Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zle czy dobrzeee

podpowiedzcie mi szybko-jak zrobic fasolke szparagowa do obiadu

Polecane posty

Gość zle czy dobrzeee

obgotowac tylko ? i na masełko na patelnie? w bułce tartej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dla mnie tez
Najbardziej lubie bez niczego. Można polac samym maselkiem stopionym (ale prawdziwym, nie zadna Rama, Delmą, itp.) Można na patelni rozpuscic masełko, wsypac bułkę tartą i zrobić zasmażke, którą później polejesz fasolkę. Można zrobić sos pomidorowy z cebulką i czosnkiem i później dodac ugotowaną fasolkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zle czy dobrzeee
z tym sosem mnie zaciekawiłas robiłas tak? mam akurat soso pomidorowy w kartniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepsz jest
jednak obgotowana i polana bułka tarta na masełku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dla mnie tez
Kiedys robilam. Jadłam co prawda jako samodzielne danie, ale myślę ze jako dodatek tez będzie ok. Robiłam z tego przepisu: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=246 Wiem, ze w przepisie nie kazali gotowac fasolki w wodzie, tylko od razu wrzucic do sosu i razem z nim gotowac. Mi wtedy wyszła za twarda, wiec polecam najpierw ugotowac i dopiero do sosu wrzucic. Zamiast świeżych pomidorów, użyłam sosu. Wyszło dużo, wiec powekowałam w słoiczki. Najlepiej smakowała po kilku dniach, jak się porządnie przegryzła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zle czy dobrzeee
dzieki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba w snach
na suchej patelni podsmaż bulke a dopiero pozniej dodaj maslo. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maniartaa
Ja polecam tez salatke. Fasolke pokroic ukosnie na 1,5 - 2 cm kawalki i ugotowac w osolonej wodzie.Ostudzic. Dodac pokrojona cienko cebule i przyprawic sola, pieprzem, octem i oliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jeśli nie poprosisz nie masz
wiecie jaka jest pyszna?:) z boczkiem zesmażonym na chrupko, mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uo jacie
dla mnie nie ma prawie nic ohydniejszego niz warzywa z ohydna bulka tarta 😭 takie cos to sie je za kare :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
a ja uwielbiam warzywa usmazone na masle w bułce tartej, kalafior, brokuł, fasolka - pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×