Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAJAMAMAOLEŃKI

aNGINA ROPNA skad to sie mogło wziasc? jak ja przetrwac?

Polecane posty

Gość KAJAMAMAOLEŃKI

mała ma wymioty ,biegunke nie chce jesc anic pic.Ma augumentin,wegiel w syropie ,witamine B6 ,Lakcid do tego dostała wczoraj w ośrodku zdrowia witamine B6 w zastrzyku.Miesiac wczesniej mowiłam lekarce ze ma wezły chłonne jakies duze a ona ok tak ma być. a wczoraj była inna na zastepstwie i od razu Angina ropna.Leczenie do wyboru antybiotyk w domu albo szpital,ale tam jak sama stwierdziła mała bedzie miec gorzej .Co mam robic ? Miało kogos dziecko angine w środku lata? Co robic z takim maluchem przeciez sie zanudzi . 3 lata ma. Mozemy wychodzic do ogrodu na 30 minut wieczorem.

Gość nikanik
"Na anginę często zapadamy latem z uwagi na występowanie nagłych różnic temperatur związanych np. z piciem schłodzonych napojów, jedzeniem lodów czy kąpielami w zimnej wodzie podczas upalnych dni. Na zapalenie migdałków podniebiennych mogą też zachorować osoby z niedrożnym nosem lub te, które nawykowo oddychają przez usta, gdyż do gardła dostaje się wówczas powietrze nieoczyszczane z drobnoustrojów i kurzu." http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=206 Jak widać wcale nie takie dziwne to. :)