Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczeciniankaaaaaaaaaa

JAK MOZNA MYSLEC, ZE SZCZECIN LEZY NAD MORZEM?!

Polecane posty

Gość szczeciniankaaaaaaaaaa

obcokrajowcy moga sie pomylic, okej, ale polacy?! :o

Gość świeci luna
Wiesz... słyszałaś tą legendę miejską, że ktoś faktycznie wysiadł z pociągu w "wczasowym stroju" i chciał wiedzieć gdzie ma się kierować by dotrzeć nad morze?:D To już jest sławne. Mało kto zdaje sobie sprawę, że u nas powietrze nie ocieka jodem ;p

Gość oj tam oj tam lezy
prawie nad morzem ,można sie poomylic

Gość jedna ja dzis na kafe
Szczecin byl jest i zawsze bedzie nad morzem! jak mozna myslec inaczej!? :O przeciez sama nazwa miejscowosci nasuwa skojarzenia z morzem! to takie oczywiste!

Gość to co powiększysz je sobie?
łuna, różne wersje tego słyszałam, ale podobno w dziesiątkę trzeba wsiąść by nad morze dojechać a wiecie, zdaje się, że do wyszyńskiego to są wody morskie także na upartego:P pociągami ludzie jeżdzą z całym ekwipunkiem, może stąd się myli co niektórym, 2 godziny to jednak troszkę drogi jest

"Szczecin byl jest i zawsze bedzie nad morzem! jak mozna myslec inaczej!? przeciez sama nazwa miejscowosci nasuwa skojarzenia z morzem! to takie oczywiste!" Szczecin miasto portowe, taka zmyła :P a kto był ten wie jak to wygląda, śmiało możecie przyjeżdzać i kąpać się w tym "morzu" ale jakiego syfa złapiecie to już nie mój interes ale serio, jak jestem w innej stronie Polski to pierwsze co czy daleko mam do plaży

poza tym paprykarz szczecinski... helloł czy tylko ja widzę ? :O

czy tylko ja widze konotacje :D mialo tam jeszcze byc*

Gość świeci luna
Skojarzenie z morzem? lol ;) No tak też słyszałam tego różne wersje. Ale mamy Barkę, Dni Morza, Dom Marynarza, Akademie Morską itp. ;) nic dziwnego, że w głowach ludziom się przewraca ;)

Portowców mamy:P stocznia była... ale wystarczy na geografii się przyjrzeć i już widać, że jednak coś nie halo Zdaje się Piła leży tak samo nad morzem jak Szczecin, o oni mają statek Piła tango, też morskie skojrzaenie

niezle miasto jedzie na opini, ze maja morze i turysci w mylnym bledzie przyjezdzaja sie plowic w morzu i palic na plazy a tymczasem....dni morza ktorego tam nie ma i akademia morska :D:D

,,ktoś faktycznie wysiadł z pociągu w "wczasowym stroju" i chciał wiedzieć gdzie ma się kierować by dotrzeć nad morze'' tak a ja słyszałam o rybaku z łodzi

akademia morska akurat sensowna rzecz dziunia, znałam szmulę co wybrała studia tutaj bo nad morzem będzie miała...także serio, głupota ludzka nie ma granic:P podejrzewam że na bank się znaleźli jacyś turyści zabłąkani, na pewno w ciągu X lat paru ich tylko było, jednak to możliwe

sporo wolnych? raczej podobnie jak wszędzie czemu u nas akurat miało by być ich więcej? bo mężczyźni na morzu?:P

haha no zamknieci w akademii morskiej i na morzu lowia, by do szczecina przywiesc to co zlowia i zeby mozna bylo dalej produkowac slynny paprykarz szczecinski! o tradycje trzeba dbac!

bo my w Sznie cieszymy się życiem a nie gonimy za karierą jak kobity w wawie co czasu na faceta nie mają :P a serio nie wiem, jedynie zauważyłam, że na kafe babek ze szna sporo facet raz na jakiś czas się trafi (było wiele topików samotnych kobiet ze szna i odzew niewielki)

Gość świeci luna
Tutaj same samotne żony marynarzy. A dziewczyny jak ze słonecznego patrolu zawsze gotowe nieść ratunek ;)

Gość manio ciekawski=)
A ten paprykarz, to gdzie łowicie? Z zalewu, czy trzeba na pełne morze wypływać? :classic_cool:

tak, cho do nas, ugościmy Cię :P chrzciny w morzu obowiązkowe

Gość future gel
bambino dziecko nie powinienes już spać? co za szczeniackie pytania lol, i jeszcze porównywać miasto z województwem, rany co za ciul:D

ja sie chetnie do Was nad morze do Szczecia wybiore! u Was sie jeszcze nie kapalam, zapewne jest swietnie - duzo dobrego o nim slyszlaalm :D

do zatoki botnickiej nasze chłopy płyną po rybki

a ja mysle ze przyszlosciowowego geja po prostu kłują włosy od tego żelu i ot zagadka wieczora rozwiązana!

Gość świeci luna
Zazwyczaj to po paprykarz nasi mężczyźni kajakami wypływają w morze Świetne warunki mamy ;) Trochę się idzie do plaży ale w zdrowym ciele zdrowy duch ;) Idealnie na rekreacje z tak modnymi ostatnio kijkami.

Gość manio ciekawski=)
Kajakami :D Ale to jest od razu w puszkach, czy takie mokre do przesuszenia?

to prawda! kijki ostatnio sa bardzo hot! sama mam dwa (znalazlam w przydroznym lesie)

dla niedowiarków: http://deser.pl/deser/10,88223,11744834,Szczecin_lezy_nad_morzem__a_Rzeszow_to_stolica_Malopolski_.html?bo=1

Gość świeci luna
To zależy od farta. Czasem gdy im się nie uda nic złowić idą do supermarketu i kupują gotowy wmawiając nam usilnie, że z nudów nam w prezencie zapakowali. To tak jak ja... taka moda, trzeba się dostosować do sportowego życia szczecinian

luna to kiedys musimy sie umowic i razem wyskoczyc na kijki po szczecinskim molo i plazy, pobiegamy wsluchujac sie w szum fal - co Ty na to? :)

Gość świeci luna
Jestem całkowicie na tak! Może nawet jakiś fajny ratownik się trafi. Nie ma nic lepszego niż spacer po szczecińskiej plaży ;)