Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola89892

Nerwica natręctw

Polecane posty

Podobno jest też jakaś książka, którą napisała dziewczyna z nn. Ale nie mogę jej nigdzie znaleźć. Jak sobie radzicie z tym paskudztwem?

Gość Kalina 30........
Pancerna.... ale jak mozna skonczyc z rytualami?? Leb mi peka od natretnych mysli jesli nie mnoge ich zapisac na kartce; bede je powtarzala w glowie dopoki ich nie przeleje na papier

Gość zalamana1111
wiem o jaką książkę chodzi, ale niestety też nigdzie nie mogę jej znaleźć

A ja właśnie siedzę cały czas w domu i cały czas o tym myślę. Nie mogę znaleźć pracy. Terapeta mi powiedział, żebym miała jak najwięcej zajęć ale ile można robić pranie albo sprzątać?

Właśnie myślenie o tym jest najgorsze. Nie próbowałaś zacząć malować, oglądać filmy czy cokolwiek co lubisz? W końcu ciało i umysł odzwyczają się od rytuałów. To czasochłonne. Nie wiem jak jest u was. Ja potrafię się na czymś skupić tak, że nie zacznę w środku myśleć o nn. Na szczęście.

Gość zalamana1111
ja na to cierpię już prawie rok

Staram się, ale potrzebny mi jest kontakt z ludźmi a przecież nie mogę ciągle odwiedzać koleżanek;/ Jak gdzieś jestm też potrafię całkowicie zapomnieć o natręctwach.

Gość Nie wiedziałam że to choroba
Myślałam tylko że jestem dziwna bo np jadąc autobusem trzymam bilet w ręku i zerkam co chwilę czy go mam albo ten przykład z portfelem, ja identycznie, sprawdzam czy jest. A będąc gdzieś gdzie płace po usłudze (np fryzjer) cały czas myślę o tym że zgubiłam pieniądze i nie będę miała czym zapłacić.

A piszesz z kimś przez internet? Ja powiem szczerze, że z domu wychodzę tylko, jak muszę. Nigdy tego nie lubiłam. Internetowe znajomości mnie odciągają od natrętnych myśli. Same widzicie, że jakoś można choć na chwilę zapomnieć. To już coś :)

Gość zalamana1111
sprawdzanie wszystkiego, ciągle myślę że jak czegoś nie zrobię to coś złego się stanie, patrzenie czy czegoś nie zgubiłam :( jest mi ciężko ale próbuje narazie sama walczyć

Gość zalamana1111
musisz wierzyć, że będzie dobrze:) długo chorujesz ?

Długo. Odkąd pamiętam. Dzięki mojemu ojcu, który jest alkoholikiem i matce która ciągle się z nim kłóci.

Gość zalamana1111
ja staram się ignorować natręctwa, tzn. sprawdzać mniej i tłumaczyć sobie, że się nic nie stało(nie doszło do żadnej tragedii) jak sprawdziłam mniej razy

Nędzieicie jeszcze później dziewczynki? Bo muszę narazie się odłączyć od sieci, ponieważ zbiera się na burzę;/ a tego też się boje

Gość zalamana1111
wiem ja też mam lepsze dni i gorsze kiedy nie mogę wyjść z domu, bo muszę wszystko dokładnie sprawdzić

Gość zalamana1111
ja pewnie będę :)