Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StażystkaX

Urząd Skarbowy,stażjak się ubrać?

Polecane posty

Gość StażystkaX

Witam serdecznie! Rozpoczynam staż w US.Może któraś z Pań doradzi mi,jak powinnam ubierać się do pracy? Ogólne wytyczne znam;),ale będę wdzięczna za Wasze sugestie.

Gość Niewymiarowa

Gość StażystkaX
Dziękuję;). Myślałam raczej o czymś innym niż spódniczka i bluzka.Ten bezpieczny zestaw;),wisi w szafie.

Gość niby
Skoro znasz podstawowe zasady nie będę tu rozwodzić się nad zasadami typu odpowiednia długość spódnicy i elegancki charakter stroju a skoncentruje się na tym jak uzyskać elegancje na różne sposoby. Zrozumiałam że najprostsze sposoby na uzyskanie odpowiedniego wyglądu znasz i interesują cię ciekawsze i nieoczekiwane stroje które zarazem będą odpowiednie do twojej pracy i o tym spróbuje napisać. Elegancja to nie tylko odpowiednia spódnica czy bluzka to ogólny styl który można uzyskać na różne sposoby. Czasem można uzyskać elegancki strój dobierając rzeczy które domyślnie nie mieszczą się w jego kanonach. Takim przykładem mogą być zwykłe bezowe topy i bluzki bez nadruków. Gdy zakładasz je do dżinsów i trampków jest to luźny strój. Jednak świetnie nadają się pod różnego rodzaju żakiety a z ołówkowymi spódnicami wyglądają niesamowicie. http://www.cablecarcouture.com/wp-content/uploads/2009/09/selah-dor-pencil-skirt.jpg Innym takim przykładem są dżinsy. Choć ich oczywiście nie Tobie polecam do pracy, służą mi tylko za przykład że elegancje można uzyskać z rzeczy które nie są za takie traktowane. Poza tym zawsze może się zdążyć jakaś impreza firmowa bądź luźniejsze spotkanie. Jeśli chcesz uzyskać elegancje ubierając dżinsy wybierz ciemny kolor i klasyczny prosty krój. Do tego dodaj mocno elegancką resztę np. klasyczne czółenka, żakiet, jedwabna bluzka, skórzana torebka, apaszka itd. Gdy chcesz uzyskać elegancki wygląd najważniejsze są dodatki i detale. Elegancja nie znosi w nich kiczu, tandety, "plastiku", kiepskiej jakości, kiepskiego stanu, popruć czy przetarć. Dodatki nie muszą być bardzo drogie jednak koniecznie muszą wyglądać na bardzo dobrej jakości. Przykładowo torebka, skórzane są drogie, można spokojnie zastąpić je eko skórą jednak nie może być to okropne błyszczące plastikowe eko ale takie które przypomina wyglądem skórę. Rozczłapane czółenka, odszczepiony sweterek zniszczą całość. Dlatego jeśli coś nie jest w bardzo dobrym stanie to albo należy to naprawić albo nie nosić w takich połączeniach. Dodatki to najważniejsza część eleganckiego stroju to one potrafią go zniszczyć jak i stworzyć.Strój bez dodatków jest zbyt surowy. Należy także pamiętać także materiał nie gwarantuje elegancji. Np. biżuteria ze srebra lub złota może być tandeta mimo że wykonano ją z lepszego materiału. Banalne kompleciki od jubilera nijak się mają do elegancji mimo że czasem wykonano je z bardzo dobrych materiałów. Sztuczna biżuteria w odpowiednim stylu będzie dużo lepsza. Dobierając odpowiednie dodatki nawet z zwykłej bawełnianej sukienki możesz stworzyć elegancki strój. Nie pisze o konkretnych ciuchach gdyż nie wiem co masz w szafie poza tym zależy to od ogólnego charakteru ciucha jak i połączenia.