Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszkę zagubiona

Do Panów...

Polecane posty

Gość troszkę zagubiona

Czy Kobieta, która wychowuje Dziecko przez pierwsze trzy lata jego życia (tzn. jest na urlopie wychowawczym) i oczywiście troszczy się o Męża, dba o dom itp. jest darmozjadem? bo to właśnie usłyszałam od własnego Męża... :(

Gość troszkę zagubiona
nit się nie wypowie :(

Gość oczywiście, że jest
a wychowywanie dziecka i opieka nad mężem to psi obowiązek każdej kobiety

Gość fsdadaw
W pewnym sensie tak bo dlaczego aż 3 lata w domu. dziecko do żłobka powinno iść być z rówieśnikami

Gość fsdadaw
Migałaś się od pracy jakbyś mogła to w ogóle byś nie poszła do pracy tylko w domu siedziała.

Gość robcio.pl
masz dziecko z wyjątkowym chu­jem :D pytanie: kto dał się zapłodnić wyjątkowemu chu­jowi? :D

Gość sdcdcs
szukaj pracy a dziecko do przedszkola

Gość sadsadadsa
nieladnie ci powiedzial nie powinien. a czemu nie pracujesz?

Gość fahg;lgo
Czy Kobieta, która wychowuje Dziecko przez pierwsze trzy lata jego życia (tzn. jest na urlopie wychowawczym) i oczywiście troszczy się o Męża, dba o dom itp. jest darmozjadem? bo to właśnie usłyszałam od własnego Męża... TAK ! no chyba że pozwalasz mu na spust na twarz :D to wtedy nie

Gość troszkę zagubiona
No cóż dla mnie decyzja o Dziecku była przemyślana.. chciałam Je samodzielnie wychowywać dopóki nie pójdzie do przedszkola (czyli teraz od września). Dodam że finansowo jest u nas ok. Mąż dobrze zarabia...

jak zaprowadzisz nosiora do przedszkola a sama pójdziesz do roboty to tb twój gach przestanie nad dziobem jazgotać

Gość nie dyskutuj z tym glabami
bycie w domu ,zajmownie sie domem i wychowywanie dziecka to ciezka praca . Ciezsza niz pojscie do pracy ( zalezy kto co robi ). Kobiety czesto uciekaja do pracy , nie dlatego ,ze takie pracowite , ale ze w domu ciezko . Dobrze by bylo jakbys swojego meza zostawila na tydzien z dzieckiem , niech wezmie urlop i wyjechala gdzies . Na kolanach bedzie prosic zebys wrocil i juz nigdy nie powie ze jestes darmozjdem. Podczas twojej nieobecnosci i tak by mial lzej , bo nie musialby przygotowywac tobie obiadow. Nie daj sobie wmowic ,ze jestes darmozjadem .

Gość WALDEKKK-SOBIE_WALII
kazdy facet tak gada, noo urodz mu jeszce jedno dziecko to wiecej sie dowiesz, facet to swinia to sie wlasnie od swojego dowiedzialas, a kiedy nastepna ciaza. ??

cytat: "Czy Kobieta, która wychowuje Dziecko przez pierwsze trzy lata jego życia (tzn. jest na urlopie wychowawczym) i oczywiście troszczy się o Męża, dba o dom itp. jest darmozjadem? bo to właśnie usłyszałam od własnego Męża... " Nie , przecież wiesz, że to nie jest prawda, nadwrażliwość czasem daje się we znaki zmęczonym matkom , a pan wielki , pracując doskonale zdaje sobie z tego sprawę , że tylko w tak ponury sposób może Cię uszczypnąc w doopę. Nie zwracaj uwagi na humorki i dosrywki wielmożnego. Bądź sobą i ignoruj pana miłości :):):)

Gość hgjfyhy
Dodam że finansowo jest u nas ok. Mąż dobrze zarabia... Mąż tyra jak wół na wszystko a ty siedzisz jak tumok w domku i nic nie robisz. dziecko to tylko przykrywka.

