Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierek

sposoby na ugryzienia komarow

Polecane posty

zaraz oszaleje, jestem pogryziona na calym ciele podobno pomaga wapno, ale kupie dopiero po pracy.... macie jeszcze jakies sposoby, zeby zeszly bable i przestalo swedziec?

Gość no ja jebe
sposoby na ugryzienia komarów - też zacznij je gryźć to im się odechce :D:D

Gość komarzyca..
ja polecam ENTIL dla mnie jest super:)

Gość powiem i ja ......
tutaj masz domowe sposoby 1 Ocet Ocet jest jednym z produktów, który każdy ma w swojej kuchni ale tak naprawdę niewielu wie, kiedy go stosować. Za pomocą octu można pozbyć się kamienia z czajnika czy wyczyścić płytki w łazience - ale to zwykłym octem. Aby zaś złagodzić swędzenie po ugryzieniu komara potrzebujesz octu jabłkowego. Nasącz wacik octem jabłkowym i przyłóż go na paręnaście sekund do miejsca po ugryzieniu - zarówno ból jak i swędzenie miną! krok 2 Pasta do zębów Może pomyślisz sobie "ale głupota!" ale naprawdę, jest to jeden z naturalnych sposobów, które faktycznie działają! Aby swędzenie ustąpiło należy nałożyć na bąbla pastę (najlepiej miętową, ale każda powinna zadziałać). Zobaczysz, że po chwili miejsce po ukąszeniu przestanie szczypać i łaskotać. krok 3 Lód Czy zauważyłeś, że jeśli przyłożysz coś zimnego do swędzącego miejsca ono przestaje swędzieć? Przyłóż zatem kostkę lodu do opuchlizny powstałej po ugryzieniu a swędzenie minie. Niestety kiedy kostka lodu się roztopi to swędzenie powróci. krok 4 Aloes Aloes jest doskonały na wiele dolegliwości - również na nieznośne swędzenie po ugryzieniu komarów. Swędzenie nie mija całkowicie jak w przypadku octu czy pasty do zębów, ale jest dużo mniej odczuwalne. Jeśli masz zatem aloes w doniczce to go użyj! krok 5 Cytryna Cytryna jest dobra nie tylko na przeziębienie czy do rozjaśnienia włosów. Również pomoże ci złagodzić swędzenie po ugryzieniu owadów. Kilka kropel na ugryzione miejsce a swędzenie zniknie i nie wróci. krok 6 Soda oczyszczona Soda oczyszczona ma wiele zastosowań. Tak jak produkty wyżej, jest doskonała również na swędzenie po ugryzieniach komarów. Zmieszaj odrobinę sody oczyszczonej z wodą. Powstałą pastę nałóż na swędzące miejsce na 15 minut - w magiczny sposób swędzenie minie! krok 7 Czosnek Na koniec coś, co koniecznie musisz zastosować a mianowicie czosnek. Nie pachnie on przepięknie dla ludzi ale dla komarów też nie! Poza tym czosnek ma działanie antybakteryjne a jeśli go nałożysz na swędzące miejsce, to przestaniesz się drapać w zaledwie kilka minut. Jeśli chodzi o mnie to czosnek jest najlepszy!

Gość powiem i ja ......
nie ma za co ...proszę bardzo :D

Gość wiolunieczka
Ja polecam smarowac natka od pietruszki