Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqeqqe

ile kosztuje badanie wzroku ?

Polecane posty

Gość wqeqqe

j.w.

w dobrych salonach optycznych podstawowe dobranie okularów nic nie kosztuje... z tego co się orientuję, to w fielmannie bywają konsultacje okulistyczne, nie wiem skąd jestes, ale sprawdź czy masz ich salon w swoim mieście, z własnego doświadczenia wiem, że są jedną z najtańszych, a przy tym najsolidniejszych firm optycznych.

Tam gdzie ja chodzę prywatnie elektroniczne badanie wzroku na recepcji jest za darmo, ale nie jest to takie prawdziwe badanie tzn na jego podstawie wiesz mniej więcej jaką możesz mieć wadę wzroku, ale nie dostaniesz recepty na okulary.Pprawdziwe badanie wzroku i oka podczas wizyty prywatnie kosztuje 60 zł.

Gość kania-922
Witam, co jakiś czas są akcje społeczne czas na wzrok w ktorych mozna zbadac wzrok za darmo. sa w calej polsce - ja bylam we wroclawiu i jak tylko bedzie znowu to na pewno sie wybiore. robia kompleksowe badanie wiec warto, tym bardziej ze nie trzeba jeszcze ponosic kosztow.

Jeżeli idziesz do okulisty w przychodni, która ma kontrakt z NFZ to badanie jest oczywiście bezpłatne. Pozostaje tylko kwestia odległości terminu. Z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze są długie (czekałam 2 dni na wizytę). Koszty ponosisz jeżeli idziesz do kontaktologa, ponieważ NFZ nie refunduje tych wizyt. Ja płaciłam 80zł za badanie wzroku, dobór soczewek, naukę ich (de)montażu :)

Gość gość
czy ktos robil moze badanie wzorku w tym salonie www.optycorp.waw.pl ? :) prosze o porady

Gość gość
Moja znajoma ostatnio badała sobie wzrok z tego co kojarzę na Westerplatte w Świecie okularów ale nie pamiętam ile płaciła . Można zawsze zadzonić i zapytać tu masz ich stronkę www.swiatokularow.com

Gość gość
Podbijam! Maxcie jakies miejsce, gdzie mozna zbadac wzrok i od razu zamowic okulary?

Gość gość
Ja wszystko załatwiłam w http://www.panhilary.lodz.pl/okulisci - sprawdzili mi czy mam wade i jaka a pozniej pomogli mi dobrac odpowiednie okulary. Teraz wszystko jest jak nalezy.

Można leczyć się prywatnie i nie wydać majątku. Przykładem jest leczenie zaćmy za granicą, które refunduje NFZ polski. Poczytaj na stronie http://operacjazacmy.info/ . Czas oczekiwania na operację zaćmy jest bardzo krótki, a sam zabieg usunięcia zaćmy z pobytem w klinice to łącznie kilka godzin. W ramach refundacji jest m.in. polski personel medyczny, leki okołozabiegowe, pełna dokumentacja, wizyty kontrolne w kraju.

Gość gość
Ja przebadałam swój wzrok za darmo. Udałam się do jednego z salonów optycznych firmy www.droko.pl Wykonują tam darmowe badania wzroku. Na miejscu można też dobrać odpowiednie okulary i soczewki, więc polecam ich wam.

Gość julkakus
To zależy jeszcze gdzie. Jestem zdania, że lepiej zapłacić troszkę więcej, ale przynajmniej mieć pewność, że badanie wzroku wykonuje profesjonalny lekarz. Od siebie polecam https://medyk-centrum.pl/ to klinika, która znajduje się w Częstochowie. Korzystam z usług okulistów i jestem bardzo zadowolona. Dla mnie plus, bo akurat mieszkam na Śląsku więc nie mam daleko także osoby z okolic zachęcam do wizyty:)

Gość gość
no aktualnie to 150zł, mamy już 2018 rok

Gość enki3

w Medicover Optyk podstawowe badanie kosztuje 90 zł. Ale faktycznie jest tak, że przy zakupie okularów można mieć badanie ze zniżką lub całkowicie za darmo. Dobrze też wiedzieć na jakie konkretnie badanie iść i do jakiego specjalisty. Bo inaczej się bada same wady wzroku a inaczej choroby oczu. Polecam przeczytać: https://sireneeyewear.com/badania-wzroku-okulista-optometrysta/