Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minutka1990fd

pytanie do okulisty lub optyka

Polecane posty

Gość Minutka1990fd

Witam. Czy w ciągu 1,5 roku mógła mi się aż tak bardzo pogłębić wada wzroku? Byłam u optyka, gdzie na miejscu jest robione badanie okulistyczne (jeżeli kupię oprawki na miejscu to badanie gratis), ale zaśpiewali sobie ponad 700zł za okulary, bo niby mam bardzo dużą wadę wzroku. Półtora roku temu było następująco: oko prawe: sfera +4,5; cylinder -2; oś 115stopni, odległość źrenic 30 oko lewe: sfera 4,75; cylinder -2; oś 75stopni, odległość źrenic 33 A dziś: oko prawe: sfera +3,25, cylinder +2,25; oś 25stopni oko lewe: sfera +3; Cylinder +1,75, oś 155stopni; odległość źrenic 62 Czy możliwe jest tak duże pogorszenie wzroku w tak krótkim czasie? Dodam że mam 22 lata i noszę okulary non stop... Podejrzewam, że po prostu chcą na mnie zarobić - zapłaciłam 80zł za wizytę i wyszłam, bo wydało mi się to podejrzane. Pozdarwiam

Gość Juti123
Powiem Ci tak zrob badanie jeszcez raz bo masz zmniejszony cylinder na lewym oku co raczej nie jest dobre (mozesz gorzej widzeic) w sumie na prawym Ci sie pogorszylo- zwroc uwage ze jeden zapis cylindra masz "-" drugi "+" pracuje w salonie optycznym wiec troche sie na tym znam;) a ogolnioe 700 zl to i tak nieduzo za te moce.... u nas pewnie byloby drozej serio.