Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadziwiającozadziwionaaaa

Czy któraś z was późno dowiedziała się o ciąży np w 3 miesiącu?

Polecane posty

Zastanawiam się czy to możliwe bo gdzieś wyczytałam, że tak. W ciągu 4 miesięcy przytyłam ponad 3 kilo i ciągle tyje, a nie jem więcej niż zwykle. Urosły mi piersi, brzuch i zauważyłam że staje się szersza w biodrach. Chce zrobić badania bo słyszałam, że przy problemach z tarczycą można własnie tyć. Mam regularny okres dla tego wydaje mi się mało prawdopodobne żeby była to ciąża, a po prostu te niechciane kilogramy rozkładają się na piersi i brzuch. Zastanawia mnie czy można być w ciąży nie mając żądnych objawów ?

Gość zamiast rozmyslac
kup sobie test i bedzie wiadomo nikt wrozka tu nie jest

Pytam się czy któraś z was miała taki przypadek i tak brzmi pytanie a nie czy ja jestem :)

Ja w pierwszej ciazy tak mialam.nie planowalismy dziecka,bralam tabletki,a dodatkowo leczylam wrzody.okazalo sie,ze tabletki,ktore przepisal mi lekarz,obnizaja dzialanie tych anty. Troche przytylam,mialam mdlosci,ale wydawalo mi sie,ze to przez chorobe.okres mialam tak jakby,tzn nie okres,ale plamienia w tym czasie,co okres,po 3 miesiacach jednak ustaly i wtedy zrobilam test i wszystko bylo jasne:)

Moja kolezanka dowiedziala sie w 15 tc przytyła nie miała okresu myślała że to wina przyjmowanych leków na tarczyc.

Gość fgf66664e
Tak. Ja dowiedziałam sie w 11tc. Nie miałam wtedy regularnych okresow po 1-szym porodzie.

Ja zaszlam jak karmilam jeszcze starsze dziecko. Szybko mi wrocil okres ale byl baaardzo nieregularny i skapy przez karmienie, ykle bardzo dlugie, wiec nie martwilam sie. Objawow w zasadzie zadnych, oprocz tego ze mialam odruch wymiotny jak przewijalam starsze dziecko, ale w zyciu by mi do glowy nie przyszlo ze to przez ciaze :P Do gina poszlam w jak sie pozniej okazalo 18tc, strasznie mi bylo wstyd :o

Gość mamusia__Kubusia
tak, jestem tego przykładem, dodatkowo brałam tabletki :) a teraz mam 20 miesięcznego Kubusia :)

Gość jkgdfvcx
tyje sie po 5-6 miesiacu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! grube swienie!

Gość mamusia__Kubusia
ja dowiedziałam sie w 12 tyg, całkiem przypadkiem , a co smieszne, miałąm krwawienia do 5 mies, wiec różne są przypadki :)

Gość Miliana23
ja też póżno się dowiedziałam zero objawów okresy nieregularne przez pco

Z doświadczenia innych(w tym bliskiej znajomej)TAK-JEST MOŻLIWOSĆ CIĄŻY.Nawet bez zadnych objawów,lub własnie jedynie (małe lub wieksze przytycie)w tym miesiączka normalna tzn.(nie mylic z plamieniem,które często też może wystepować)może bardziej skąpa lub krócej trwająca. zrób bete=radzę,ponieważ testy również nie zawsze sa wiarygodne(a,to juz z własnego doswiadczenia=i nie tylko).

jednak,jesli masz niedoczynnosc tarczycy=tycie moze wiazac sie z chorobą.

ja się późno dowiedziałam poszłam sobie lajtowo do mojego lekarza na wizytę a on do mnie wypala "co mi tu pani przychodzi z taką zaawansowaną ciążą??" :P to był już 12 tydzień :)

dodam ,że okresu nie miałam przed zajściem w ciąże jakieś pół roku mój organizm to jest dopiero popieprzony, okresu zero a owulacja jest

Gość Jak nie ma krwawienia
miesięcznego to nie ma i owulacji bo nie ma co się złuszczać i wydalac z krwią a organizm taki głupi nie jest by magazynować złuszczoną śluzówke macicy i jajeczka w samej macicy bo macica to nie śmietnik ;). Czasem jest tak że jajnik produkuje jajeczka ale nie dochodzi do owulacji czyli jajeczka nie dojrzewają i nie wydostają się z jajnika.

jak nie ma krwawienia..NAPISAŁA CO WIEDZIAŁA PO SOBIE!OJJJJOJOJOJ Dziewczyna tu pyta,a taka odpowiedz...

nie wtracam sie już,,autorce zycze zdrówka =a,jak ciąża to podwójnego:)