Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

war4life

Depresja ? Fluoksetyna

Polecane posty

Cześć od nie dawna jestem posiadaczem tego leku miewam stany lękowe zawroty głowy oraz chęć wymiotowania lekarz przepisał mi ten lek wraz z lekiem uspakajającym jeszcze nie zacząłem brać tech leków chciałbym zapytać jakie są rezultaty czy przeją moje objawy czy tylko się nasilą bardzo prosze o pomoc.

Gość lkjhgfooooo
mam podobny zestaw. poczatek bywa trudny ale jezeli bedziesz zwiekszac dawke stopniowo nie odczujesz praktycznie objawow ubocznych. pierwsze kilka dni dobrze dolaczyc uspokajacz bo fluoksetyna lekko pobudza. da sie przezyc ;) po okolo 10dniach objawy choroby zaczna slabnac a objawy uboczne dawno zapomnisz(o ile wogole wystapia). w moim przypadku fluoksetyna pomogla mi tak na 60 % czasem ratuje sie uspokajaczem:O...... objawy nerwicowe sa slabo nasilone lub nieobecne(oprocz chwil z atakiem paniki-raz na jakis czas-rzadko) czuje sie lepiej.warto sprobowac. trzymaj sie:)

właśnie ja mam ten problem z wybuchami paniki zdarza się to dość często i dlatego marnuje mi to dużo fajnych imprez czy też uroczystości ...

Gość A1202
na efekty fluoksetyny trzeba troche poczekac poczatkowo moga byc jakis lekkie objwy typu bol glowy, brzucha, ale to mija warto poczekac:) dawke zapwne lekarz bedzie zwiekszal stopniowo, jesli zajdzi taka potrzeba trzymaj sie pozdrawiam:)

myślicie że pomoże to z moimi wybuchami paniki ? bo nawet spokojnie autobusem nie mogę przejechać do innego miasta bo zaraz jest panika lęk duszno ból brzucha

Gość wdhdcbcccxx
a znacie lek venlecticve

Gość A1202
nie wiem czy na ataki paniki pomoże skoro psychiatra Ci zapisał to chyba wiedział, co robi ja poczułam ogólne poprawienie nastroju, więcej chęci do działania, mniej się przejmowałam, nie żeby wszystko olewać, ale problemy nie były, aż tak przerażające, emocje nie były aż tak przeszywające, więcej sie uśmiecham, wstaje bez zastanawiania sie po co mam wogole wstawac beznadziejnosc zrobila sie mniej beznadziejna pozdrawiam:)

no teraz już sam nie wiem od jutra zacznam je brać myślicie że jedna tabletka rano wystarczy czy inaczej dawkować ?

Gość A1202
a lekarz jak zalecał? ja kilka dni brałam 1/2 tabl, zeby sie przyzwyczaic i zminimalizowac skutki uboczne, ktore moga sie pojawic początkowo potem bralam po 1 teraz biore 2

Gość A1202
ach no i mi lekarka mówila brac rano, po sniadaniu:)

bo ja właśnie dawno byłem ale przestałem je brać często z zapomnienia bo tak czytałem na internecie to pisali że po jednej rano najlepiej bo mam te tabletki twarde 20mg

Gość A1202
więc zacznij od jednej postaraj sie być systematyczny efekty mogą pojawic sie po kilku tygodniach, ale warto czekać, naprawdę no i zapisz sie na konsultacje do psychiatry powodzenia:)

a jeszcze takie pytanie czy warto brać do tego jakieś tabletki uspakajające ?

Gość A1202
tu Ci nic nie doradze, bo biore tylko fluoksetyne osobiscie wolałabym sie na Twoim miejscu poradzic lekarza:)

a po jakim odstępie czasowym po odstawieniu tabletek można spożyć alkohol może się orientujesz ? przepraszam że tak wypytuje ale nie chciałbym wtopy z tymi tabletkami :D

Gość A1202
nie wiem jak z odstawienie, bo ja narazie o tym nie myśle;) biore go kilka miesiecy i wiem, ze jeszcze kilka bede brac;) przy braniu tabletek nie zalecam alkoholu ja sie czuje okropnie na drugi dzien i nie chodzi mi o kaca odczuwam niepokój, jakies lęki lubie czasami wypic troche towarzystko, ale po paru razach takich nieprzyjemnych odczuc zrezygnowalam z alkoholu wogole wole miec swiety spokoj;)

a no to dziękuje ci bardzo ;) należy ci się "Duże piwo" naprawdę ;) to od jutra zaczynam terapię i chętnie wypowiem się tu za tydzień bądź dwa jak to leci dla innych ludzi którzy będą mieć podobny problem jeszcze raz wielkie dzięki :)

Gość A1202
nie ma za co odezwij sie oczywiscie zapisze sobie ten temat trzymam kciuki:)

Gość A1202
:)

Gość jajka
dla mnie fluoksetyna okazała się za słaba,skutków ubocznych nie miałam teraz jestem na citalu(piąty antydepresant w ciągu 3 lat)

Gość asasannkaaa
ja mam zabuerzenia.Bo raz jest u mnie ok jakis czas a potem mega dol. Juz 4 dzien czuje sie ok.Zero lekow, paniki. Czuje spokoj. zOBACVZYMy jak dlugo. mi lekaerz perzerpisal - Venlectine ale nie bioere.

Gość lkjhgfooooo
i jak sie czujesz na poczatku terapii? :)

terapia przebiega bez większych efektów ubocznych w pierwszy dzień były zawroty głowy i chęć wymiotowania lecz przeszło już to teraz strasznie mnie spanie męczy ale co za tym idzie mam też większą chęć do robienia różnych rzeczy sam czy też ze znajomymi ;) nawet co rano sprzątam swój pokój a nawet zabrałem sie za na prace na ogrodzie i jestem bardzo zadowolony z przebiegu tej terapi :)

Ja słyszałam, że ten lek jest beznadziejny. Moja znajoma go brała i w ogóle jej to nie pomogło. Dopiero kiedy zapisała się na terapię grupową, zaczęło jej się poprawiać.

jak na razie nie mam na co narzekać chce się zapisać na terapie do psychiatry także ;)

Gość calinezcka
mi lekarz przepisał Cital,ktoś go bierze?