Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdhdcbcccxx

Jak dlugo sie czeka na kase od komornika?

Polecane posty

Gość wdhdcbcccxx

Miesiac temu dostalam pismo ze wszczeto egzekucje przeciw dluznikowi. Kiedy dostane kase.jAK dlugo sie czeka

czasem nawet 10 lat... Wszczecie egzekucji nie oznacza zwrotu dlugu. pewnie meza chcesz wydoic co???.

Gość wertypokn
heee,nie masz zadnej gwarancji ze komornik ci aks eprzyniesie, KOMORNIK Z CIBIE NAJPIERW SCIAGNIE11!!!!

Gość wdhdcbcccxx
ale ktos mi winny kase. Wiem ze dluznik pracuje.

Gość to nie jest
kasa od komornika, tylko ściągnięta przez komornika od dłużnika.Wszystko zależy od ilości spraw, teraz jest sezon urlopowy, może to trwaćdługo.

Gość wdhdcbcccxx
a niepowinno byc tak ze.Komornik wysyla do zakladu pracy dluznika z informacja o wszczeciu egzekucji. Obowiazkiem pracodwacy dluznika jest przedstawienie komornikowi danych- czyli zarobki dluznika, czy dalej pracuje I potem pracodwaca potraca jakas tam czesc wynagrodzenia dluznika i przekazuje komornikowi.A potem komornik mi.

Jeżeli wszczęto egzekucję z wynagrodzenia dłużnika to komornik wysyła pismo do zakładu pracy dłuznika i pracodawca dokunuje potrąceń.Komornik od otrzymania środków od pracodawcy ma 4 dni (robocze) na wysłanie środków wierzycielowi.Czasami jest tak że zakłady pracy wypłacają wynagrodzenia pracownikowi(dłużnikowi) np 7 dnia miesiąca a komornikowi dopiero 15 dnia.

a czasem jest tak ze zaklad pracy nie wysyla w ogole bo nie bedzie placil za przelwy do komorika i obsluge jego platnosci. jak chce to niech se przjdzie i wezmie z kasy... i co ty na to... ;)

Gość wdhdcbcccxx
ok.a kto decyduje ile potracic?

ustawa itp.ogólnie jeżeli pracownik pracuje na umowe o pracę i zarabia 1500 zł brutto to komornik nic nie otrzyma bo kwota 1500 zł brutto jest wolna od potrącenia.Komornik zabiera 50 % wynagrodzenia z tym że musi zostawić kwote 1500 zł brutto, natomiast jeżeli ktoś zarabia 1600 zł brutto to komornikowi zostanie przesłane ok 70 zł. W przypadku gdy ktoś zarabia 4000 zl komornik dostanie ok 1900-2000 złW przypadku umowy zlecenia i dzieło komornik może zabrać wszystko( nie ma kwot wolnych od potrąceń)

Gość aaaaaaaaaaaaaapsik
a czasami komornik pobiera tylko tyle, żeby pokryć koszty komornicze - dla wierzyciela wtedy nic, kwota zadłużenia ciągle ta sama - tylko komornik zadowolony, bo on dostać musi

Gość aaaaaaaaaaaaaapsik
no i o to chodzi, żeby komornik i syndyk cały czas mieli robotę

Gość wdhdcbcccxx
aha.Moj ojciec kiedys mial alimenty. Placil mi. OJCVIEc pracowal wyplate mial pod koniec miesiaca a mi komornik kase wysylal do 5.Wiec ok tydzien czasu

Gość aaaaaaaaaaaaaapsik
twoimi skargami na przewlekłość komornik z syndykiem nawzajem sobie podcierają.... i śmieją się w głos

nie tak dawno zlozylem skarge na przewleklosc postepowania i przestali sie smiac jak sad zasadzil 20 tys, czyli maksymalna wartosc widelek... ;) jak mozna wyslac komornika do ojca...

Gość a jak ojciec moze nie placic
na wlasne dziecko?

Gość gość
różne są relacje w rodzinie, trzeba zadbać o siebie, o byt, o swoje dzieci itd.

Gość gość
ja próbowałam na wiele sposobów odzyskać dług, prośbą, poprzez firmę windykacyjną – to w ogóle nie dawało skutku, dopiero egzekucja komornicza http://komorniksadowygdansk.com.pl/ (Gdańsk) przyniosła efekty, mam z powrotem kasę

Gość Milena788
Ja miałam tak samo, takie ściąganie na własną rękę to jak walka z watrakami. Miałam wiele polubownych prób załatwienia sprawy ale zawsze kończyły się lekceważeniem mnie. Zgadzam się też z tym, że wzięcie komornika nie oznacza też że od razu odzyskacie pieniądze. To dopiero nawet nie połowa drogi. Ja trafiłam na takiego co mi to jasno uświadomił http://www.komornikbytom.eu/ - chociaz na szczęście udało mu się jakoś sprawnie odzyskać dla mnie należności