Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej, mam pytanie. Ponieważ dziś P. doktor przepisała mi DUOMOX. Który ma wpływ na tabletki anty , przeczytałam w ulotce . Sprawa ma się na rzeczy tak, że od czwartku mam przerwę 7 dniową jestem w trakcie okresu , i czy w tym wypadku bardzo bardzo ma to wpływ na to wszystko ?;> krótko mówiąc PREZERWATYWA PRZEZ OKRES BRANIA DUOMOXU I 7 DNI PO ZAKOŃCZENIU go TAK ;>?

Gość nie daj sieeęę
rycjuszek1994________prezerwatywa takze wtedy gdy antybiotyk zakonczysz,wiec przez całe 21 dni zażywania tabl.antykonc.będziesz musiała zabezpieczac sie dodatkowo.np.prezerwatywą.

Gość Perw mobilna
Podczas kuracji antybiotykiem i przez 7 dni po zakończeniu kuracji, co nie musi oznaczać dodatkowego zabezpieczenia przez całe opakowanie.

Gość nie daj sieeęę
Perw mobilna nIe wprowadzaj w bła ,bo dzwieczyna moze wpasc podczas stosowania antykoncepcji. Własnie takei jak ty wpadają łykajac tabsy i dziwią sie,ze zabezpieczały sie tabletkami a brzuszek urósł. Jesta zazada,ze jezeli beirze sie antybiotyk nawet przez jedne dzen w czasie zazywania tabletek antykonc.to juz do konca blistra TRZEBA stosowac dodatkowe zabezpieczenie.

Gość Perw mobilna
A skąd wytrzasnęłaś te zasadę? O moją ciążę się nie martw, wiem jak stosować tabletki, z tego co czytam lepiej niż Ty. 😴

Gość nie daj sieeęę
Perw mobilna ano stad,ze czytałam na ten temat niejeden artykłuł,stad,ze lekarz ginekolog mnie tak instruował i stąd,ze przez17 lat biorąc tabsy nie wpadłam i nie miałąm nawet podejrzen o wpadkę. NIe wprowadzaj w bład dziewczyny,tylko mozesz jej doradzic kontakt z ginekologiem aby zasięgnąć na ten temat porady.

Gość Perw mobilna
3 razy brałam antybiotyk podczas stosowania tabletek. Za każdym razem pytałam lekarza pierwszego kontaktu czy i jak długo powinnam stosować dodatkowe zabezpieczenie, dwa razy zasięgnełam też porady ginekologa-endokrynologa. Każdy z lekarzy zalecił 7 dni dodatkowego zabezpieczenia po zakończeniu antybiotykoterapii. 7 dni niezakłóconego przyjmowania tabletek wystarczy, żeby mieć pełną ochronę antykoncepcyjną.

Gość nie daj sieeęę
rycjuszek1994 Chcesz spokojnie spac to zrób jak Ci pisałam,przez cały blister antykonc.uzywaj prezerwatywę.Lepiej dmuchac na zimne niż potem płakać.

Gość rycjuszek94
no tak dziekuje wole sie zabezpieczyc:)