Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegraniec_

Miałem być na studiach a gdzie skończyłem??? W zawodówce

Polecane posty

Gość przegraniec_

Rodzina ciągle gada, bym się obudził, a to wszystko przez te kompleksy i nienawiść innych. Teraz co prawda nikt za nic nie odpowie, 100% spada na mnie i nie wiem co robić :( przez pewne zdarzenia "zmuszony"byłem wagarować i powtarzałem klasy. W wieku 18 zapisałem sie do zawodówki, ale zabrałem stamtąd papiery, bo było to samo. Poza tym nie będę w takiej byle szkole no i nie dałem rady. Niedługo rok szkolny i co ja mam zrobić?? Ktoś napisał, że na studia idą inteligentni, a dla głupców jest praca fizyczna, a co mam zrobić jak dobrze się uczyłem w podstawówce, a potem materiał mnie przerósł? Rodzice tak mi zawyżali samoocenę, tacy byli pewni mojego sukcesu, ale nauka w gim zweryfikowała moje "zdolności". Teraz nawet średniego nie mam... przez rodziców. Byłem przysłowioym kujonem, ale przecież to ich wytwór! Miałem parę lat, nie mogłem samemu decydować jaki chcę być. Z winy rodziców wszystko, bo jakby nie stawiali mnie ponad resztę pewnie uczyłbym się teraz w zawodówce i nie marudził, a tak duma nie pozwala przebywać z tą hołotą dla których szukanie roboty wiążę się z zarobkami, a nie o to chodzi w pracy, by dużo zarabiać, tylko by wynikała ona z zainteresowan. Tacy po zawodówce nie przeczytają książki, po studiach owszem. Poradźcie coś :o marzyło mi się kiedyś bycie chirurgiem, a teraz od tych co gadali, że jestem najlepszy itd. słyszę, że mam iść do roboty na budowę albo uczyć się i to z takim NACISKIEM lekceważeniem. Oni mi to mówią, a tamci gnoje moi rówieśnicy już na studiach :o żeby ich ch strzelił

Gość przegraniec_
Z drugiej strony mój kumpel po socjologii się powiesił, a ja jako spawacz TIG w Norwegii biorę na nasze 25tys zł/ mies. A tak mu zazdrościłem tego mgr...

Gość przegraniec_
podszywie :o

Gość przegraniec_
czy tu ku­rwa nie można w spokoju napisać jakim jestem gó­wnem, żeby zaraz jakiś chshyuj się pode mnie nie podszył i robił ze mnie wygrańca?:O

Gość Martusiak
Nie rozumiem po co żalić sie na kafe .. Wszystko zależy od Ciebie !! Bedziesz tym kim bedziesz sam chcial .. Chcesz byc chirurgiem ? To chyba wiesz co masz robić .

Gość przegraniec_
Z taka inteligencją i jadem nie mam szans :o

Gość Martusiak
Nie jest za pozno nigdy . Sam mozesz spelniac swoje marzenia , a nie te rodzicow. Ale jak sie jest tak potwornie negatywnie do siebie nastawionym to tu sie kłania wizyta u specjalisty ..

Gość przegraniec_
To niezupełnie tak, kompleksy=wady lub jak kto tam woli - realne spojrzenie na siebie. Te wady istnieja, choćby moja słaba zdolnosc uczenia się i inteligencja zamiast ponadprzeciętnej, to poniżej a tamtym dalej moje porażki nie wystarczy, dalej im mało. Wciąż nasycają się moim cierpieniem. Nie tak miało być, że ja mam iść rowy kopać czy pierogi gotować, bo umrę z głodu....osobiście wolę zdechnąć z głodu niż pracować fizycznie i być robolem co książki nie przeczytał

Gość Martusiak
Kazdy jest w czyms dobry . Ty napewno tez . Studia to cos przyjemnego . A jezeli rodzina wywiera na Tobie taka presje to moze oplacili by Ci wieczorowe . Potrzebujesz jedynie checi i wiary , ze dasz rade . Uzalanie sie nad soba i szukanie tylko - nie pomoze Ci w zdobyciu swojego celu.

