 26 wskakiwało w południowej części Dziś w nocy przeciągi robiłam ale na nic się to zdało. Klimka by się przydała Tobie!

Gość Zaraz zaraz...
ja dziś zrobilaam - A dasz przzepis?

Gość martinaqwerty
sushi :)

Grilowana pierś z kurczaka + fasolka szparagowa z bułką tartą :) i pyry dla męża :p

Gość A co polecacie
bo nie wiem co zrobić :( a jestem głodna 💤

Gość Zaraz zaraz...
martinaqwerty poważnie? a przepisik? ;)

Gość martinaqwerty
Poważnie, zamówiłam sobie do domu, bardzo smaczne i lekkie. Polecam

Gość Zaraz zaraz...
Same pyszności a nikt przepisu nie zostawia :(

Gość A ja sobie zamówię
kebaba hahahahahhaha bo nie mam pani która by mi gotowała niestety :(

Gość hyhyhyhyhyhmmmmmmmm
mnie interesuje ta słodka surówka z kapusty- nie podawaj ile, podaj co tam wrzuciłas ;)

Gość A ja sobie zamówię
która nieźle gotuje ? :D

Gość a co na to ojczym??
ja mam jeszcze wczorajsze leczo w lodowce:) bedzie na kolacje. podaje przepis (byc moze ktos powie ze to produkt leczopodobny ale ja takie wlasnie robie i wszystkim smakuje:D ) 600g kabanosow (moze byc tez kielbasa ale ja mieszkam za granica i tu niestety nie ma dobrej) 1-1,2kg cukinii 4papryki - zolte i czerwone 2 wielkie cebule 0,5kg pieczarek 3-4 zabki czosnku 1tubka koncentratu pomidorowego (200gram) przyprawy: 2listki laurowe 4ziarna ziela angielskiego pieprz vegeta (ja nie daje soli) 2kostki rosolowe ziola prowansalskie wykonanie: do garnka wlewam ok 1l wody, wrzucam przyprawy i wstawiam na gaz. kabanosy kroje w plasterki i do gara, cukinie w polplasterki, od razu wrzucam zeby zaczela mieknac, papryke kroje w kostke i tez wrzucam od razu. cabule pokrojona w kostke podsmazam na patelni, pozniej dodaje pieczarki i smaze razem a nastepnie dodaje do reszty. czosnek przeciskam przez praske. wszystko gotuje na nieduzym ogniu do miekkosci, na koniec dodaje koncentrat. przyprawiac trzeba wedlug uznania, na koniec mozna dodac natke pietruszki. smacznego:)

Pierś pokroiłam w kostke i podsmażyłam na złoty kolor. później zeszkliłam na masełku z odrobina oleju jedna cebule i dodałam do niej pokrojone w paski pieczarki -smażyłam do uzyskania ładnego koloru(troche posoliłam żeby sie nie spaliły) i wlałam śmietane jak śmietana sie zagotowała wrzuciłam kurczaka i jeszcze troche poddusiłam i GOTOWE. Brokuły ugotowałam odcedziłam i dodałam troszke masła.Taki szybki i smaczny obiad nie miałam czasu robić nic wymyślnego bo głodna byłam:-)

Gość chyba w snach
Tortila z kurczakiem i warzywami.

Gość a co na to ojczym??
wedlug prosby przepis na sorowke: biore pol lub cala kapuste pekinska (w zaleznosci od jej wielkosci i od tego ile osob ma jesc) i kroje ja w paseczki (najpierw nacinam wzdluz i pozniej kroje w poprzek). 1 surowa marchewke scieram na tarce (duze lub male oczka), nieduza cebule kroje w bardzo drobna kosteczke. wszystko wrzucam do miski. przyprawiam octem (moze byc tez sok z cytryny), sola, cukrem i pieprzem. dodaje dosc duzo koperku. surowka ma byc slodko kwasna ale z przewaga slodkiego. sol tez jest wazna bo bez niej smak jest nijaki. ja mieszam rekami bo mi latwiej (oczywiscie dobrze jest najpierw je umyc:D )