Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka765

Jak uzyskac kolor srebrno-siwy blond?

Polecane posty

Gość kropka765

jaka farba uzyskam taki kolor? I taka zeby sie nie wyplukala po kilku myciach ale z 2 mc sie trzymala. Jestem juz zmeczona farbami blond jasne bo i tak zolkna i tak.

Gość śliwka bez cukieru4321
taki odcień uzyskasz szamponem do włosów blond.Np.; http://allegro.pl/048-loreal-szampon-silver-500-rozjasnionych-siwych-i2459111690.html lub tańszy profisilver i masz taki sam efekt.Nie polecam szamonu z joanny-beznadziejny i gęsty ,wogóle sie nie pieni. Ja myję co 3-4 dni szamponem włosy i mam piękny babcinny odcien.Jezeli przesadzisz z kolorem wystarczy nie myc nim kilka dni włosów

Gość adibi
a czy jak mam sprany kolor na koncach-schodze z czerwonego i wyplukal mi sie do takiego zloto-miedziengo blondu a moje wlasne sa sredni blond ale taki szary, to czy te odrosty po tym szamponie straca ten swoj zoltawy odcien? czy to tylko do takich mega jansych jest?

tak jak pisala Laguna Beach cięzkojest uzyskać taki kolor farbami ze sklepu .Pomoże jedynie fryzjer.W slepach szukaj farb srebrzysty blond lub coś podobnego. Ja mam włosy bardzo jesny blond.I jak stosuje szampon to mam srebrzysto-siwe.On nie tylko niweluje żółty ale i nadaje kolor włoson w czystym blondzie. adibi -ja mam jasne bardzo ale chyba nie próbowałabym tego na twoim miejscu.Zresztą wydaje mi sie ze nic z tego nie wyjdzie

ja kupowalam garniera 111 ale odrostów mi nie łapało

Gość fajowa25
jeżeli dziewczynki chcecie super jasny lodowo-srebrny blond to najpierw odrosty traktujemy rozjasniaczem na wodzie 9% po uzyskaniu tzw.kurczaczka zmywamy suszymy i po wysuszeniu nakładamy toner w pożądanym odcieniu blondu z woda utleniona 3-4% i mamy wymarzony super jasny kolor.wiele eksperymentowałam i naprawde inaczej sie nie da.....z ciemnych włosków uzyskać super jasnego blondu.powodzenia.polecam toner z loreala luo color nr P01 lub P0 te są super są dostepne na allegro lub w slkepach fryzjerskich.polecam goraco!!!!!

Gość xcvbgy67
ale po co wam taki kolor? znam jedna dziewczynę, która farbuje sie na siwy blond i od tyłu, z profilu czy przy słabym oswietleniu wyglada jak stara baba. zresztą nawet jak patrzysz bezpośrednio na nią to ten kolor bardzo postarza twarz i czasami mija kilka dobrych sekund zanim mózg obserwatora zskoczy, że nie patrzy na starsza panią..

Gość gość
Ależ kochanie, są osoby, które właśnie w tym odcieniu wyglądają młodo choć ciężko w to uwierzyć. Z szamponów niezły efekt daje zwykły Silver made for Rossmann. Na forach chwalony jest Schauma Srebrne refleksy ale nie wiem, czy on ładnie posiwi. Na pewno ma dawać taki efekt szampon Loreal Silver. Mam zamiar też przetestować jakiś balsam koloryzujący srebrny Vitalitys lub Itely.