Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feni98

Rząd i ZUS to banda złodziei !!!!

Polecane posty

Gość feni98

Gdzie są pieniądze Gdzie są pieniądze ze składek emerytalnych? Trochę dużo czytania, ale to są fakty! Warto czasem myśleć samodzielnie. Rządowe statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to ok. 3600. To znaczy, że średnie składki emerytalne to 703,08 zł miesięcznie - procent składki emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16,163 mln. Możecie te dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do oficjalnych statystyk GUS. Miłej zabawy. Ale co z tego wynika?? BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście. Pomnóżcie urzędową i oficjalną liczbę zatrudnionych i oficjalną i bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam wyjść miesięcznie 11 375 519 400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne pieniądze, a jest to tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że w skali roku jest to 136 506 232 800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem powiem, że jest to słownie ponad 136 miliardów 506 milionów zł w roku. Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 było ich 4,979 mln. To znowu wg. oficjalnych, rządowych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk. Rencistów nie liczę, bo już na pewno nie zmieszczą mi się w kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!. Wychodzi mi zatem na to, że rocznie jest to średnio 27301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić 2275,00 zł. Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu 2011 zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika ze składek wyliczonych na podstawie danych statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS i każdy inny SRUS. Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów rocznie!!!). Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątki miliardów rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie jeszcze raz. Też liczyłem, bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą wszystkie wymienione instytucje. Taki jest mój wniosek. Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że Rostowski przesłał sfałszowane dane do GUS, wszak to, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że dane oficjalne są prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka powstanie przy wydłużeniu czasu pracy potrzebnego do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, pracy tej i tak nie ma, a bezrobocie zamiast maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają dane oficjalne. Na co ma pojść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By żyło im się jeszcze lepiej?? Gdzie jest kasa!!! Jeśli tak jak ja, jesteś przeciw kłamstwom rządzących, to proszę skopiuj to na inne fora, aby jak najwięcej osób mogło to przeczytać, zanim zostanie usunięte. Ludzie kiedy w końcu wyjdziemy na ulice i zaczniemy walczyć o swoje? pieniądze???"

Gość ypsylo
wiem o tym i będę pamiętać przy wyborach , Ale do tego czasu jeszcze zdążą rozkraść lasy państwowe itp ,,,,

Gość oooool
nikt nie wyjdzie , bo zniszczyli zakłady pracy , gdzie ludzie mogli się zrzeszać to już koniec .

Gość moje miasto za socjalizmu
było dużym okręgiem przemyslowym , zamknęli wszystkie zakłady pracy.SA tylko markety i banki .Tysiące ludzi bez pracy ,Robota w markecie to szczyt możliwości .

Gość jjjikio
jak to gdzie są pieniądze? na kontach w szwajcarskich bankach, w nieruchomościach, willach, samochodach

Gość do pryszcza
motłoch to cie robił, jak widać nieudolnie

Gość wedwqeeqw
pryszczyc to skrzywiony trudnym dzieciństwem idiota, radzę go ignorować 🖐️

Gość Amerykeś odkryła
A nie policzyłaś komercyjnych kredytów jakie zus w bankach bierze. Piędziesiąt lat już kradną i w chuja se lecą a ty dopiero załważyłaś. Ja zusu nie płace. Zarejstrowałem firmę na Jersey i robię jako podwykonawca. Pierdole złodzieji i ich podatki i to na legala :)

Gość tw
pierwszomajowi naukowcy to nasza administracja panstwowa największą ostoją jest zus oni wiążą resztę nazywają się zależni , niema już czego kraść .będą okradać się wzajemnie wtedy będziemy mieć wreszcie spokój .........................

