Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alegottka

Budownictwo - nie idzcie na ten kierunek!!

Polecane posty

Gość Alegottka

To jest kierunek dla fanatykow. UDalo mi sie przezyc pierwszy rok, cale wakacje mialam spieprzone, mialam poprawki we wrzesniu. Myslalam, ze juz najgorsze za mna. I przyszla mechanika budowlil, a potem konstrukcje metalalowe i stalowe. Caly czas sie uczylam, swieta, weekendy, schudlam 6 kilo. I nic - oblalam te egzaminy. Z mechaniki mam warunek, konstrukcje metalowe chyba zalicze we wrzesniu, ale na konstrukcje betonowe nie mam szans. To jakis koszmar - egz zalicza 6-7 osob na 30 i to co najwyzej na 3,5. Nie ma wyzszych ocen. Odpuscue sobie ten kierunek, niby jest popularny, ale niszczy zdrowie i wywoluje nienawisc do budownictwa.

Gość Ty po prostu...
nie nadajesz się na studia techniczne. Mam wielu znajomych i dają radę.

Aha :D czyli skoro Ty byłaś za głupia na ten kierunek to inni niech też go nie mają :D

Mam kolegę na budownictwie, ma stypendium naukowe, a od 3 roku także świetną pracę- firma sama się do niego zgłosiła, nie wysłał ani jednego CV

Gość Apasz
Też studiowałem kierunek zamawiany, na co Ty liczyłaś ? Na studia w stylu politologii ?:) U mnie na 65 osób dotrwało do samego końca 12 ... z tego co się orientuję to na większości kierunków technicznych tak jest. Jeśli się nie nadajesz to żegnamy... mimo wszystko życzę powodzenia

też tak uważam żeby nie każdy szedł na budownictwo, nie sobie idą na socjologie, pedagogike i innym podobne kierunki, jak będzie za dużo marnych inżynierów budownictwa to będą zaniżać płace a po co to nam potrzebne

Gość Apasz
Z tym budownictwem to też jakaś przesada ... uczelnie prywatne już mają ten kierunek w ofercie. Więc coś jest nie tak ...

ale z tym budownictwem to jak z medycyną, najgorsi muszą odpaść, żeby zostali ci naprawdę dobrzy

Gość alebezedura
niestety nie każdy może być inżynierem, skoro nie dajesz rady to się nie męcz... sama skończyłam mechanikę i miałam sporo znajomych z budownictwa, którzy wcale nie męczyli się tak jak Ty :) grunt to lubić to co się studiuje.

Gość zmień uczelnię z dobrej
na kjakieś prywatne gówno i zaliczysz bez problemu 🖐️

Gość inzynier serwisowy//zablok
Tak dziewczyny nie idźcie na budownictwo pisałem setki razy. Że kobieta nie powinna iść na ten kierunek dlaczego ??? Bo nawet jeśli masz technikum i pojdziesz od razu do pracy i zaczniesz zaoczne. To pełne uprawnienia budowlane zrobisz po 30 tce. A kobietom zegar biologiczny tyka. Jeśli pójdą na dzienne uprawnienia dostaną po 38 roku życia. Ale o tym się nie mówi.. A studiować i pracować jako pomocnik asystenta za 1200 1500 to chyba nie warto tracić na to 5 lat.