Gość przegraniec_
ale ja mam realne wady, to nie tak, że wyolbrzymiam, one utrudniają mi przebywanie wśród ludzi i nie wchodzi wcale tylko o lęk. Bardziej wstydzenie się swojej buzi, potem inteligencji.

Gość Martusiak
To co jest wazniejsze nauka i przyszlosc czy wyglad ???

,,i być robolem co książki nie przeczytał'' bez takich roboli nie miałbyś w tej chwili gdzie mieszkać, nawet gówna nie miałbyś gdzie zrobić więc trochę szacunku do tych ludzi, nie czytają książek ale bez nich szlachta bez rodowodu by zginęła ;)

Gość człowieku faktycznie..
..nie błyszczysz, skoro tak łatwo szufladkujesz ludzi. mam zawodówkę, (maturę właśnie robię) i kocham czytać :P w ogóle w zawodówie miałem 5 naprawdę inteligentnych ludzi w klasie, którzy po prostu chcieli szybko zdobyć papier na fach z przyczyn finansowych (w tym ja). pomyśl, dobrze się zastanów, co chciałbyś robić skoro uważasz, że praca powinna wynikać z zainteresowań. to niby truizm, ale kluczowe pytanie. i nie smęć na sobą na kafe, to napewno pomoże.

Gość ramba samba
Rób tak ,zebys ty był szczesliwy.Wspomniałes cos o chirurgii.Zeby byc chirurgiem trzeba oprocz ogromnej wiedzy miec zdolnosci manualne.To samo stomatolog ,ktorego codziennie odrzuca jak ma grzebac w gebie.Ilu jest takich ,ktorzy nienawidza swojej pracy ,bo nie przwmysleli dobrze wyboru studiow ,a kierowali sie opinia czy ambicjami swoich rodzicow.

Gość szalala1
W tej sytuacji, jaką mamy teraz w Polsce zawodówka to najlepsze rozwiązanie. Potrzeba fachowców, a nie kolejnego bezrobotnego studenta. Gdybym miała jeszcze raz przejść edukację zrobiłabym właśnie zawodówkę, a studia ewentualnie potem dla samej siebie. Poszłam za tłumem i teraz nie mam pracy od prawie 2 lat! A poza tym robotnicy też mogą czytać.

Gość przegraniec_
zawodówka odpada...po 1 kompleksy, po 2 gnebienie i 3 nie tak miało być. Kiedyś miałem ambicje.

Gość szalala1
No jak będziesz narzekał i marudził to w ogóle nic nie osiągniesz. Jak sobie chcesz. Każdy ma kompleksy, ale skoro Twoje są tak ogromne, że do szkoły się boisz iść i zadziałać cokolwiek to może do lekarza się wybierz? Nie nabijam się mówię serio.

Gość na pewno nie kobiety,
"To samo stomatolog ,ktorego codziennie odrzuca jak ma grzebac w gebie" dentystki to uwielbiają, uwielbiają jeszcze nieładnie odnosić się do pacjentów i opieprzać o stan uzębienia, to chyba fanatyczki, faceci na szczęście są normalni, dentyści w przeciwieństwie do dentystek, robią tylko to, co do nich należy, bywałem u różnych dentystów i dentystek to wiem

nie idz do zawodówki. studia to nie koniec swiata. ja studiuje, na politechnice, skoncze studia za pare lat jeszcze i moze znajde jakas prace, w tym samym czasie moj cioteczny brat pracuje na budowach, kupil juz sobie calkiem dobry samochód, generalnie stac go na wiele a ma dopiero 21 lat. kto ma lepsze zycie ? ja czy on ? studia to nie wszystko. studia sa dla wytrwalych raczej ;)