Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia1617

czy to jest ok?

Polecane posty

Gość klaudia1617

Studiuję, trochę pracuję-no mozna to nazwac praca ale pracuje u rodzicow wiec wiadomo ze nie mam jakiejs stalej pensji:) poprostu jak chce jakies pieniadze to dostaje-czyli ogolnie rzecz biorąc mam swoje pieniądze. Mo chłopak tez pracuje bardzo dobrze zarabia. zawsze jak gdzies wychodzimy do kina, na jakas wycieczke wakacje cokolwiek to on zawsze za wszystko placi. na początku wydawało mi sie to normalne, te wszystkie pierwsze "randki" itd ale teraz po 4 latach dalej tak jest...nawet o tym nie mysle to jest normalne dla nas ze jak gdzies jedziemy to on placi.pare razy przez te 4 razy zapytalam czy ja mogę zapłacic za cos.a on mnie wrecz wysmiał:)-ale tak pozytywnie. czasem sie czuje jakby na jego łasce, nie wypomina mi tego bo wie ze sama moglabym placic. ale czytalam rozne fora i dziewczyny czesto pisza ze zawsze placa po polowie albo jakos tak sie dogaduja. zaczęlam miec teraz takie trochę wyrzuty, przywyklam do tego...i teraz mi troche glupio. moze powinnam czesciej proponowac zaplate za cos. nie wiem czy nie swiadczy to o mnie zle...ze znalazlam "sponsora" kurcze:) nie myslalam o tym nigdy

Gość normalniejsza287282
tez tak mialam jak ty, w koncu sie zbuntowalam bo bylo mi zwyczajnie glupio i zagrozilam chlopu ze jak mi nie pozwoli zaplacic to sie rozstaniemy bo ja tez mam swoj honor i godnosc, bez przesady zeby facet ciagle sponsorowal kobiete.

Gość jakajataja
To miłość, maleńka :) Wszystko w porządku :) Przeciez jeszcze czasem możemy się poczuć jak księżniczki :) To normalne, niepisane prawo :)

Jesli facetowi to pasuje i sam nie pozwala Ci placic, to nie przejmuj sie tym co inni mowia. Jesli sie z tym zle czujesz to kup mu jakis prezent, cos co mu sie spodoba. Albo jak idziecie do kina to idz kup popcorn kiedy on placi za bilety. Takie przyklady przyszly mi tylko do glowy ;-)

Gość normalniejsza287282
niepisane prawo? to nie jest zadne prawo a kobietom tak wygodnie, mi to akurat nie pasowalo i zle sie ztym czulam, to zalezy co kto z domu wynosi...

Gość klaudia1617
chyba tak zrobię:) postawię się:)

Mi osobiscie by to nie pasowalo i zawsze staram sie jakos po polowie placic. Ale faceci sa rozni. Ja z moim jestem na etapie randkowania, to za duzo poszalec z placeniem za siebie jeszcze nie moge ;-) Ale za jakis czas zaczne sie stawiac i placic za siebie. Niektorzy uwazaja to za policzek.

Gość klaudia1617
no ja tak sobie juz wkręcilam ze to tak ma być takie "prawo" przywilej kobiety ze nie musi placic, o nic sie martwić itd. ale odezwaly sie we mnie troche feministyczne glosy:)

Gość retetete
ja np. ze swoim robie tak, ze jak idziemy na pizze, to ja nam zaraz kupie lody. albo idziemy na kawe a ja kupuje po ciastku

Gość klaudia1617
ale i tak jestem zdania ze facet powinien czesciej czy rzadziej ale powinien pokazac klasę-nie kasę:) jednak to tak pasuje, czasem sie wrecz prosi zeby facet za te lody zaplacil. gorzej np z jakimis wakacjami, nie jestesmy małzeństwem i uwazam ze czasem chociaz mala część dopłacic powinnam-tak chocby dla wlasnego spokoju.:)

Gość spokokoko
jak mu pasuje to ok, tylko sama po prostu zorganizuj cos np wypadzik do kina i kup wczesniej bilety, albo opłać wcześniej romantiko kolacje czy hotelik ;) bedzie zadowolony :) jestem facet jakby co :) --- KONKURS: Wygraj Smartphona Sony! http://adf.ly/9oEJq

Gość klaudia1617
tez tak chciałam zrobic, to powiedzial ok to zamow co tam chcesz dla nas-a potem sam zaplacil. zdenerowalam sie probowalam z nim o tym rozmawiac ale on sie tylko śmiał-i dogadaj sie tu z chlopem

Gość klaudia1617
no takie potajemne zorganizowanie czegos to fajny pomysł:)

Gość zawiedziony1410
"Przeciez jeszcze czasem możemy się poczuć jak księżniczki " albo kurwy