Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a

chrzestny a prezenty

Polecane posty

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a

hej !!! prosze o porade!! przed chwila okrutnie poklocilam sie z moim narzyczonym o prezenty dla mojego chrzesniaka, on mianowicie uwaza, ze chrzestny powinien kupic prezent na chrzciny, roczek, komunie i slub i to koniec, takie ma podejscie, tak ''wyniosl z domu''. U mnie w rodzinie z koleji bylo zupelnie odwrotnie,moja chrzestna dbalala o kontakty ze mna , kupowala prezent co roku na urodziny i na gwiazdke, dlatego ja mam rowniez poczucie takiego ''obowiazku'' i nawet uwazam ze to jest mile. Moj narzeczony tego nie rozumie i uwaza ze jako kompromis zgodzi sie na prezent tylko raz do roku. Zdenerwowalo mnie to, bo mam wrazenie, ze to on probuje decydowac jak mam postepowac z wlasnym chrzesniakiem. Zyjemy razem dlugo, oboje pracujemy, mieszkamy, budzet mamy wspolny, w krotce planujemy slub. Czy powinnam isc na taki kompromis (1 prezent do roku)?? moim zdaniem mam prawo w tym wypadku do podjecia tej decyzji samodzielnie a on nie powinien sie w to mieszac! mam racje czy sie myle? Dodam, ze moja chrzesnica mieszka daleko i niestety nie mam mozliwosci widywania sie z nia czesto, gora raz do roku, dlatego brak tego kontaktu chialabym jej w jakis sposob wynagrodzic. Prosze o rade.

Gość h3uh43yg434
glupi twoj narzeczony co go to obchodzi? pochodzi z patologicznej rodziny i zazdrosci ci! dbaj o rodzine :) narzeczonych mozesz miec wielu :)

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a
dzieki za odpowiedz tyle ze on twierdzi, ze w zwiazku wszystkie decyzje powinno sie podejmowac razem, a ja niby jestem uparta i nie chce pojsc na zaden kompromis. Ale czy w ogole w takim wypadku powinno sie w ogole razem podejmowac decyzje? sama juz nie wiem...

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a
a on niby laskawie sie ''nagial'' i zgodzil sie na prezent raz do roku, a wiecej wg niego sie nie oplaca bo i tak nie widujemy sie czesto i ten kontakt bedzie malal

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a
jedynym pozytywem jest to, że wspólne kąpiele z tym chrzestnym są bardzo przyjemne

Wiesz co? Powiedz facetowi, żeby się za bardzo nie wpierdalał w twoje kontakty z rodziną i nie bawcie się we wspólny budżet. Widzisz co się dzieje już teraz, niedługo nie będziesz mogła sobie sama podpasek kupić, bo to w końcu "też jego pieniądze". Ustalcie kto za co płaci.

Przecież jeżeli chcesz kupować częściej jakąś rzecz dla malucha, nie musi ona być nie wiadomo jaka droga.Wystarczy drobiazg a dziecko będzie się cieszyć. Z drugiej strony obowiązkiem chrzestnego nie jest tylko dawanie prezentow na urodziny,dzien dziecka,święta itp

Gość kij od miotły
jesteś ze sknerą która wymaga od ciebie bycia też sknerą :O

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a
no to na koniec sie obrazil, powiedzial, zebym sobie kupowala ile chce tych prezentow, ale on sie dowiedzial ze w naszym zwiazku jest sfera wspolna, gdzie razem podejmujemy i prywatna (bo chrzesnica moja) gdzie kazdy sam robi jak chce i ze ze mna nie idzie dyskutowac, ze w zwiazku razem podejmuje sie decyzje a ja nie wiem co to kompromis. szczerze mowiac zgadzamy sie ze wszystkim i tworzymy naprawde zgrana pare, ale teraz totalnie go nie rozumiem. w tej klotni to juz chyba chodzi o to ze ja nie potrafie pojsc na zaden kompromis... ( a nie o dziecko) dzieki wszystkim za odpowiedzi :)

Zyjemy razem dlugo, oboje pracujemy, mieszkamy, budzet mamy wspolny, w krotce planujemy slub. Czy powinnam isc na taki kompromis (1 prezent do roku)?? moim zdaniem mam prawo w tym wypadku do podjecia tej decyzji samodzielnie a on nie powinien sie w to mieszac! Jak zarobisz na prezent i nie obciązy to waszego wspólnego jak piszesz budzetu, to rób prezenty nawet co miesiąc. Btw, istota bycia chrzestnym nie sprowadza sie do prezentów :O🖐️

dobrze myślisz,on nie może cie ograniczac i jesli zarabiasz i to Twój chrześniak on nie ma nic do gadania koniec.

Gość z.m.i.e.s.z.a.n.a
wiem tylko my mieszkamy 1000 km od siebie :( niestety