Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bingobingo

Jak to jest przeprowadzić się do obcego dużego miasta???

Polecane posty

Gość chyba w snach
Super uczucie-kiedy codziennieodkrywasz cos nowego. Przestaje byc milo kiedy np. Milion osob wraca z pracy. Stoisz w korku 3 godziny albo jestessardynka w metrze.

Gość margotka8292
to że leży w województwie śląskim nie znaczy ze to Sląsk! Częstochowa to tez Ślask Twoim zdaniem?

Gość taki jesden super facet
Tak częstochowa to też śląsk Ponieważ mówiąc śląsk masz na myśli województwo. I nikt nie powiedział górny śląsk, zagłębia itd. A to że się nie lubicie z sosnowcem co ja wam poradzę... Do częstochowy też coś macie ?? o tym jeszcze nie słyszałem.

wylew sraczki do mózgu, przepraszam

Po prostu głupia jesteś jeśli musisz się podszywać. To tak jakbyś się kłóciła co jest pomorze. Pomorze to woj pomorskie.

Gość margotka8292
guzik prawda! to ze miasto lezy AKTUALNIE w jakims wojeowdztwie wcale nic nie znaczy! wojewodztwa sie zmienialy na przestrzeni lat. natomiast o slasku mozesz sobie poczytac chocby na wikipedii. slask to KRAINA HISTORYCZNA i jej granice sa wyraznie wytyczone. chcesz kogos pouczac a sam masz zerowe pojecie! wstyd.

Gość margotka8292
ps a do Czetochowy NIC nie mma, podalam tylko jako przyklad a Ty juz mnie atakujesz. smieszne :) zreszta do Sosnowca i do Bedzina tez nic nie mam, chcialam Cie tylko wyprowadzic z bledu. nie mierz innych swoja miara kolego

tai a lwów jest polski Takie piepszenie historyczne. Pogórze itd to piepszenie geografów i historyków. Jak cię pracodawca zapyta skąd jesteś to skąd powiesz?? ze śląska a nie piepszenie historyczne. A przepraszam ciebie nie będzie pracodawca pytał skąd jesteś bo będziesz szukała pracy w swoim rejonie a nie w większej firmie z 2 cześci kraju.

Gość margotka8292
nie no człowieku nie mam słów, po tym co napisałes zobaczylam jaki z Ciebie ignorant! historia - wiedza zerowa i na dodatek sobie jeszcze z niej pokpiwasz. wpisz sobie w google "slask" i nadrob wiedze za wczasu zebys sobie kiedys przypadkiem przy bardziej wyksztalconych ludziach siary nie narobil. http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk Slask jest tam gdzie przez wieki uksztalowaly sie granice, jest to kraina histryczna matołku!! a Ty sobie tutaj wojewodztwami sypiesz, ktore w wiekszosci sa uksztaltowane SZTUCZNIE!!

Gość margotka8292
"Jak cię pracodawca zapyta skąd jesteś to skąd powiesz?? ze śląska a nie piepszenie historyczne." Po prostu wymienię nazwę miasta CIOŁKU!! albo powiem ze z wojewodztwa ślaskiego "A przepraszam ciebie nie będzie pracodawca pytał skąd jesteś bo będziesz szukała pracy w swoim rejonie a nie w większej firmie z 2 cześci kraju." o czym ty człowieku w ogole chrzanisz? czegos ty sie w ogole uczepil? cos sobie znowu ubzdurales w tej swojej glupiej glowce. Ja baranku siedze teraz w Łodzi, sprawdz sobie na mapie gdzie to jest jak nie wiesz!

