Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miluska1234

Sposób na oczyszczenia skóry głowy?

Polecane posty

Gość Miluska1234

Witam :) Chciałam zapytać, czy ktoś z was zna dobry sposób, ewentualnie jakis kosmetyk (szampon itp), który oczyści skórę głowy? strasznie wypadają mi włosy i próbowałam juz róznych odżywek, tabletek itp, ale z mizernym skutkiem. Pomyślałam, że może powinnam zacząć od oczyszczenia skóry głowy, bo wiadomo, że używanie różnych odżywek itp może obciązać włosy. więc jesli ktoś zna jakies dobre sposoby to byłabym wdzięczna jeżeli byście sie nimi tu podzielili :) Pozdrawiam :)

Gość Miluska1234
Zna ktoś jakieś sposoby? :D

Gość *****jania
Mi też wypadają, byłam dzisiaj u fryzjera i mi powiedziała, ze dużo kobiet się ostatnio skarży, czyżby czymś nas otruli? A może ziele ostrożenia, oczyszcza organizm z toksyn?

Gość Miluska1234
Pierwszy raz słyszę o tym, ale zaraz sprawdzę jak dokładnie działa i jak wpływa te ziele ostrożenia :) ja już znaczną różnicę widzę w tym jak kiedyś wyglądały moje włosy - gęste i mocne, a jak wygladają teraz - sianowate, suche i sporo ich wypadło niestety. faktem jest to, że czasami robię pasemka ale już od dawna te pasemka robiłam a gdzieś od roku zauważyłam intensywne wypadanie włosów i teraz szukam wszelkich sposobów zeby temu zapobiec. Może ktoś jeszcze ma jakies sposoby na oczyszczanie skóry głowy lub też na zmniejszenie wypadania włosów? :)

Gość Miluska1234
up :)

Gość krowka-mu
ponoć świetnie oczyszcza włosy i skórę głowy z pozostałości lakieru, odżywek itp. najzwyklejszy proszek do pieczenia. mieszasz dwie łyżeczki proszku z szamponem w naczyniu - ważne żeby było duże naczynie ,bo się niesamowicie pieni :D i tym normalnie myje się głowę, ostatnie mycie samym szamponem, żeby ten proszek spłukać.

żaden proszek tylko soda dodajesz lyzeczke od herbaty do szamponu i myjesz glowe jednorazowo pozniej rezygnujesz z lakierow, chemicznych szamponow (polecam altera z rossmana) i jakis badziewnych odzywek kup w aptece WAX lub poszukaj odzywki R+ (ciezko dostac, maja czasami w salonach lub sklepach/hurtpowniach dla fryzjerow)