Gość MAGILLA
No jasne ze złodzieje teraz niby za PIS-U miało być normalnie. No wiec w moim przypadku odbyła sie absurdalna rosprawa ograniczenia mi wladzy rodzicielskiej poprzez nadanie kuratora , mimo rozmowy z samym prezesem sadu i pisaniem przez advokata do sedziny dostalem odp ze sprawa nie jest absurdalna i odbyła się chcieli ustanowić jeszcze raz kuratora 2 :) jaja po czym dopiero na rozprawie sedzina tomczyk ( znana w częstochowie ) uznala ze faktycznie sprawa jest absurdalna i kasa ze skarbu panstwa. To samo jej biegla pomimo oszustwa falszywej opinni i sprawy w prokuraturze wydaje dalej opinie dramat bez mojego udzialu i mojego dziecka wydaje opinie do sadu absurd za absurdem. I w ten oto sposób okradaja skarb państwa sądy kradnac klamiac i oszukujac co najgorsze ze rodakow i rodziny przede wszystkim bo jest latwiej bandyta z prawdziwego zdarzenia jest milordem w tym kraju a ludzie normalni j****i w d**e ile sie da bo nic nie zrobia to jest ich kariera.

Gość gość
Stworzyli ludziom emigracje dlatego bo kradna klamia oszukuja ludzi i to rodziny bo najlatwiej. Ja mialem taka sprawe mimo ze ograniczenie wladzy przez bandycki sad juz mialem w roku 2014 poprzez nadanie kuratora do dnia 06.2016r. to mimo tego sprawa o ograniczenie mi wladzy poprzez nadanie mi kuratora odbyla sie a bylem w tej sprawie u prezesa sadu ktory odpisal mi ze bez p[odania paragrafow i artykułów jakie prawo zostało zlamane ten nie moze mi pomoc ( smiechu warte mam to pismo podpisane prezes sadu sedzia Tomasz P.) wiec udalem sie do senatora pisu ktory obiecywal ze zajmie sie sprawa bo jest absurdalna. Ucieszylem sie nie na dlugo zreszta bo dostalem od niego pismo ze nie moze ingerowac w sad rodzinny i dopiero na rozpraie sedzina stwierdzila ze faktycznie nie mozna ustanowic czegos co juz jest DRAMAT ludzie to poszlo ze skarbu panstwa tak jak kolejne moje absurdalne rozprawy o ktorych pisalem w dziale sad rodzinny. Wtm kraju nie moze sie nic zmienic wyczuli ze ludzie nic nie zrobia tu nawet bezdomny pies jest bardziej wolny niz obywatel ktoremu odbiera sie wszystko za jego wlasne pieniadze nic nie robiac tylko kradnac klamiac i oszukujac i to jest fakt podczas okupacji niemieckiej w 2 WOJNIE SWIATOWEJ POLACY MIELI WIEKSZE PRAWO DO WOLNOSCI JAK TERAZ DRAMAT DRAMAT a teraz pisza co chca opinie wydaja jakie chca do lekarza z dzieckie 2 miechy prywatnie od razu co to jest . Jak powiedzial Korwin rzadzi nami zalosna banda za nasze wlasne pieniadze mamy panow ktorymi placimi a oni nawet rozbija rodziny masakra dlatego ludzie bedom uciekac z tego pieknego kraju to sie nie skonczy jak powiedzial kiedys OTTO VON BISMARCK "DAJ POLAKOWI RZADZIC A SAM SIE WYKONCZY" i ten cyrk bedzie trwal dopuki bedzie pl rzad smutne jest to ze jak rzadzili nami inni bylo lepiej jak teraz za okupacji ludzie mieli mniejsze stresy z tym zwiazane a teraz wykanczaja masowo ludzi podobne dzialanie mlodo ludzie umieraja przez te stresy ktore funduja im POLACY RODACY. CHCIALBYM DOCZEKAC DNIA KIEDY POLSKA SIE OBUDZI I BEDZIE TAK WOLNA JAK PRZED WOJNA. ALE PATRZAC NA NASZE SPOLECZENSTWO TO CHYBA SIE NIE DOCZEKAM :) POZDRAWIAM I LICZE NA WASZE ZJEDNOCZENIE KTOREGO BRAK BO NIE POWINNISMY SIEBIE SZARPAC TYLKO TYCH CO NAM TO UCZYNILI. A TU JEDEN DRUGIEMU KLODE JEB I TO ZA FREE DLATEGO TAK JEBIA ILE WLEZIE BO MOZNA SPRZEDAC I UCIEC JAK NASZ DZIELNY ULAN KTORY UCIEKL Z POKLADU TONACEGO TYTANICA POKAZUJAC UNIJNA SZARŻE :) PS: A KIEDYS ZACZYNAL SPIEWAJAC KOLENDY :)