Coś ci powiem co ci się może w zyciu przyda Państwo godło itd tam gdzie pieniądze. Terytoria tam gdzie państwo. Więc dziś mieszkasz w woj ślaskim jutro w uni jewropełskiej w gminie polska i podgminie woj śląskie. Czy to akceptujesz czy nie. A na histrorie sikam ciepłym moczem. Podobnie jak na błędy ort itd. Jesteś typowym typem mohera. Chodzisz co tydzień do kościółka i pewnie znasz bitwy w polsce na pamięć. Dobra ide stąd bo nie mogę takich ludzi

Gość margotka8292
a jak w przyszlosci jakis debil powiekszy woj mazowieckie, dajmy to o Poznan, to tez bedziesz mowil ze Poznan to mazowsze a nie wielkopolska?

Gość margotka8292
radze ci sie udac do psychologa, bo sobie cos za kazdym razem roisz w tej swojej durnej glowce, my tu o slasku a ten o kosciele zaczyna pieprzyc. kolego, ja do kosciola nie chodze a moheremto jest moze twoja babcia i po niej masz jakies choroby umyslowe! idz podszkol sie z geografii bo widac ze masz chyba jakies niepelne podstawowe

Gość margotka8292
"A na histrorie sikam ciepłym moczem." to jak sikasz na historie cieplym moczedm i masz o nije zerowe pojecie to po co sie wpieprzasz w dyskusje? nie masz o niczym bladego pojecia a sie wypowiadasz matole.

Gość rokitka2435
macie sie o co klocic, doprawdy - obydwoje przeginacie. wiadomo, ze podzial geograficzny nie pokrywa sie z politycznym, ale nie ma o co bic piany- jeden jest materialista i ma wszystko w d... a druga strona podchodzi zbyt emocjonalnie. jesli chodzi o przeprowadzki to moje zycie to: gdansk- warszawa-lublin-rzeszow- gorzow- a teraz od 3 lat krakow. zreszta w samym krakowie juz sie 2 razy przeprowadzlam. i powiem tak: wszystko zalezy od charakteru, niektorzy kochaja zmiany, inni wola zapuscic korzenie w jednym. a jesli chodzi o krakow, to uwazajcie na firmy przeprowadzkowe- jedna mi kompletnie zniszczyla zestaw wypocznkowy, ja polecam ta: http://www.abcprzeprowadzkikrakow.pl/

Gość gość
ja chce mieszkac w malym miescie teraz po prosyu tak jest no sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na kazdego 👄 www.youtube.com/watch?v=FIhyhwzQ0-8

Gość gość
Jakiś czas temu przeprowadziłam się z małego miasta do Warszawy i nie żałuję bo bardzo dużo osiągnęłam. Tam by mi się to nigdy nie udało. W samej Warszawie przeprowadzałam się juz kilka razy , na szczęście już nie sama tylko z pomocą firmy http://warszawa.przeprowadzki.pl/ . Bardzo jestem z nich zadowolona bo do mnie należy tylko spakowanie rzeczy reszte robi za mnie ta ekipa .

Gość gość
Ja zaryzykowałam i przeprowadziłam się z małego miasta do Warszawy . I nie żałuję bo bardzo dużo osiągnęłam. Tam by mi się to nie udało. W samej Warszawie przeprowadzałam się już kilka razy ale na szczęście już nie sama tylko z pomocą firmy http://warszawa.przeprowadzki.pl/ . Teraz panowie prawie wszystko robią za mnie, ja muszę się tylko spakować.

Gość gość
Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia ;) najważniejszą rzeczą jaką musisz załatwić jest mieszkanie i od tego trzeba zacząć. Jeśli chodzi o warszawę to polecam dzielnicę tarchomin ze względu na ciszę i spokój tej dzielnicy, a jednocześnie bliskość do centrum miasta. Z tego co wiem powstaje tam nowa inwestycja i warto się rozeznać to zostawiam dla zainteresowanych link do ich strony ;) http://www.bliskitarchomin.com/

Gość gość
Uważam że mieszkanie jest bardzo ważne. Oczywiście praca też bo z czegoś trzeba żyć:). Jak szukacie mieszkania w Łodzi to polecm na Srebrzyńskiej 42, super lokalizacja :)