Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość periri

maliny mrozic czy wekowac?

Polecane posty

Gość periri

pytanie dotyczy malin tak jak w temacie. chce miec na zime te pyszne owoce ale nie wiem wlasnie jak lepiej przechowywac..... prosze o rade

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wekowane
ja zawsze maliny zasypywałam cukrem i wekowałam.sok do herbaty idealny na zimę :) względnie można je później rozetrzeć na coś ala dżemik :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale w kolo jest wesolo
chować w kuciapie 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość periri
no wlasnie ten cukier najgorszy bo wszedzie go pelno i chcialam na poczatku wekowac ale moze da sie bez cukru........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość periri
pomoze ktos......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
mrozic chyba latwiej :) potem torebke zamrozonych wrzucasz do garnka, dodajesz troszke cukru albo miodu, podgrzewasz i masz taki gesty sos, np. do deserow, albo mozna bardziej rozdrobnic/rozetrzec na sok, albo odparowac, zeby bylo geste :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pół jabłuszka
zależy co chcesz z nich potem robić. Ja do placka w całości to mrozić, jak na kromkę to dzem, jak do picia to sok. Ja robię wszystkiego po trochu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×