Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubię przeziębień...

10 miesięcy - co podać na przeziębienie????

Polecane posty

Gość nie lubię przeziębień...

co podać 10 miesięcznemu dziecku na przeziębienie? na razie ma katar, dużo kicha, ogólnie jest taki marudny i widać, że przeziębiony - do lekarza na razie nie pójdziemy. dodatkowo synkowi wychodzą ząbki to pierwsza nasza choroba

wit c po 10, 15 kropli 2 razy dziennie, wapno w syropie, maść majerankowa pod nos i można na noc dać 1 kroplę nasivi dla dzieci, a w dzień proponuję wodę morską, albo sól fizjologiczną i lekko odciągać katar

Ja mimo wszystko poszła bym do lekarza . Bo np nie możesz podać syropku typu lipomal bo jest od roku . Mogę Ci polecić pojenie sokiem malinowym (domowej roboty) , pulmex baby do nacierania klatki piersiowej (w dzień) oraz wygrzewanie, jeśli jest już bardzo marudny daj np. 2,5 ml ibufenu .

Gość a aja aja aja
ja dawałam syrop prawoślazowy po 2,5ml rano i wieczorem i zawsze jak mała zaczyna mi chorować to tak ja leczę. Teraz ma 2,5r i tylko raz miała antybiotyk przepisany przez inną lekarkę na ostrym dyżurze (weekend był i zaczęła gorączkować) do nosa zawsze jak była mała to dawałam sól fizjologiczna a teraz to już nasivin ten dla maluchów i wapno w syropie od zawsze:)

Gość nie lubię przeziębień..
na razie nie chcę iść do lekarza, zwłaszcza, że u nas jest tak dużo dzieci zawsze jest u lekarki, że prędzej bardziej się rozchoruje nie pójdę z katarem i kichaniem, bardzo ładnie je, tylko ten nos chciałam poczekać do jutra, a jeśli się na wieczór pogorszy to pojadę na dyżur do pediatry może to z zębów? wychodzą 4 na raz

ja bym dala wapno np calcium do nosa jakiś spray nawilżający pod nos maść majerankowa a na noc jakiś lipomal, pyrosal czy chociażby herbata z sokiem malinowym, albo herbatka z lipy. I bym czekala co się rozwinie. W razie gorączki jakiś ibum, nurofen, panadol czy co tam masz w apteczce.

jeśli nie gorączkuje to nie ma się co pchać w inne bakterie, ale oczywiście zorbisz jak zechcesz, ja pisze jak robiłam z moim młodym nie szłam do lekarza, ale byłam z nim w kontakcie telefonicznym, a że był tylko katar to i leczenie takie jak wyzej napisałam pulmexu nam nie polecono, bo czasem wywołuje jakieś duszności, ale to podobno sporadyczne przypadki i u nas zawsze katar wiązał sie z wychodzeniem zębów, zawsze

gorączki nie ma jest 36,6, nie kaszle 4 ząbki u góry wychodzą na raz dzięki za odpowiedzi, zastosuję się do waszych rad

poza tym katar podczas ząbkowania może być efektem nadmiernie podraznionej śluzówki i nie jest infekcyjny, dziwne, ale chyba coś w tym jest

nie za bardzo mogę pojąć, że zęby wiążą się z katarem :-)

coś w tym rodzaju, kiedyś mi lekarz tłumaczył, ale już co gdzie i jka, nie do końca pamiętam he he

wiążą się :D z katarem bólem brzucha, biegunką gorączką to wszystko moze wystąpić przy ząbkowaniu nawet problemy z uszkami boga się pojawić Organizm ludzki skomplikowana rzecz.

Gość ma ma
mojej córce wychodziły 4 zęby naraz i miała właśnie katar

Gość nie lubię przeziębien
teraz ma tyle sliny w buzi, że aż ciężko ją łyka gardło go raczej nie boli bo apetyt ma, zjada wszystko co dostaje z apetytem kupię jeszcze priobiotyk

daj mu na wszelki wypadek jakiś przeciwzapalny syropek. Nie zaszkodzi na pewno a moze unikniecie dzieki temu infekcji wlaśnie. A na ząbki są masci w aptekach lagodzące i do tego schlodzony gryzak. Powinno pomóc. Na pewno boli go główka i fajnie mu nie jest. Ufff pamietam jak mi 8 wychodziła więc lacze sie z twoim malym w cierpieniu :)

Gość nie lubię przeziębień
nurofen może być?

Gość nie lubię przeziębień
mamy do smarowania, smarujemy, ale wszystkiego nie złagodzi się będzie miał już 6 ząbków :-)

Gość although
taaa, katar i od razu do lekarza. Po co? to juz nie maly niemowlak, jesli bedziesz czyscila czesto nosek, smarowala go mascia majerankowa, dawala duzo pic to samo przejdzie. Mozna podac jakas witamine c i tyle. Az sie dziwie ze jeszcze nic wiece nie napisali bo z tego co widze i slysze to na katar to niektorzy ala baterie lekow daja :o Wirusowe infekcje przechodza same, jesli lekko wspomagane

Gość gosc

Fajnie mi się korzysta z inhalatora Novama Familino Pro. Dużo używam sama (żeby nawilżyć sobie drogi oddechowe), ale też dzieci stosują. Ostatnio synkowi się bardzo ten irygator przydał, żeby przetkać zatoki, ładnie mu cały zabieg poszedł, bez płaczu i bez nerwów.