Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamananiunia

zapalenie narządów rodnych

Polecane posty

Gość zalamananiunia

witam.byłam wczoraj u lekarza z ostrym bólem brzucha i brakiem miesiączki.zostałam zbadana i okazało się , że mam ostry stan zapalny.dostałam antybiotyk.ale nie w tym rzecz.ginekolog powiedziała , że nie jestem w ciązy bo nic nie widac na usg i test ciazowy jest negatywny.ale położna mnie postraszyła , że może to być ciąża pozamaciczna.boję się bo ból nadal jest ostry i faktycznie czuję się jakbym była w ciąży.(mam juz 1 dziecko).... bo przeczytałam dość dużo na ten temat i nie wydaje mi się że brak okresu jest spowodowany stanem zapalnym...pomóżcie bo jestem tak załamana, że nie potrafię racjonalnie myśleć.

Gość niestety tak jest
głupia położna test płytkowy czy z krwi potwierdziłby nawet ciążę pozamaciczną zrób badanie beta HCG z krwi

Ja też niedawno przeszłam ostre zapalenie przydatków. Byłam prawie pewna, że to ciąża gdyż miałam wszystkie możliwe objawy plus brak okresu. Podbrzusze bardzo mnie bolało kilkanaście dni jak przed okresem, także dostałam antybiotyk plus luteinę. Dlatego myślę, że u ciebie to nie ciąża. Dbaj o siebie staraj się ubierać ciepło, rób ciepłe okłady na brzuszek bo takie zapalenie lubi wracać ,zwłaszcza niedoleczone, czego skutkiem mogą być później zrosty w jajowodach utrudniające zajście w ciążę.

Gość sharpie
U mnie podobnie jw bylo - tez miesiaczka sie spozniala i okazalo sie zapalenie jajnikow. Antybiotyk dozylnie dostalam, diclofenac dodatkowo, na szczescie krwawienie sie pojawilo bez koniecznosci wywolywania luteina. Ale trzeba po tym b. dbac o siebie, termofor juz u mnie na stale zagoscil w domu, higiena intymna musi byc perfekt, wszystkie infekcje trzeba od razu leczyc i nic nie prowbowac na wlasna reke. Ja jeszcze profilaktycznie lacibios femina biore caly czas. Podobno tabletki antykoncepcyjne tez dobrze dzialaja, ale ja nie chcialam, bo planuje dzidzie :)

Ja luteinę dostałam bo cykle zaczęły mi się wydłużać do takich 40 dniowych, doszły do tego cykle bez owulacyjne więc bez luteiny i Biomergonu na obniżenie prolaktyny ani rusz. Też się staram o dzidziusia więc tabletki anty odpadają ; ) Ale tak jak wspomniałam już i koleżanka dbaj o siebie, ja np znalazłam nowe zastosowanie komina na szyję w zimie i nosiłam go na biodrach jak wychodziłam z domu żeby grzał mnie ; p

Gość zalamananiunia
już jest ok pojawiła się miesiączka więc ciąża to nie jest :) a o higienę intymną dbam pedantycznie bo to bardzo ważne, nie wyobrażam sobie wyjścia z toalety bez uprzedniego mycia także higiena przede wszystkim :) pozdrawiam

Tu bardziej raczej chodzi o takie przewianie, zmarznięcie. Ja się nabawiłam tego jak zlał mnie deszcz i chodziłam w mokrych jeansach i zmarzłam porządnie, następnego dnia już cierpiałam. Także teraz ciepłe majciochy i parasolka w zapasie musi być ; p