Gość troszkę zagubiona
jeśli chodzi o następną ciążę: nie dziękuję... :( nie tak wyglądać powinna Rodzina... to rzeczywiście ciężka praca Dziecko, dom itp. ale ja nigdy nie narzekam... ale i tak się dowiedziałam..

Gość troszkę zagubiona
eehhh.. sama już nie wiem... szanuję mojego Męża za wysiłek.. wspieram jak mogę... a sama dorabiam (wieczorami piszę artykuły).. ale to chyba nie wystarcza..

nie dyskutuj z tym glabami bycie w domu ,zajmownie sie domem i wychowywanie dziecka to ciezka praca . Ciezsza niz pojscie do pracy ( zalezy kto co robi ). Jasne, ugotowanie obiadu , posortowanie prania i zrobienie zakupów to naprawdę mega wysiłek. Prowadzenie domu jest mega nudne i męczące, ale to nie jest cięzka praca!! Ciężką pracą jest wychowywanie dziecka, ale to jest rolą obydwojga rodziców. Kobiety czesto uciekaja do pracy , nie dlatego ,ze takie pracowite , ale ze w domu ciezko . Jw.🖐️ Dobrze by bylo jakbys swojego meza zostawila na tydzien z dzieckiem , niech wezmie urlop i wyjechala gdzies . Na kolanach bedzie prosic zebys wrocil i juz nigdy nie powie ze jestes darmozjdem. Podczas twojej nieobecnosci i tak by mial lzej , bo nie musialby przygotowywac tobie obiadow. Zawsze zastanawiam się skąd bierze się postawa " wychowaj sobie meża i pokaż mu co robisz" A Czy Pan Mąż jest inteletktualnym niedorozwojem skoro trzeba, aby na własnej skórze przekonał się jakie czynności wchodzą w skład prowadzenia domu i opieki nad dzieckiem :O? A jeśli tak, to gdzie głowę miała kobieta , jeżeli na partnera i ojca swoich dzieci wybrała "takie coś". Od wychowywania jest m.in matka , partnerka - juz z definicji- ma zupełnie inna rolę 🖐️ Nie daj sobie wmowic ,ze jestes darmozjadem . Nie daj do siebie mowic , a nie wmówic. Szacunek?

Tak powinna go zostawic na tydzien lub dwa , bez pomocy babc, tesciowej , mamusi. Niech robi to co ona , od rana do wieczora . Wtedy doceni , bo przekona sie na wlasnej skorze . Lepszego sposobu nie ma !!!

Tu nie chodzi o to ,zeby go wychowac . Niektorzy mezczyzni nie maja pojecia i niedoceniaja kobiet . Tylko zamiana rol . Gwarantuje ,ze geby do ciebie wiecej nieotworzy i cie juz wiecej nieobrazi !

Gość troszkę zagubiona
zdania podzielone.. jak w życiu.. ale chyba moja praca (zaangażowanie w wychowywanie Dziecka i obowiązki domowe) jest coś warta nie? o godzinie 21 padam na "gębę" .. to chyba nie od lenistwa co ;)

Niektorzy mezczyzni nie maja pojecia i niedoceniaja kobiet . Czyli debile. Debil nie bierzemy na parterów- bo po co nerwy sobie psuc, skoro tylu normalnych , deceniających kobiety i ich rolę mężczyzn chodzi na świecie, nie bierzemy na ojców- bo się jeszcze dziecię wda w rodziciela i już porażka na całej linii.

Gość troszkę zagubiona
no właśnie.. sama już kurde nie wiem co myśleć. Kocham mojego Męża ale trochę czuje się jak bezużyteczna plastikowa butelka :( a tak zależało mi zawsze żeby stworzyć prawdziwy dom :( ... moja Mama z nami była w okresie wczesnego dzieciństwa i jestem Jej za to bardzo wdzięczna.. wiec widzę w tym sens.. ehhhh

oczywiscie ,ze jest sens . Dziecko jest szczesliwe z matka i taki kontakt jest wazny w wieku wczesnodzieciecym. Pozniej przedszkole czy szkola i pojdziesz do pracy .

Gość troszkę zagubiona
Dzięki wielkie za opinie... pora na powrót do rzeczywistości.. Bąbelek wzywa :)