Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

can_do

miesko wedzone- pomocy

Polecane posty

czesc dziewczyny! mam prosbe...dostalam sporo mieska surowego wedzonego..jakis schab i szynka...nie mam pojecia co z tym zrobic... moze macie jakies pomysly jaki by z tego obiadek wykombinowac bo juz jajecznic i chleba z tym mamy dosyc... dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie mięso trzeba odparzyć
i będzie pyszna wędlinka domowa:) odparza się tak: najpierw musisz określić mniej więcej ile mięso waży. od tego zależy czas odparzania. Średnio 1 godzinę na 1 kilogram mięsa zagotowujesz w dużym garze wodę (garnek taki żeby się kawałki mięsa zmieściły i woda je przykryła) po zagotowaniu wlewasz kubek zimnej wody i wkładasz mięso. Odparzasz tyle czasu ile waży mięso, pilnując, żeby nie dopuścić do zagotowania. Woda ma tylko "mrugać". Po tym czasie mięso wyjmujesz i zostawiasz do zupełnego ostygniecia. Masz wspaniałą domową wędlinę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×